No nie osłabiaj mnie.
1. tam jest 30 bo przecież tunel zamknięty na Wisłostradzie i co chciałbyś aby tym objazdem wzdłuż Wisły jechało sie 70km/h Chyba tamtendy nie jeździsz.
Co do linku 2 i 3 to się nie dziwię, czy też tamtendy jechałeś, jeśli nie to przejedź się i zobaczysz dlaczego.
Naprawde zrozumiałbym gdyby były ograniczenia do 30km/h na jakis porządnych ulicach ale twoje przykłady mnie osłabiają.
Myśle że używając podobnych do Twoich sformułowań mógłbym stwierdzić że osłabia mnie tolerancja na tłumaczenie przykładów nienormalność , pytanie tylko czy owa nienormalność zostanie normalnie zrozumiana..
spróbujmy...Tego ograniczenia , tego fotoradaru , tego objazdu , ruchu kołowego nie powinno tam być wogóle..
Niemam zamiaru tłumaczyć głupoty , postawiono 30 i radar bo z 3 pasów ruchu, jednej z głównej arterii wydawałoby się cywilizowanego miasta robią się dwa, gdzie droga nagle się zwęża a wirażu i szykany nie powstydziłby się nie jeden tor F1..
Proponuje zwęzić te miejsce do jednego pasa i wychamowywać ludzi juz na odcinku 3 kilometrów do 5 km/h z użyciem fotoradarów.
Pokrętna logika ? Ależ skąd, przecież w ten sposób przygotujemy kierowców do owego zweżenia , upłynnimy ruch , a i na pewno zwiększymy bezpieczeństwo...
Widać głupote i sposób mydlenia oczu ?
Mysle ze dosyc jednoznacznie przekłada się to na sedno problemu..
Zamiast stawiać FR za grube miliony w pierwszej kolejnosci powinno się naprawić taki tunel , a nie wyznaczyć obiazd i postawić do tego pułapke na kierowców pod pozorowanym bezpieczeństwem które wynika z utrudnień ruchu.
(Jak dobrze wiesz nie jest to rozwiązanie dorażne bo od zapewnień rządzących tych miastem że naprawa potrwa miesiąć.... w czerwcu minie rok..)
Zróbmy "im" obiazd, postawmy FR zaróbmy przy okazji grosza.
Niech sobie radzą może się nie pozabijają a wkońcu i tak pewnie się przyzwyczają..
Przykład nr 2 był już opisywany w temacie o FR więc nie osłabiaj się, tylko zapoznaj się z materiałem..