Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Fotoradary

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
555 odpowiedzi na ten temat

#301 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 03 sierpnia 2013 - 22:17

rukcug, z twoich stron wiec pewnie wiesz o tym
http://www.dziennikz...t.html?cookie=1

dalej lubisz straz miejska??
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#302 OFFLINE   rukcug

rukcug

omega i s klasa

• 1 067 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 04 sierpnia 2013 - 06:41

rukcug, z twoich stron wiec pewnie wiesz o tym
http://www.dziennikz...t.html?cookie=1

dalej lubisz straz miejska??

KOLEGO PO KOLEI: W POLSCE TYLKO RYBA NIE BIERZE...nie p. Ryba , tylko ryba...nawet ty wezmiesz w łape, zalezy to tylko od wielkosci, co nie znaczy ze nie trzeba z tym walczyć,trzeba i to zdecydowanie..jak wiesz kazdy policjant, przynajmniej z drogowki , PRZYNAJMNIEJ RAZ WZIĄŁ...tak więc co sie dziwisz? ja sie nie dziwie...
po drugie, pokaz mi w ktorym z postów bralem w obrone lub pisałem ze lubie SM ?????
ja tylko staram ci sie wytłumaczyć ze jak przekroczysz przepisy , to obojętnie kto to stwierdzi [POLICJA, SM, SW, SG, CZY POJEDYNCZY OBYWATEL] , i jak stwierdzi,, miej jaja i przyznaj sie do tego i płać, a nie szukaj tłumaczenia , typu : nie mieli prawa...tylko tyle!!!!!!!ALE WIDZE ZE TO GROCH O SCIANE...
POZDRAWIAM
Życie jest chwilą - więc żyj i kochaj.

#303 OFFLINE   ZAHIR666

ZAHIR666

3.0 w Złomedze i Calibrze

• 1 550 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 04 sierpnia 2013 - 07:44

No właśnie jak grochem o ścianę, nic nie rozumiesz....
Fotoradary powinny służyć poprawie bezpieczeństwa na drogach, a nie poprawie budżetu gminy, państwa itd...

#304 OFFLINE   rukcug

rukcug

omega i s klasa

• 1 067 postów

Napisany 04 sierpnia 2013 - 07:56

No właśnie jak grochem o ścianę, nic nie rozumiesz....
Fotoradary powinny służyć poprawie bezpieczeństwa na drogach, a nie poprawie budżetu gminy, państwa itd...

kolego zrozum jedno...obojętnie gdzie pieniądze pójdą, nawet na budowe sciezek rowerowych , na azyle dla psów, itd...ty jak przekroczysz przepisy , MUSISZ ZAPLACIĆ, kara ma być nieodwołalna...nie mozesz sobie wybiera,ć co ci wolno na drodze a co nie wolno...koniec, kropka...inaczej na drogach bedzie pełna anarcha...strach będzie jezdzic.KONIEC, KROPKA

ALE JEDNO MUSZE CI POWIEDZIEC, NA DROGACH JEST WIDOCZNA POPRAWA, WCZORAJ ZROBIŁEM 300km, i zauwazylem jedno: ze wiekszosc juz stosuje sie do ograniczen, w tak krotkim czasie mozna było doprowadzic poprzez nieoznakowane radiowozy do tego ze wiekszosc stosuje sie znaków,są i bedą tzw piraci drogowi, tych trzeba pietnować...i karać nawet dzwigając wysokość kary...

#305 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 04 sierpnia 2013 - 08:57

.ty jak przekroczysz przepisy , MUSISZ ZAPLACIĆ, kara ma być nieodwołalna...nie mozesz sobie wybiera,ć co ci wolno na drodze a co nie wolno...koniec, kropka...inaczej na drogach bedzie pełna anarcha...

Ale mandaty, kary maja byc nalozone na kierowcow w zgodzie z prawem. Jak tak bedzie to zamilkne. Ale jezeli tak nie jest to bede o tym pisal, az zrozumiesz o co chodzi.

Bo wedlug ciebie to nawet ja moge sobie kupic fotopstryczka i przylapac ciebie jak przekraczasz predkosc, nastepnie ukarac, a ty potulnie mi zaplacisz.
Wlasnie tak piszesz. Niewazne kto i jak, byleby karac.

Tylko pamietaj, zbyt wiele kar prowadzi do buntu.

Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#306 OFFLINE   rukcug

rukcug

omega i s klasa

• 1 067 postów

Napisany 05 sierpnia 2013 - 06:18

[quote name='tomspeed']

Bo wedlug ciebie to nawet ja moge sobie kupic fotopstryczka i przylapac ciebie jak przekraczasz predkosc, nastepnie ukarac, a ty potulnie mi zaplacisz.
Wlasnie tak piszesz. Niewazne kto i jak, byleby karac.

WŁASNIE TAK UWAZAM!!!!!!!!!!!,[ z tym, ze mnie nie bedzisz placił, tylko budzetowi,a po częsci tez mnie,i ciebie.. bo i ja i ty z tego budzetu korzystasz] AZ SIE KIEROWCY NAUCZĄ ZE DROGA TO NIE TOR WYSCIGOWY...
MASZ KAMERKE ZROB ZDJĘCIE, FILM, POSLIJ NA POLICJE...ONI POWINNI GO UKARAĆ...MASZ WĄTPLIWOSCI???JA NIE...

#307 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 05 sierpnia 2013 - 08:14

MASZ KAMERKE ZROB ZDJĘCIE, FILM, POSLIJ NA POLICJE...ONI POWINNI GO UKARAĆ...MASZ WĄTPLIWOSCI? JA NIE...

Znam wielu co wyznają tą zasadę

Dzień bez **************, to dzień stracony

:ohyda:

#308 OFFLINE   ZAHIR666

ZAHIR666

• 1 550 postów

Napisany 05 sierpnia 2013 - 09:33

Znam wielu co wyznają tą zasadę

Dzień bez ************** to dzień stracony

:ohyda:

drugi.... :mad:

Ps. kilka tygodni temu dostałem mandat za zaparkowanie na miejscu dla inwalidy pod blokiem bo właśnie są tacy co podpierdzielają wiem bo sam Strażnik miejski mi to powiedział, powiedział że musi wypisać mandat bo dostali zgłoszenie, a ten kto mnie ******** regularnie to robi i zawsze sprawdza co dalej ze sprawą :ohyda: 5pkt i 500zł :szczena:
Miejsc dla inwalidów u mnie pod blokiem jest 9 , a ani jednego prawdziwego inwalidy :masakra: Przepustki mają ode mnie z bloku małżeństwo ok 40lat młodzi piękni zdrowi, ale mąż policjant załatwił przepustki :) I im podobni, jeden facet co o lasce czasem chodzi. A wiadomo jak jest w Warszawie nie ma gdzie parkować. Wszędzie zakazy nakazy itd :bredzisz:
Do tego nigdy, naprawdę nigdy nie parkowałem u siebie pod blokiem na miejscach dla inwalidy, kolega który mieszka w mojej klatce a tez ma omegę i jest na tym forum może to potwierdzić. Ale zdarzyło się tak, że szybko musiałem z zakupami z dzieckiem do domu iśc bo chciał siku... Za jakiś czas miałem auto przestawić. Nie zdążyłem. Ta szmata co podpierdziela już zadzwoniła. Kumpel zadzwonił ze chcą mnie odholować.

Nie zapłaciłem jeszcze i póki co nie mam zamiaru. Najwyżej w ratach celowo... Ale cieszy mnie to że ten co podpierdziela poniósł karę za swoje zachowanie i to nie ostatnią... :) Aż się nauczy :D

#309 OFFLINE   rukcug

rukcug

omega i s klasa

• 1 067 postów

Napisany 05 sierpnia 2013 - 19:50

OTO POLSKA WŁASNIE.,.. CHCIAŁO MU SIE SIKU I ZAPARKOWAŁ NA MIEJSCU DLA INWALIDY...MASZ SZCZĘSCIE ZE NIE ODHOLOWALI CI AUTA...BYŁOBY 1000ZL...NIE MASZ PRAWA, ZŁAMAŁEŚ PRAWO, TO PŁAĆ...I NIE SZUKAJ USPRAWIEDLIWIENIA...PRZYJEDZIE INWALIDA I NIE MA GDZIE STANĄC..inwalida!!! wiesz co to znaczy????nie szukaj usprawiedliwienia ze ten czy tamten ma załatwione uprawnienia, moze mają na córke? na syna??? znam takie przypadki...az mi wstyd za ciebie...

#310 OFFLINE   premier2

premier2
  • 1 011 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 05 sierpnia 2013 - 20:22

Nie przesadzaj - rzeczywistość jest taka, że większość z korzystających z tych miejsc parkingowych, to osoby pełnosprawne, które sobie załatwiły tzw grupę. Każdy z nas zna takie osoby. Poza tym, jeżeli faktycznie jest tam 9 takich miejsc, to zajęcie na chwilę jednego nie powoduje wielkiego kłopotu. Inna sprawa, ile taka "chwila" trwa i jak często nam się to zdarza.
Oczywiście, kiedy zostaniemy przyłapani na gorącym uczynku, nie ma wyjścia i trzeba zapłacić - pytanie, czy trzeba się realizować w uprzykrzaniu życia sąsiadom. Niektórzy tęsknią chyba za ORMO...

#311 OFFLINE   krycha

krycha
  • 184 postów

Napisany 05 sierpnia 2013 - 20:32

@rukcug przepraszam ale jak czytam te Twoje wypociny to sie rzygać chce. Wyglądasz na gościa na rządowej posadzie. Za takie chamstwo powinieneś zostać zlinczowany i zbanowany. Niech fotoradary stoją w widocznych miejscach i takich gdzie rzeczywiście jest niebezpiecznie, zmuszą do przestrzegania dozwolonej prędkości i nie każdy bd musiał płacić ale bd zwalniał. Wkońcu się nauczy.

A straż miejska gminna i wszystkie takie gówna pochodne powinny zostać zlikwidowane na stałe bo zamiast pilnować porządku aby ludzie nie bali się wyjść o 21 w miasto to bandyci karają za złe parkowanie i robią zdjęcia i wystawiają mandaty które nie mają podstawy prawnej. Po prostu im nie wolno tego robić a mimo tego robią czyli łamią prawo.

#312 OFFLINE   rukcug

rukcug

omega i s klasa

• 1 067 postów

Napisany 06 sierpnia 2013 - 12:36

@rukcug przepraszam ale jak czytam te Twoje wypociny to sie rzygać chce.Za takie chamstwo powinieneś zostać zlinczowany i zbanowany. "

ZARTUJESZ@? ZA JAKIE CHAMSTWO??? POKAZ MI W KTORYM MIEJSCU JESTEM CHAMSKI....
A JEZDZIC ZGODNIE Z PRZEPISAMI MASZ WSZEDZIE ,NIE TYLKO TAM GDZIE STOI RADAR.
TY TERAZ DAŁAS POPIS SWOJEJ YNTELYGENCJI...POPRAW SIE...BO BŁĄDZISZ.
A JAK MASZ ZA CO TO BANUJ...TYLE@

#313 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów
  • Województwo: dolnośląskie

Napisany 06 sierpnia 2013 - 12:49

ZARTUJESZ@? ZA JAKIE CHAMSTWO? POKAZ MI W KTORYM MIEJSCU JESTEM CHAMSKI....
A JEZDZIC ZGODNIE Z PRZEPISAMI MASZ WSZEDZIE ,NIE TYLKO TAM GDZIE STOI RADAR.
TY TERAZ DAŁAS POPIS SWOJEJ YNTELYGENCJI...POPRAW SIE...BO BŁĄDZISZ.
A JAK MASZ ZA CO TO BANUJ...TYLE@

Po co się tak drzesz ??

#314 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 06 sierpnia 2013 - 13:18

rukcug!
Jeśli już tak się udzielasz i na siłę chcesz wszystkim narzucić swoje zdanie to przynajmniej naucz się poprawnie CYTOWAĆ. Poza tym przedstawiłeś swoje zdanie (masz prawo do niego) inni przedstawili swoje (też mają prawo do niego). Dalsze przepychanki do niczego dobrego nie doprowadzą.

#315 OFFLINE   ZAHIR666

ZAHIR666

• 1 550 postów

Napisany 06 sierpnia 2013 - 13:28

@rukcug przepraszam ale jak czytam te Twoje wypociny to sie rzygać chce..

Ja mam o wiele gorsze odczucia :dziura: :D
Ps. sorry muszę do łazienki....

Po co się tak drzesz ??

Przyzwyczajenie pewnie :D

Wczoraj pamiętam pojechałem do Centrum Warszawy. Stały na zakazie auta... Mercedes S klasa nowa jakieś BMW 5 Polonez...
Straż Miejska podjechała. Popatrzyła na te auta i zgadnijcie które odholowali ? :)

#316 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 06 sierpnia 2013 - 13:30

:confused: Syrenkę ??

#317 OFFLINE   ZAHIR666

ZAHIR666

• 1 550 postów

Napisany 06 sierpnia 2013 - 13:39

:confused: Syrenkę ??

taaaaa, nowszą syrenkę - poloneza.
A stał pośrodku tamtych :D Ale wiadomo że ktoś z Poloneza nie może być szychą i nie będzie się rzucał, tylko potulnie zapłaci :)

#318 OFFLINE   maniutek

maniutek

Omega? Po raz szósty?

• 395 postów

Napisany 06 sierpnia 2013 - 16:28

Rukcug, co Ty robisz na codzien? w jakim swiecie zyjesz? jakim jestes czlowiekiem i czy masz w ogole kolegow? dobrze zahir pisze - nie da sie tego czytac i prosze, jezeli masz ogromna wiedze o motoryzacji to forum jest ogromne i pisz co wiesz w tematach technicznych, ale tutaj bardzo serdecznie po kolezensku Cie prosze - ZAMILKNIJ . Dzeikuje

#319 OFFLINE   rukcug

rukcug

omega i s klasa

• 1 067 postów

Napisany 06 sierpnia 2013 - 17:52

hm...huzia na Józia??? mozna i tak, tylko dlaczego mnie ublizacie , piszecie ze ja jestem chamski????? ze mam zamilknąc, ze nie umiem ,to i tamto...nauczyciele?mam swoje poglądy,... mam wiecej lat prawo jazdy ,niz wy zycia, ilość przejechanych kilometrow tez adekwatna do lat...prosze tylko o jedno, troche kultury...nic wiecej...POZDRAWIAM MIMO WSZYSTKO ,WSZYSTKICH

Po co się tak drzesz ??

hm..tylko tyle, a co o radarach? nauczyciel???

rukcug!
Jeśli już tak się udzielasz i na siłę chcesz wszystkim narzucić swoje zdanie to przynajmniej naucz się poprawnie CYTOWAĆ. Poza tym przedstawiłeś swoje zdanie (masz prawo do niego) inni przedstawili swoje (też mają prawo do niego). Dalsze przepychanki do niczego dobrego nie doprowadzą.

dziekuje za przyznanie mi prawa..., a cytować??? naucze się , nie bój się...do konca zycia człowiek sie uczy...

#320 OFFLINE   machony79

machony79

przygoda z Omegą trwała 8.5 roku

• 4 668 postów

Napisany 06 sierpnia 2013 - 17:57

Przepraszam,że się wtrącam w Waszą dyskusję ale jak pojawi się tu jeszcze jeden post nie na temat lub jakaś przepychanka to autora nagrodzę karteczką.