ty masz swoje racje ja mam swoje zycze Ci tylko zebysmy sie na rondzie gen. zietka w katowicach nie spotkali kiedys, bo bedziesz mi fundowal nowe blachy

Napisany 28 listopada 2010 - 13:33
Napisany 28 listopada 2010 - 13:46
nie ma obawy , moim kosztem blach byś sobie nie wyklepałzycze Ci tylko zebysmy sie na rondzie gen. zietka w katowicach nie spotkali kiedys, bo bedziesz mi fundowal nowe blachy
kocyk oczywiscie przesadzasz w swojej interpretacji
ty masz swoje racje ja mam swoje
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 28 listopada 2010 - 14:13
ty masz swoje racje ja mam swoje
Napisany 28 listopada 2010 - 14:42
sorry ale to twoja interpretacja
zadam takie pytanie : w jakiej według Ciebie odległości od wylotu drogi podporządkowanej powinien znajdować się pojazd poruszający się drogą z pierwszeństwem aby pojazd wyjeżdżający z drogi podporządkowanej mógł bezpiecznie na nią wjechać
Napisany 28 listopada 2010 - 17:52
czyli rozpartujac nasz rondo albo dajesz po gararach i jestes w ruchu okreznym przed pojazdem z pierwszenstwem i wasze drogi sie nie krzyzuja,
kocyk oczywiscie przesadzasz w swojej interpretacji
mało tego gdyby traktować tak znak ustąp to trzeba by czekać nawet na tych po drugiej stronie ronda , bo przecież są na rondzie
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Napisany 28 listopada 2010 - 17:57
tak jak mowia przepisy tak predkosc zeby nie zmuszac pojazdu do hamowania zmiany kierunku jazdy itp, czyli rozpartujac nasz rondo albo dajesz po gararach i jestes w ruchu okreznym przed pojazdem z pierwszenstwem i wasze drogi sie nie krzyzuja, albo czekasz az pojazd z pierwszenstwem przejedzie i grzecznie sie wlanczasz za nim i pozawalasz zjechac z ronda, proste i oczywiste
Napisany 28 listopada 2010 - 20:29
Ale Twój tok rozumowania prowadzi do wniosku, że na każdym rodzaju ronda należałoby pamiętać kto kiedy wjechał na nie i puszczać tych którzy wjechali wcześniej - toż to bzdura! Przyjedź do Szczecina, przejedź się Aleją Piłsudskiego począwszy od Placu Grunwaldzkiego (rondo trzypasmowe osiem wylotów) przez plac Odrodzenia (rondo dwupasmowe pięć wylotów) po plac Szarych Szeregów - dawniej Sprzymierzonych (rondo trzypasmowe sześć wylotów) stosując swoje zasady. Na rondach tych jeden za drugim poruszają się samochody używające wszystkich trzech pasów. Jak będziesz miał szczęście to jedynie zostaniesz obtrąbiony, ronda mają monitoring, w razie kolizji będziesz miał szanse się wybronić, ale zaręczam, że nikt nie będzie wnikał kto na rondo wjeżdżał pierwszy a kto ostatni.
Napisany 28 listopada 2010 - 21:18
ale to nie sa ronda podobne do omawianego ze strzalkami kierunkowymi na psach ot co
Napisany 28 listopada 2010 - 22:15
jak macie problem z rondem o dwoch pasach
to polecam wycieczke do paryza, jak nie narobicie w gacie to mozecie sobie pojezdzic po tym rondzie
po czym wrocicie do Polski i stwierdziecie ze dwupsmowe rondo jest bardzo prosto przejechac
Napisany 04 października 2011 - 15:23
Napisany 04 października 2011 - 15:46
Chodzi o niewielkie rondo w Piotrkowie Trybunalskim,przy Bugaju
Urbino 18
Napisany 04 października 2011 - 16:33
o to chodzi ??
[ATTACH]15001[/ATTACH]
Napisany 04 października 2011 - 17:29
Urbino 18
Napisany 04 października 2011 - 19:35
chyba rzeczywiście tak jest najlepiej postąpićto ja bym ustąpił bo on jest z prawej strony no i w tym miejscu ciężko byłoby udowodnić że nie wjechał następnym wjazdem , najlepiej wcześniej zmienić pas , zaraz po minięciu pierwszego zjazdu
Napisany 04 października 2011 - 19:39
pierwszeństwo ma ten kto ma AC
Urbino 18
Napisany 05 października 2011 - 16:53
Nie tylko najlepiej, ale zgodnie z przepisami.najlepiej wcześniej zmienić pas , zaraz po minięciu pierwszego zjazdu
Napisany 01 lutego 2013 - 12:12
Napisany 01 lutego 2013 - 14:13
żeby chociaż ktoś się tego trzymał... w Koszalinie ronda dla ludzi to czarna magia jesta tu tak dla ciekawostki
http://ronda.info.pl....dach-srednich/
Wczasy nad morzem? Zapraszam http://kaczor.afr2.pl/
Facebook: https://www.facebook.com/domkikaczor
Napisany 01 lutego 2013 - 19:30
a tu tak dla ciekawostki
http://ronda.info.pl....dach-srednich/
Napisany 02 lutego 2013 - 17:45