Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Ciężarówki

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
513 odpowiedzi na ten temat

#101 OFFLINE   bzyku_2002

bzyku_2002

200 parę KM i ciągle mało

• 1 525 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 11 października 2009 - 19:48

szczerze żałuje ze nie jestem tak nieomylny jak ty

To już robi się nudne. Przyznaję Ci racje w STU% i oznajmiam wszem i wobec, że kolega JACEKCZEWA jest mistrzem kierownicy, nigdy nie popełnił błędu na drodze i jest senseyem :driver:...

Tylko, że chyba w teorii

#102 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 12 października 2009 - 06:29

proszę bez osobistych wycieczek......nikomu nie ubliżam i nie zycze sobie żeby ktoś mi ubliżał......

#103 OFFLINE   marek_kloss

marek_kloss

......

• 4 923 postów

Napisany 12 października 2009 - 07:10

Proszę o spokój w temacie , nie drapać się !!
Wszelkie żale do siebie na PW

Ostrzegam

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

#104 OFFLINE   Sołtys

Sołtys

streetfighter

• 894 postów
  • Województwo: wielkopolskie

Napisany 14 października 2009 - 21:17

Jacol jakby co to ja się chętnie piszę na przejażdzkę:D

spoxik :D
jakoś się zjedziemy-teraz (jestem na etapie zmiany firmy) już będe znał swoją prace na 5-7 dni do przodu więc damy rade :p

#105 OFFLINE   redies

redies

honor&patria

• 638 postów
  • Województwo: opolskie

Napisany 15 października 2009 - 07:27

e tam -dla mnie to zaczyna byc już rozmowa bezsensu-tak jak zakładanie anten Cb na dach osobówek i jazda z domu do pracy 5km miastem i ciągłe pytanie czy "czysto":D

ps.pozdro dla wszystkich szoferów.

temat prowadzenia rozmów na CB przez co niektórych kierowców jest po prostu żenująca tu szkoda na jakąkolwiek ocenę tego powiedział bym beztalencia , zero kultury i taktu ale to inny temat jest na rozmowy sorki że wtrąciłem trzy grosze. :metal:

#106 OFFLINE   mario.g

mario.g
  • 110 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 16 października 2009 - 20:29

Napisał getor
Jacol jakby co to ja się chętnie piszę na przejażdzkę

spoxik
jakoś się zjedziemy-teraz (jestem na etapie zmiany firmy) już będe znał swoją prace na 5-7 dni do przodu więc damy rade

Jacek-szczerze-ja też się na to piszę.Kiedyś może znajdę czas a Ty będziesz miał wolne miejsce... Ja tam ino kulałem parę lat dostawczakiem,więc kolosikiem bym chętnie ten tego...
Pozdro!

#107 OFFLINE   bzyku_2002

bzyku_2002

• 1 525 postów

Napisany 16 października 2009 - 20:38

proszę bez osobistych wycieczek......nikomu nie ubliżam i nie zycze sobie żeby ktoś mi ubliżał......

Sorki jeśli Cię uraziłem. Nie chcę żadnej wojny, ani wytykań, ale na moje nie masz pojęcia o tym co piszesz.
Ot to.

#108 OFFLINE   Sołtys

Sołtys

streetfighter

• 894 postów

Napisany 16 października 2009 - 20:53

Jacek-szczerze-ja też się na to piszę.Kiedyś może znajdę czas a Ty będziesz miał wolne miejsce... Ja tam ino kulałem parę lat dostawczakiem,więc kolosikiem bym chętnie ten tego...
Pozdro!

Mario niema problema :D
z Tobą będe się czuł "bezpiecznie" ;) :smiech:
tak na rozluźnienie atmosfery http://w543.wrzuta.p...m_whiskey_river :p

#109 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 16 października 2009 - 21:02

Sorki jeśli Cię uraziłem. Nie chcę żadnej wojny, ani wytykań, ale na moje nie masz pojęcia o tym co piszesz.
Ot to.

doskonale wiem, obsluguje 35 firmowych ciężarówek, wiem jak wyglada ciężarkówka wiem jak sie nimi jezdzi... i dalej twierdze że pomimo mojej uprzejmości dla innych kierowcow tak osobówek jak i duzych mobili , nic nie usprawidliwia trzymania sie jeden za drugim, utrudniania wyprzedzania, chamskiego zachowania na drodze w tłumaczeniu - "bo musze długo sie rozpędzac, bo jestem ciężki, bo mi sie czas konczy, itp" na drodze powinniśmy byc równi .....powinismy sobie pomagac a nie tylko przeliczac ile oszczedności wiecej spale i nie naleje do zbiornika prywatnego samochodu ( bo taka jest prawda) - chyba teraz widzisz że mam pojęcie o czym pisze

#110 OFFLINE   bzyku_2002

bzyku_2002

• 1 525 postów

Napisany 16 października 2009 - 21:12

Co do trzymania się na zderzaku. Uwierz mi, że to mnie wkur... bardzo, utrudnianie wyprzedzania też nie jest na miejscu, ale to, że ktoś ma "ciężko" i chce wyprzedzić, a drugi go hamuje to coś tu jest nie halo.

Co do oszczędności to jest temat rzeka i nie powinniśmy tu o tym pisać. Ja osobiście nie mam żadnej normy i jeżdżę prywatnie na PB i nie przeszkadza mi to, ale co niektuży przesadzają.

jacekczewa zwracam HONOR

#111 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 17 października 2009 - 05:55

ok wszystko w porzadku nie mam żadnych żali ;)

#112 OFFLINE   Piotrek76

Piotrek76
  • 591 postów

Napisany 17 października 2009 - 08:23

na drodze powinniśmy byc równi .....powinismy sobie pomagac a nie tylko przeliczac ile oszczedności wiecej spale i nie naleje do zbiornika prywatnego samochodu ( bo taka jest prawda) - chyba teraz widzisz że mam pojęcie o czym pisze

Swięte słowa kolego i sama szczera prawda. Na drodze mamy wspólnego wroga i na nim powinniśmy się skupić a nie toczyć wojenkę kto lepszy. Troszeczkę wzajemnego zrozumienia.
Zresztą kolega opisał to świetnie, krótko ale bardzo trafnie.

#113 OFFLINE   mario.g

mario.g
  • 110 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 18 października 2009 - 07:40

z Tobą będe się czuł "bezpiecznie"

:wink: :ok:

#114 OFFLINE   Bruno_MV6

Bruno_MV6

Opel Scanner jak co mam

• 105 postów

Napisany 18 października 2009 - 11:13

doskonale wiem, obsluguje 35 firmowych ciężarówek, wiem jak wyglada ciężarkówka wiem jak sie nimi jezdzi

kolego to rzeczywiście masz pojęcie ... :smiech:
jako spedytor chyba :D
proszę Cię ... nie wypowiadaj się już więcej ________
żeby zabierać w tej sprawie głos trzeba trochę w tym zawodzie porobić, polatać po naszym pięknym kraju gdzie jedynie w nocy kiedy wy śpicie te kolosy mogą się normalnie poruszać
Prosty przykład co do wyprzedzania ciężarówki przez osobówkę: widzę że gość za mną w pięknym wozie jakiś nerwowy ... no to ściągam nogę z pedału przyśpiesznika (gazu) :p myślę śmignie i po robocie, yychy on wystartował już kończy manewr patrzę w lustro a już następna kawalkada 2 lub 3 osobówek leci bo skoro tamten dał radę oni też dadzą i w taki o to sposób żeby nie poszli na czoło tłukę w hamulce i z 80km/h już mam 50 albo i mniej..... :mad::bad: wiązanka typu bluzg ale co to da ich już nie ma a ja znów się rozpędzam znów w lustrze widzę następnego szybkiego co to mu przeszkadza że go wyhamowałem do 50km/h a co to przeze mnie ?! ale kto to zrozumie ??
powiedziałem po 1 roku jazdy ze w :pupa: to mam i ten co chce wyprzedzać niech lepiej ma czym bo ja nogi z gazu nie ściągnę ! mnie to na górze nic nie ruszy a skoro mną się nikt nie przejmuje i moim bezpieczeństwem to z jakiej racji ja mam się przejmować ?!
Główny cel to dojechać do celu na czas !!
konwój na który tak narzekacie to nic innego jak obrona przed tymi co ciągle się spieszą i chcą wyprzedzać, łączymy się w kilku i jest kilometr a tego już nie przeskoczy nikt a my sobie pyrkamy te 80 non stop! druga sprawa konwoju to czysta ocena sytuacji bo żaden kierowca doświadczony (czyt. zawodowy) nie wali w hamulce w ostatnim momencie jak osobówki, ponieważ osobówka może się zatrzymać szybciej od ciężarówki nie lubimy kiedy dochodzi do takich sytuacji....
ile razy na drodze jest tak że wyprzedzi i łupie w hamulce bo przypomniało mu się ze ma skręcić albo światło czerwone się zaświeciło ale że tym samym nam skrócił drogę hamowania ma to w pompie !!!! takiego to już nie raz w mordę lałem na światłach.
Kiedy wsiadam do wozu, czuję ten dreszcz V6, kiedy odpalam przeszywa mnie dreszcz, kiedy spoglądam na wskaźnik już wiem ... CPN :D

#115 OFFLINE   MarcoFox

MarcoFox

Zbanowany

• 268 postów

Napisany 18 października 2009 - 11:21

żeby zabierać w tej sprawie głos trzeba trochę w tym zawodzie porobić, polatać po naszym pięknym kraju gdzie jedynie w nocy kiedy wy śpicie te kolosy mogą się normalnie poruszać
pozdrawiam

Będę złośliwy... w naszym kraju normalnie można tylko w weekendy pojeździć kiedy nie ma ciężarówek....

#116 OFFLINE   Sołtys

Sołtys

streetfighter

• 894 postów

Napisany 18 października 2009 - 12:37

Będę złośliwy... w naszym kraju normalnie można tylko w weekendy pojeździć kiedy nie ma ciężarówek....

ja też będe złośliwy...
no to jest jedyny czas kiedy wy-"niedzielni" kierowcy możecie sobie wyjechać :smiech:

ps. czytająć kilka Twoich postów na różne tematy wyrobiłem sobie zdanie na Twój temat i twojego stylu jazdy :(
dziś dałem na msze żebym nie musiał Cię nigdy na trasie spotkać :D

#117 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 18 października 2009 - 13:09

do kolegi Bruno - z twojego wieku wynika że jak ty zacząłes chodzic do podstawówki to ja już jezdziłem ciężarówkami ( co prawda było to w wojsku i może inne ciężarówki niz teraz...) a jesli byłbys przynajmniej tak bystry jakie dajesz odpowiedzi - to zerknąłbys w moj profil i zobaczyl czym sie przy ciężarówkach zajmuje - zycze powodzenia

#118 OFFLINE   Piotrek76

Piotrek76
  • 591 postów

Napisany 18 października 2009 - 16:10

No i ****! I mamy porozumienie :confused: . Zajechanie cięzarówce drogi i hamowanie to świństwo, ale Bruno jak jedziesz swoim pięknym MV6 za takim kolosem 80 na godzinę to nie wierzę że cię to nie irytuje. Masz czym jechać a nie możesz bo z przeciwka sznurek. I nie mów że masz takiego kopa że zawsze zdążysz bo często bywa że z przeciwka jest sznureczek wóz za wozem.
A jak się odniesiesz do takiej sytuacji.
Trzy pasy ruchu, światła i na każdym na pierwszym miejscu ciężarówka. Nie da się to na takich światłach ustawić gęsiego i pozwolić tym mniejszym wystartować żeby potem wam się nie krecili na ogonie. Sytuacja autentyczna z piątku. Jak widzisz kij ma dwa końce. Co do tych bezmuzgów co wyprzedzają żeby zaraz skręcić to chętnie sam bym ich lał ale i tu i tu są ludzie i parapety ale to nie powód żeby ciągnąć w nieskończoność tą cicha podjazdową wojenkę,

#119 OFFLINE   MarcoFox

MarcoFox

Zbanowany

• 268 postów

Napisany 18 października 2009 - 18:02

ja też będe złośliwy...
no to jest jedyny czas kiedy wy-"niedzielni" kierowcy możecie sobie wyjechać :smiech:

ps. czytająć kilka Twoich postów na różne tematy wyrobiłem sobie zdanie na Twój temat i twojego stylu jazdy :(
dziś dałem na msze żebym nie musiał Cię nigdy na trasie spotkać :D

i nawzajem...... szanowny królu szos w swoim kolosie przed którym wszyscy muszą drżeć ze strachu i uciekać na pobocze bo leci na trzeciego bo MUSI zdążyć bo mu się czas kończy.....

a tak dla twojej informacji robię codziennie kilkaset kilometrów a właśnie w weekendy cieszę się że mogę wreszcie w domu posiedzieć i za kółko nie wsiadać.... a i jesli z kilku postów wiesz jak kto jeździ to zacznij się leczyć (na nogi bo na głowę za późno), albo wróżką zostań....

#120 OFFLINE   samba-77

samba-77
  • 336 postów

Napisany 18 października 2009 - 23:44

:czerwona_kartka:

ile razy na drodze jest tak że wyprzedzi i łupie w hamulce bo.............., albo światło czerwone się zaświeciło ale że tym samym nam skrócił drogę hamowania ma to w pompie !!!! takiego to już nie raz w mordę lałem na światłach.

O ile Ci skrócił? O całe 5 metrów? Żenada.
Ot to,zawodowy kierowca,uprzejmy i nie wadzi nikomu. Mam nadzieję,że trafi "kosa na kamień" i ktoś Ci morde obije. Kultura kierowców zawodowych,BRAWO, BRAWO
Bierzmy przykład bo oni są FANTASTYCZNI
Żal mi ciebie kolego Bruno_MV6

a jesli byłbys przynajmniej tak bystry jakie dajesz odpowiedzi

Tak on jest bystry,na światłach jak kogoś po mordzie okłada :o :czerwona_kartka: