Myslalem nad tym ze to moze krokowiec, czy jest jakis sposob na sprawdzenie czy krokowiec jest sprawny?? Przeplywke kupilem zamiennik, ale stara tez jest sprawna, poprostu chyba przez to ze czujka walka byla zepsuta blad przeplywki sie pokazywal. Napisze w pozniejszym czasie jakie bledy pokazal komputer przed wymiana czujnika walkow. Jeszcze jedno, do czego wszystkie czujniki w Omedze sa podlaczone, czy jest to jakis modul sterujacy czy moze pezposrednio do komputera samochodowego?? Pytam bo zauwazylem ze czujniki siadaja a potem same sie naprawiaja tak np. wczoraj pokazywal mi brak plynu chlodzacego, a dzisiaj ze nie mam plynu do spryskiwaczy gdzie wiem ze jest pelny zbiornik plynu, kiedys wczesniej pokazal ze mam klocki hamulcowe do wymiany gdzie wymienialem klocki i zaciski stosunkowo niedawno. I dzisiaj rano pokazal ze zarowka jest spalona po czym po zgaszeniu i ponownym zapaleniu swiatel mijania zarowka zapalila sie i komunikat z komputera zniknol. Jakies pomysly panowie.....?
ale mylisz dwa rodzaje bledow.
jedne bledu masz z czujnikow silnika, drugie nazwijmy eksploatacyjne, czyli plyny, zarowki, klocki, temp zewn.
wszystkie komunikaty jakie sie tobie wyswietlaja nie maja nic wspolnego z bledami silnika.
jak masz problem z bledami wyswietlajacym to pamietaj o jednym,
czujnik poziomu plynu spryskiwczy (zreszta cieczy chlodzacej tez) lubi sie zawieszac/zacinac
klocki i zaciski nie maja zwiazku z wyswietlaniem komunikatu o ich zuzyciu, za to odpowiada czujnik w klocku.
z zarowkami bywa roznie, jak masz sedana to pamietaj ze z tylu masz dwie pozycje na strone, a nie jedna jak w innych autach
jak odpisywalem (i pilnowalem dzieci) to mnie roozga wyprzedzil