Wiec tak;

Potrzebny nam będzie dyferencjał o przełożeniu 4.22 najlepiej z przednim mocowanie (łapą), a także olej do zalania mostu...nowy oczywiście

Jeżeli kupisz tak jak ja dyfer bez mocowania przedniego (łapy

) to będziesz musiał rozwiercić dwie śruby, którymi to przykręcana jest łapa do dyfra, a to dlatego, iż mocowanie w dyfrze od omegi BFl jest na śrubę 14, a w naszych B na śrubę 12...lepiej byłoby żebyś kupił komplet, ponieważ rozwiercenie tego nie jest proste...Mi robił to koleś który regeneruje głowice...ma po prostu dobry sprzęt...

do karoserii mocowanie jest takie same...

Następny napotkany u mnie problem, to trójkąt który łączy dyfer z wałem... musimy go przełożyć ze swojego starego... inny rozstaw śrub...przekłada się go po przez odkręcenie nakrętki (chyba 24) i wybicie go z frezów...u mnie siedział dość mocno, ale poszedł

No i chyba tyle...półosie przynajmniej w 2.0 16v pasują bez problemu.. Tylne mocowania dyferencjału pasują bez przeróbek... Aha jak będziesz kupować dyfer dobrze by było, żeby miał czujniki ABS-u...używane ciężko jest wykręcić, aby nie uszkodzić...

Zarzucamy dyfer na samochód, zalewamy olej (dobrze by było mieć odpowiednią pompkę do oleju) i ogień

Aha jeśli chcesz żeby napęd był na dwa koła, musisz szukać szpery z przełożeniem 4.22....lecz znalezienie mostu ze szperą, z przełożeniem 4.22 graniczy z cudem to po pierwsze, a po drugie, jeśli znajdziesz to wydatek około 1000zł....
Pozdr all