koncowy jakos ucichl ostatnio, nie wiem co sie stalo, wygrzal sie czy co, jest sporo ciszej niz na poczatku jak go zamontowalemTo już ci całkiem główka spuchnie od tego hałasu .
A końcowy już zmieniłeś na ten stary czy nie?

Napisany 28 lipca 2009 - 15:12
koncowy jakos ucichl ostatnio, nie wiem co sie stalo, wygrzal sie czy co, jest sporo ciszej niz na poczatku jak go zamontowalemTo już ci całkiem główka spuchnie od tego hałasu .
A końcowy już zmieniłeś na ten stary czy nie?
Napisany 28 lipca 2009 - 19:15
Zamówiłem te przelotówki RM Motors...
Obecnie mam tłumiki przelotowe AWG w miejscu środkowych, zastąpię je tymi RM, z kolei AWG przerzucę w miejsce katów
Zdam relację, jak już zamontuję...
Napisany 12 sierpnia 2009 - 23:21
Napisany 12 sierpnia 2009 - 23:27
mam pytanko jakie koszta poniosłes na taka wymiane??przelotowe tlumiki RM Motors (mozliwie jak najwieksze), w miejsce katow przelozylem przelotowe tlumiki AWG. Auto wcale nie stalo sie glosniejsze niz bylo,
Napisany 12 sierpnia 2009 - 23:54
podczas swoich modyfikacji zauwazylem, ze spory wplyw na glosnosc wydechu ma jednak stan tlumika koncowegoja mam przelotówki i strumienice i jest bardzo głośno może musiałbym zmienić na cos takiego co Ty masz w posiadaniu
mam pytanko jakie koszta poniosłes na taka wymiane??
Napisany 13 sierpnia 2009 - 13:44
Napisany 13 sierpnia 2009 - 14:22
hmn, nie mam pojecia... moze postukac w niego i sprawdzic, czy sie nie posypal w srodku. gdy kupilem swojego uzywanego irsmchera tez byl glosny, ale z czasem sie wyciszyl - sam nie wiem o co chodzija mam tłumik końcowy steinmitz`a ,w jaki sposób mogę sprawdzić jaki jest jego stan?? Bo moje auto przy niskich obrotach jest naprawde dość głośne
Napisany 13 sierpnia 2009 - 14:24
Napisany 14 sierpnia 2009 - 02:21
specjalnie dla Ciebie poswiecilem kawalek nocy, zrobilem i wrzucilem filmik,,Exec,, kiedy wrzucisz filmik po modyfikacji swojego wydechu??
Napisany 14 sierpnia 2009 - 15:27
naprawde dlamniespecjalnie dla Ciebie poswiecilem kawalek nocy
Napisany 14 sierpnia 2009 - 15:37
w dlugich mam hid 6000k, w mijania wymienilem zarniki na 5000k, bo 6000 i wyzej juz zaczelo zalatywac wsia, bo za duzo sie tego narobilo...a takie jeszcze zapytanie zupełnie z innej beczki jakiego Ty masz xenona założonego 6000 czy 8000??
Napisany 14 sierpnia 2009 - 17:44
Napisany 14 sierpnia 2009 - 18:05
ładny filmik ładnyspecjalnie dla Ciebie poswiecilem kawalek nocy, zrobilem i wrzucilem filmik
Napisany 23 listopada 2009 - 22:16
Napisany 23 listopada 2009 - 22:18
Pamietaj, ze tlumik sportowy musi sie wypalic. Zrob z 1 tys km i wtedy sprawdz efekty.Co nas zdziwiło po całej operacji to brak różnic w brzmieniu, no może ciut głośniej niż wcześniej, ale to naprawdę prawie niezauważalna różnica. Co istotne brak jest charakterystycznego basowego pomruku, który bardzo chciałem uzyskać
Napisany 23 listopada 2009 - 23:57
basowy dzwiek uzyskujesz z koncowego tlumika, te przelotowe w miejscu katow i srodkowych moze troche pomoga, ale glownie przyczynią sie do otrzymania bardziej rasowego dzwieku - tylko nie wkladaj AWG po 50zl, bo zaczna brzęczeć...PS Exec mógłbyś powiedzieć jak się przelotowe tłumiki zamiast katalizatorów i środkowych na dłuższą metę spisują ? Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem u mnie.
Napisany 25 listopada 2009 - 21:33
Napisany 25 listopada 2009 - 22:03
Napisany 25 listopada 2009 - 22:24
Nagraj filmik jaki dzwiek wydaje ten wydech.Jeszcze parę dni dam temu układowi, w weekend mam dość długą trasę i będzie już grubo ponad 1k km i wtedy zobaczę. Ogólnie nie sądzę jednak żeby dźwięk nagle z "kapciowatego" zmienił się na ładny basowy pomruk