o tak mniej wiecej:Eryk zapodaj jak to brzmi slyszalem tamten a chce uslysze ten a nie wiem kiedy jakiegos spociszona zorganizujemy.
aaa ring ding ding ding ding ding baaaaaaam ding ding diring ding ding riiiiing ding ding ding ding baaaam...

Napisany 07 lipiec 2009 - 13:40
o tak mniej wiecej:Eryk zapodaj jak to brzmi slyszalem tamten a chce uslysze ten a nie wiem kiedy jakiegos spociszona zorganizujemy.
Napisany 07 lipiec 2009 - 13:43
Różnią się pojemnością puszki rozprężnej, w obecnych masz mniejszy spadek ciśnienia spalin. Jakbyś miał końcowy przelotowy to po wymianie środkowych dźwięk byłby jeszcze głośniejszy. Irmscher jest 3-komorowy więc ta różnica ciśnienia praktycznie znika na wyjściu.obecne sa mniejsze, chcialem nadac troche charakteru cichemu wydechowi, lecz nic praktycznie sie nie zmienilo
Tylko wzrokowo, czy nie ma gdzieś nieoryginalnych spawów. Innego pomysłu nie mama jak to sprawdzic? cieezki jest skubany na pewno
Moja propozycja to zmiana katów na metalowe. Mniej dławią niż ceramiczne a działają równie dobrze.ja mam obawy, ze moje katy sa przypchane po prostu, tez chcialbym cos z nimi zrobic...
Powiem tak - w poprzednim aucie miałem silnik seria + puszka, kombinacje z wydechem (nie licząc potknięcia w postaci wywalenia katów) nie dały żadnych odczuwalnych efektów.tak sobie ubzduralem (byc moze nieslusznie), ze skoro glowice sa splanowane po maksie, do tego mantzel i stozek to teraz cos przy wydechu mozna grzebac,
wiadomo, wypadaloby zaczac od kolektorow rurowych, obserwuje temat, zobaczymy, czy i jak sie rozwinie...
Napisany 07 lipiec 2009 - 13:48
o tak mniej wiecej:
aaa ring ding ding ding ding ding baaaaaaam ding ding diring ding ding riiiiing ding ding ding ding baaaam...
Napisany 07 lipiec 2009 - 13:51
E no to calkiem niezle, napewno lepiej niz ten dziurawy pppprrrrrrrrymmmmm prymmmmm prymmmm
Napisany 07 lipiec 2009 - 15:20
tak na szybko wrzucilem...
Napisany 08 lipiec 2009 - 02:09
hm, na filmiku brzeczy metalicznie, jakby nie mialo katów...Exec... a co sądzisz o tym >>
Napisany 08 lipiec 2009 - 10:34
V6 powinien gadać tak:
klik1
klik2
Co prawda to jest V6 o rozwarciu 90°, ale dobrze dobrany wydech w łamadze dałby podobny efekt.
Czarna catera brzmi wg mnie jak stary poldek...
Napisany 08 lipiec 2009 - 10:39
co sądzisz o tym >>
Napisany 08 lipiec 2009 - 12:00
Przyjemnie gra ale nie umywa się do tego mietkaMuzyka dla uszu:D
A Twoj Irmscher jak gada?
Napisany 08 lipiec 2009 - 14:17
PS. kolejne dobrze gadające V6 - klik, ale z gatunku głośniejszych
Napisany 08 lipiec 2009 - 23:48
wogóle ci tablic nie widać...tak na szybko wrzucilem...
Napisany 16 lipiec 2009 - 05:58
ale to v6 brzmi pieknie, i niektorzy lubia to slyszec
tak na serio, to mialem okazje odsluchac seryjny wydech z koncowym irmchera (podwojnym) u kolegi Qiub. No i prawda jest taka, ze tego wydechu w ogole nie slychac! (po wlozeniu stozka odezwalaby sie bestia dopiero)
Napisany 16 lipiec 2009 - 06:31
Właśnie zrobiłem małe modyfikacje w swoim wydeszku i już powoli słychać tą bestię.
Niebawem następne zmiany i powinno już byc naprawdę groźnie.
Napisany 16 lipiec 2009 - 07:34
Właśnie zrobiłem małe modyfikacje w swoim wydeszku i już powoli słychać tą bestię.
Niebawem następne zmiany i powinno już byc naprawdę groźnie.
Napisany 16 lipiec 2009 - 07:56
A mozna wiedzic co to za modyfikacje?
Mamy nadzieje ze nie na jaks dudniaca pierdziawke?
Napisany 28 lipiec 2009 - 13:45
Napisany 28 lipiec 2009 - 14:41
Zamówiłem te przelotówki RM Motors...
Obecnie mam tłumiki przelotowe AWG w miejscu środkowych, zastąpię je tymi RM, z kolei AWG przerzucę w miejsce katów
Zdam relację, jak już zamontuję...