Napisany 27 stycznia 2009 - 23:23
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 02 lutego 2009 - 20:16
Napisany 14 lutego 2009 - 14:42
Napisany 14 lutego 2009 - 15:47
Czy ktos moze mi podpwiedziec z jakich czujników oprócz tych przy kołach korzysta system TC? Ponieważ wymienilem elektronike pompy i niby gasnie abs i TC po przekreceniu zapłonu ale po odpaleniu silnika znowu sie zapala TC(abs działa) czy to bedzie czujnik prędkosci obrotowej? czy jeszcze jakies inne ustrojstwo?
a jaki masz blad teraz ? pozatym powinno sie wymieniac cala pompe nie tylko sama elektronike
Napisany 16 lutego 2009 - 17:40
a jaki masz blad teraz ? pozatym powinno sie wymieniac cala pompe nie tylko sama elektronike
cały czas świeci mi ABS i TC nieraz zgaśnie ale za chwilę znowu się załancza. jak poruszam kostkę tak jak pisaliście wczesniej na zapalonym zapłonie to raz gaśnie ruszę zachwilkę znowu zapalają się kontrolki. chciałem to poczyścvić tak jak pisaliście ale nie wiem jak wypiąc ta kostkę .i tu proszę o POMOC

Napisany 16 lutego 2009 - 22:44
cały czas świeci mi ABS i TC nieraz zgaśnie ale za chwilę znowu się załancza. jak poruszam kostkę tak jak pisaliście wczesniej na zapalonym zapłonie to raz gaśnie ruszę zachwilkę znowu zapalają się kontrolki. chciałem to poczyścvić tak jak pisaliście ale nie wiem jak wypiąc ta kostkę .i tu proszę o POMOC
prawdopodobnie padnieta plytka, przeginasz ja ruszajac zlaczem i zaczyna dzialac.
Napisany 19 lutego 2009 - 15:46
prawdopodobnie padnieta plytka, przeginasz ja ruszajac zlaczem i zaczyna dzialac.
więc co trzeba zrobić????

Napisany 22 lutego 2009 - 01:06
Wymienić pompę.
na pewno??? jak pouszam gnzdem to pompa działa bez żadnych zarzutów .więc nie wiem poczekam aż ktoś jeszcze się wypowie:cool:
Napisany 22 lutego 2009 - 09:38
na pewno??? jak pouszam gnzdem to pompa działa bez żadnych zarzutów .więc nie wiem poczekam aż ktoś jeszcze się wypowie:cool:
albo zlacze nie laczy ale raczje bardziej prawdopodobne jest to ze plytka jest peknieta i dlatego jak ruszasz to zaczyna lapac
Napisany 03 marca 2009 - 22:51
u mnie abs dziala bez problemu nie mam zadnego problemu z zanikiem wspomagania.
zaraz po odpaleniu auta pala sie kontrolki ABS TC - prawidlowo
ABS - dziala nie wywala usterki
TC - gdy auto lapie poslizg to TC dziala bez problemu jak autko juz sie ustabilizuje i TC przestanie przymykac przepustnice wyskakuje usterka TC - zapala sie kontrolka i TC nie dziala - ABS dziala nadal prawidlowo
gdy zagasze silnik i odpale ponownie to jest tak jak wyzej
co prawda nie zawsze wyskakuje usterka ale mozna powiedziec ze w 90 proc zadzialania wyskoczy takowa usterka
bardzo czesto wyskakuje rowniez gdy jade po nierownosciach
czy przy przymykaniu przepustnicy ma prawo tak mocno bujac sterownikiem ze wtyczka przestaje laczyc ?
bylem na komputerku - elektryk sprawdzal i nei bylo zadnej usterki
wgral nowy soft do sterownika podl prawidlowe parametry i 9 razy pod rzad dziala TC bez problemu bylem zadowolony

jakies rady ? prosze o pomoc ...

mnie osobiscie to nie przeszkadza ale moja zonka ma miesiac prawko jezdzi sama autkiem z coreczka i troszke sie o nich boje ...
sterownik jest ok skoro da sie do niego polaczyc
czyscilem juz rowniez zebatki na polosiach z tylu oraz czujniki
czujniki sa prawidlowe mala 3Ohm i zmieniaja wartosci gdy krece kolem
jakies rady ? moze ktos tez juz tak mial
pomozcie bo mnie to juz troszke denerwuje

Napisany 07 marca 2009 - 18:13
Czytałem większość tematów na temat usterek ABS,TC i licznika ale nie znalazłem podobnych objawów do mojej usterki.
Wszystko stało się po odłączeniu akumulatora. Po ponownym podłączeniu przestały działać te trzy rzeczy. Po przekręceniu kluczyka w ogóle nie zapalają się lampki od TC i ABS. Nie działa też przycisk od TC. Lampki od TC i ABS nie świecą się cały czas.
Na komputerze w miejscu gdzie pokazuje ile jeszcze zostało do przejechania na benzynie,jak przycisnę dwa przyciski równocześnie pokazuje mi takie coś:
w lewym górnym rogu 029, w prawym górnym 3, w prawym dolnym rogu wyświetlacza 24555. Chodzi o ten wyświetlacz na datą.
Sprawdzałem bezpieczniki, ruszałem wiązką od sterownika ABS i nic, żadnych zmian. Czy możliwe jest , że padła elektronika ABS przy podłączaniu akumulatora? Co jeszcze mogę sprawdzić?
Wcześniej wszystko działało idealnie ,żadnych zapalających się kontrolek podczas jazdy itd.
Z góry dzięki za pomoc

Napisany 07 marca 2009 - 18:20
Napisany 07 marca 2009 - 18:28
Napisany 07 marca 2009 - 18:32
Chodzi o bezpiecznik nr 19 pod kierownicą ? Czy jest jeszcze jakiś inny?
Tak chodzi o ten pod kierownicą nr nie pamiętam opisany jest "ABS, TC"
Napisany 07 marca 2009 - 18:37
Napisany 08 marca 2009 - 10:56
albo zlacze nie laczy ale raczje bardziej prawdopodobne jest to ze plytka jest peknieta i dlatego jak ruszasz to zaczyna lapac
Drucik w środku pękł sam miałem ten problem rozebrałem elektronika i się potwierdziło, też jak ruszałem gniazdem to mi zaskakiwał ABS i nawet było słychać takie iskrzenie. http://www.passat-b5...id=295&Itemid=0
Napisany 08 marca 2009 - 23:43
Witam wszystkich.
Czytałem większość tematów na temat usterek ABS,TC i licznika ale nie znalazłem podobnych objawów do mojej usterki.
Wszystko stało się po odłączeniu akumulatora. Po ponownym podłączeniu przestały działać te trzy rzeczy. Po przekręceniu kluczyka w ogóle nie zapalają się lampki od TC i ABS. Nie działa też przycisk od TC. Lampki od TC i ABS nie świecą się cały czas.
Na komputerze w miejscu gdzie pokazuje ile jeszcze zostało do przejechania na benzynie,jak przycisnę dwa przyciski równocześnie pokazuje mi takie coś:
w lewym górnym rogu 029, w prawym górnym 3, w prawym dolnym rogu wyświetlacza 24555. Chodzi o ten wyświetlacz na datą.
Sprawdzałem bezpieczniki, ruszałem wiązką od sterownika ABS i nic, żadnych zmian. Czy możliwe jest , że padła elektronika ABS przy podłączaniu akumulatora? Co jeszcze mogę sprawdzić?
Wcześniej wszystko działało idealnie ,żadnych zapalających się kontrolek podczas jazdy itd.
Z góry dzięki za pomoc
no to wyglada na pad sterownika albo brak zasilania. sprawdz we wtyczce do pompy czy masz zasilanie
Napisany 12 marca 2009 - 22:50
Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: ABS
Technika →
Elektryka i Elektronika →
Czujnik abs - nie działający prędkościomierzRozpoczęte przez graci26 , 16 lis 2015 ![]() |
|
![]()
|