Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Samochód dla 18-nasto latka

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
272 odpowiedzi na ten temat

#141 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 27 marca 2009 - 22:15

bardzo dobrze i dosłownie powiedziane mimo to chyba zaryzykuję :p

Ale się zabierasz do tego auta jak kot do jeża. Dajesz 8,5 tyś i bierz moją :D

#142 OFFLINE   Dreed

Dreed

Ciiiiiiii.....

• 1 694 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 27 marca 2009 - 22:29

Ale się zabierasz do tego auta jak kot do jeża. Dajesz 8,5 tyś i bierz moją :D

jak bym miał to bym się nawet nie zastanawiał ;)

#143 OFFLINE   malinka

malinka
  • 89 postów

Napisany 28 marca 2009 - 14:15

to nie ciagnij watku.

#144 OFFLINE   Rapik

Rapik
  • 253 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 28 marca 2009 - 14:41

15 stron, a autor i tak nie ma pieniędzy żeby coś kupić, dobre :)
Możesz też wziąć moją jak coś za 17.000

#145 OFFLINE   malinka

malinka
  • 89 postów

Napisany 28 marca 2009 - 14:53

Bo pewnie tylko na gadaniu sie skonczy.

#146 OFFLINE   bomba2.2

bomba2.2

Zbanowany

• 11 postów

Napisany 28 marca 2009 - 15:00

Bo pewnie tylko na gadaniu sie skonczy.

A kupi i tak co będzie chciał,albo na co ojciec się zdecyduje.

#147 OFFLINE   Dreed

Dreed

Ciiiiiiii.....

• 1 694 postów

Napisany 28 marca 2009 - 16:08

teraz to Wy ciągniecie niepotrzebnie wątek i to jeszcze nie w tym kierunku. prosiłem o porady i opinię dotyczących samochodu dla 18-nasto latka i wiele takowych przeczytałem. wiem jak to widzą inni użytkownicy, od czego zaczynali co polecają, czego odradzają, a teraz to jest tylko naśmiewanie się. może macie kasy jak lodu i swojemu synowi czy córce kupicie od razu samochód z salonu, ale ja niestety nie mam takiego luksusu i muszę kombinować żeby kupić tani samochód i tanio go eksploatować. jak macie się wyśmiewać to możecie to robić przed monitorem, ale powstrzymajcie się od beznadziejnych komentarzy. nie chcecie pomóc to nie piszcie. na pewno znajdą się życzliwi ludzie, którzy będą chcieli swoją wypowiedzią wnieść coś konkretnego do wątku.

dziękuję tym wszystkim, którzy napisali konkretne porady, na pewno wezmę je pod uwagę :)

#148 OFFLINE   malinka

malinka
  • 89 postów

Napisany 28 marca 2009 - 17:39

A Ty jakbyś miał kupić to byś kupił. Tyle co miałeś propozycji to byś wybrał coś dla siebie. Nikt nie mówił czy mamusia czy tatuś Ci da kase. Nawet i za 5tys. można coś kupić konkretnego i miałeś takie propozycje,ale nie porywaj się z motyka na księżyc mi też się podobają super bryki ale jeżdze omega bo mnie na nia stac. Nie pytałem przez pół roku ludzi co myślą tylko wsiadłem przejechałem się i albo odpowiada albo nie. NIKT ZA CIEBIE NIE PODEJMIE DECYZJI. Masz 18 lat podejmij decyzje sam.

#149 OFFLINE   Dreed

Dreed

Ciiiiiiii.....

• 1 694 postów

Napisany 28 marca 2009 - 19:09

fakt było parę propozycji z których może i bym coś wybrał, ale nie byłem zdecydowany i przez to się wahałem. jak już byłem zdecydowany i pokazał się taki samochód jaki by mi pasował w 100%, to pan poleciał sobie w kulki i sprzedał, a dzwoniłem do niego i mówiłem, że go biorę od ręki. decyzję i tak podejmę sam, ale chciałem się dowiedzieć co inni o tych samochodach sądzą, bo nigdy nie miałem okazji nimi jeździć i raczej nie będę miał prędko.

#150 OFFLINE   Dreed

Dreed

Ciiiiiiii.....

• 1 694 postów

Napisany 06 kwietnia 2009 - 20:15

co o niej myślicie? jakieś uwagi?
http://moto.allegro....g_przebieg.html

#151 OFFLINE   Radziu666

Radziu666
  • 25 postów
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 06 kwietnia 2009 - 20:29

94' nie bierz, bo to najgorszy zlom z Omeg jaki jest. najlepiej 96' i w gore :)

#152 OFFLINE   krzysiek1989

krzysiek1989
  • 770 postów

Napisany 06 kwietnia 2009 - 20:38

Sam nie masz Omegi a odradzasz chłopakowi ze wzgledu rocznika,troche powagi polowa zarejestrowanych urzytkownikow mtu ma auta z 94-95 rok i to normalne.Dlaczego ma byc gorsza od 96? nie jedna B FL jest bardziej zajezdzona od niektorych egzemplarzy z 94 roku. Sam mam ome z 95 i ona jest gorsza od auta rok mlodszego? Wytlumacz mi w czym... pozdrawiam

#153 OFFLINE   Szafarbp

Szafarbp

AudiA4

• 202 postów

Napisany 06 kwietnia 2009 - 20:51

tak to mozesz mowic o swoim makaronie a nie o omedze!! :czerwona_kartka:

ja mam 94 i bardzo sobie chwale, zreszta tak jak napisal Krzysiek nowsze potrafia byc duzo bardziej zajezdzone.

A co do Omegi Dreed to wiadomo ze za te pieniadze nie kupisz czegos pieknego, napewno bedzie cos do remontu, do poprawek. Najwazniejsze to chyba zeby silnik nie byl zajezdzony, najlepiej na zywo obejzec albo kogos poprosic.

#154 OFFLINE   krzysiek1989

krzysiek1989
  • 770 postów

Napisany 06 kwietnia 2009 - 21:00

tak to mozesz mowic o swoim makaronie a nie o omedze!! :czerwona_kartka:

ja mam 94 i bardzo sobie chwale, zreszta tak jak napisal Krzysiek nowsze potrafia byc duzo bardziej zajezdzone.

A co do Omegi Dreed to wiadomo ze za te pieniadze nie kupisz czegos pieknego, napewno bedzie cos do remontu, do poprawek. Najwazniejsze to chyba zeby silnik nie byl zajezdzony, najlepiej na zywo obejzec albo kogos poprosic.

Dzieki za poparcie.:DTrzeba walczyc z bezsensownymi opiniami ludzi nie majacych tego auta!;)

#155 OFFLINE   maksiu

maksiu
  • 494 postów

Napisany 06 kwietnia 2009 - 22:09

co o niej myślicie? jakieś uwagi?
http://moto.allegro....g_przebieg.html

Pomijajac kwestie przebiegu i pieknego wzeru na masce to zle nie wyglada. Choc jak chcesz tanio jezdzic to poszukaj jakiejs z lpg, bo w ta klasc sie chyba juz nie oplaca.
Ogolnie dosc ladnie sie prezentuje, ale fotki troche malawe i bez szczegolow.
Popros o wiecej i bardziej dokladne fotki, a jak masz niedaleko to obejzyj :)

#156 OFFLINE   bzyku_2002

bzyku_2002

200 parę KM i ciągle mało

• 1 525 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 06 kwietnia 2009 - 22:26

No na moje widać po kierownicy i reszcie. Tylko, ze na zdjęciach mogą być różne rzeczy. Na moje ta Omega jest "zmęczona" i npewno ma więcej niż 180 tyś km. maksiu dobrze Ci radzi poszukaj zagazowanej i za 10 tyś zł znajdziesz taka 2.0 z rocznika '98

#157 OFFLINE   fnd

fnd
  • 1 167 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 06 kwietnia 2009 - 23:13

maksiu dobrze Ci radzi poszukaj zagazowanej i za 10 tyś zł znajdziesz taka 2.0 z rocznika '98

Ciężko będzie w tych pieniądzach znaleźć Omesię z 98 roku. :o Dreed nie ograniczaj się w poszukiwaniach tylko do internetu :) Warto przeglądać tez lokalne gazety (wiem, że trzeba więcej się najeździć, bo nie ma zdjęć) ale tam tez trafiają się niezłe okazje. Większość starszych ludzi nie ma dostępu do internetu i to właśnie tam wystawia ogłoszenia :p

#158 OFFLINE   heju

heju
  • 67 postów

Napisany 07 kwietnia 2009 - 04:57

kupowałem omegę z allegro i pół polski zjeździłem a raz to chciałem pobić nawet gościa aby sobie ulżyć za kilometry klepane na darmo.
nie szukaj na allegro jak jest daleko i nie będziesz mógł jej obejrzeć przed podjęciem decyzji.
głupotą jest znaleść auto w warszawie a mieszkać w krakowie.
piękne ładne bezwypadkowe oryginalne przebiegi itp a jak przyjeżdzasz 300km z kasą obejżeć to wszystko wychodzi.
sprzedawca wmawia ci że nie bite a jak go pociśniesz to do wszystkiego się przyznaje i opuszcza cenę ale jak by człowiek chciał tanie to by szukał taniego a nie dobrego.....
uszczegaj się przed kupnem omegi w wołowie drezdenku kaliszu i gubinie!!!
to są 4 miejscowości gdzie z mojego śledztwa są handlarze którzy sprowadzają tylko omegi i je pchają poprzez allegro.
większość bita i cofana.....
jak masz okazje kupić od kogoś z forum to się nie wachaj gdyż masz pewne i w miarę realną prawdę,bo nikt nie zrobi auta właśnie pod opchnięcie tobie...

#159 OFFLINE   maksiu

maksiu
  • 494 postów

Napisany 07 kwietnia 2009 - 05:39

Warto przeglądać tez lokalne gazety (wiem, że trzeba więcej się najeździć, bo nie ma zdjęć) ale tam tez trafiają się niezłe okazje. Większość starszych ludzi nie ma dostępu do internetu i to właśnie tam wystawia ogłoszenia :p

Cos w tym jest...A i niekoniecznie starsi ludzie. Czasem ktos sie nie zna na komputerze, nie potrafi nawet poszukac na sieci takich samochodow i nawet dobrze nie wie za ile puscic swoja cacuszko. U siebie w gazecie widzialem modele 98-99 za 6-8 tysiecy. No ale nie ogladalem.

uszczegaj się przed kupnem omegi w wołowie drezdenku kaliszu i gubinie!!!
to są 4 miejscowości gdzie z mojego śledztwa są handlarze którzy sprowadzają tylko omegi i je pchają poprzez allegro.
większość bita i cofana.....

Mowisz ze w kaliszu tacy kanciarze? :]
Dobrze ze moja spod gniezna ;)

#160 OFFLINE   malinka

malinka
  • 89 postów

Napisany 07 kwietnia 2009 - 07:03

Tylko że on chce za 5-6tys. omege B i to z gazem:D. A za te pieniądze dobrej nie kupi-nie czarujmy się. Kolega powinien realnie spojrzeć na to ile ma kasy i co może za to kupić. Kupić rupiecia bo był tani "okazja" i żeby stał w garażu bo coś padnie a on wyda cała kase to bez sensu. Lepiej coś małego kupić i mieć kase w razie czego na naprawe bo za 5tys idealu NIE KUPI i musi się z tym liczyć. Co do dojazdów aby obejrzeć samochód jaki ma to sens skoro takich jazd może być kilkanaście lub kilkadziesiąt powiedzmy po 100km w jedna strone to mu wyjdzie powiedzmy 20% tego co ma na auto. Szukaj w swoim miejscu zamieszkania kolego.