czesc wszystkim
Ja mam kluskę prawie rok czasu i jak ja kupowałem miała tylko rant kolo szyby lekko krwistordzawy
95 rocznik przebieg 153 tys 3.0 MV6 a Astra 92r 1.6 cenowo w naprawach sie nie różniąpowaga wiem co mowie a to co mnie skłoniło do zakupu mojego 2 opla to bezawaryjność przez duże "B" i mam omegę B
![]()
Ceny porównywalne mam z Astra F a astrunia mimo ze z gazem przez 3 lata az po grób woziła moja szanowna "d...ę" i za to ją szanuję
padły progi, nadkola ale silnik nigdy nie odmówił posłuszeństwa! jedynie w chwili smierci gdzie pasek rozrządu skoczył, ale sprzedałem magikom zrobili i gdzieś dalej śmiga po Polsce![]()
A KLUCHA miód malinaOC 240zł na pół roku HDI 60% zniżek, Astra tyle samo w PZU
a tu mam pod maską 2 takie astry i 2x taki komfort !
na początku wszyscy mnie straszyli że pali dużo okazuje się że można się mieścić w 10L heh, jako 30latek nie mam potrzeby "lansowania" się z "łokciem" po ulicach miasta
Rozrządem mnie przerazili garażowi mechanicy niby 700zł a robota z 300-400zł :confused:
ja kopiłem kompletny z pompa wody za 350zł a robotazł u zaprzyjaźnionego mechanika oddalonego o 50km ale warto było jechać !
Później dam wam namiary na niego do Ostrzeszowa i Antonina .
teraz będę wymieniał oleje i piastę kola i jeszcze coś tam co będzie wymagało wymiany
Z kasą za usługi u mojego mechanizatora jest naprawdę przyzwoicie! nie jakieś ceny z kosmosu czy coś, trzeba szanować jego, jego robotę a on szanuje klienta, nie zdarzyło się żebym wracał z czym kol wiek do poprawy! i za to go CENIĘ!!
Jak na razie to przez ten rok wymieniłem oleje, filtry, tuleje wahaczy, teraz piastę znów oleje i uszczelkę kol. wydechowego no i mióda na prostych odcinkach drogi szfe zamykam żeby koniki pobudzić
![]()
Pozdrawiam wszystkich![]()
kolego jak Twoim zdaniem utrzymanie astry f 1.6 i omegi b moze byc na takim samym poziomie?? czesci sa sporo drozsze i w omedze jest wiecej rzeczy ktore moga sie popsuc, nawet jesli nic sie nie psuje to same koszty eksploatacyjne sa sporo wyzsze. znam temat doskonale bo w garazu jest astera 1.6 i wlasnie omega 3.2 V6 i zawieszenie kompletne przod z amorami do astry to koszt okolo 300zl a do omegi okolo 800-1000zl. ceny innych czesci eksploatacyjnych tez od x2 a rozrzad x4
wiec nie wprowadzaj ludzi w blad. moja omega sie nie psuje i przez pol roku odkad ja posiadam nie wlozylem ani zlotowki a w astrze rozrzad kosztowal 200zl ale to nie znaczy ze omega jest tansza w utrzymaniu niz astra. za miesiac chce wymienic w omedze piasty, hamulce, kompletne zawieszenie przod(do wymiany tylko tuleje ale robie juz wszystko) ,olej i koszt to okolo 1 astra 1.6 92 r;P