Wymiana tuleji wahacza
Napisany 03 października 2011 - 21:46

Napisany 08 października 2011 - 22:24
Napisany 26 października 2011 - 22:27
Ja tu czytam troche wypowiedzi i własnie bede zabierał sie do wymiany duzych tulei po raz trzeci. Raz gosciu mi włozył jakis szajs ktory miał byc lemforderem a drugi raz włozył dwie febi tylko ze roznymi stronami. Ogolnie tragedia. Podczas chamowania kierownica skreca w lewa strone( z tej strony jest zle włozona luleja). W koleinach samochod nie daje sie utrzymac. Lata lewa prawa strona. Zabieram sie do włozenia tych od e34. Wiec moje pytanie gdzies czytałem ze wkładałes kolego te tuleje i chyba strzałka do silnika a nie tak jak w bmw strzałka do koła. Ile pojezdziłes na takim montazu?
Napisany 26 października 2011 - 23:47
Napisany 27 października 2011 - 01:47
tez sie do tego zabieram ale nie rozumiem Twojej rady ? Rozwiń myśl albo napisz bardziej przejrzyście...chyba wszyscy jeżdżą dość długo na nich bez problemowo pod warunkiem że wstawili lemfoerdery od BMW lub do Opla, natomiast pamiętaj o dokręcaniu wahaczy w tulejach gdy samochód stoi na kołach. Jak nie maż możliwości bo robisz na kobyłkach to zaznaczasza sobie położenie koła zanim podniesiesz wóz i potem żebą podnosisz koło do tej pozycji. Zapobiega to zerwaniu zaciśniętych tulei po gwałtownym ich skręceniu.
Napisany 27 października 2011 - 07:16
Napisany 27 października 2011 - 07:20
tez sie do tego zabieram ale nie rozumiem Twojej rady ? Rozwiń myśl albo napisz bardziej przejrzyście...
to ze dokrecajac wahacz auto musi stac na kolach czyli wahacze musza byc w swojej pozycji. jesli nei masz kanalu to podstawiasz kobylki pod wahacz zeby zasymulowac prawidlowe ich ulozenie
Napisany 27 października 2011 - 08:07
No i teraz rozumiem :-) Dzięki za odpowiedź !to ze dokrecajac wahacz auto musi stac na kolach czyli wahacze musza byc w swojej pozycji. jesli nei masz kanalu to podstawiasz kobylki pod wahacz zeby zasymulowac prawidlowe ich ulozenie

Napisany 27 października 2011 - 08:32
to ze dokrecajac wahacz auto musi stac na kolach czyli wahacze musza byc w swojej pozycji. jesli nei masz kanalu to podstawiasz kobylki pod wahacz zeby zasymulowac prawidlowe ich ulozenie
male mozna dokecac z autem w powietrzu , a do duzych siegniesz kladac sie na siemi, chyba, ze auto zglebione

ja mam tuleje tak w becie zalozone, wiec chyba strzalkami do wachacza, 30 tys i dalej jak nowki oczywiscie lemfo
Napisany 27 października 2011 - 08:35
A jaki tam jest moment do dokręcenia ?male mozna dokecac z autem w powietrzu , a do duzych siegniesz kladac sie na siemi, chyba, ze auto zglebione
![]()
ja mam tuleje tak w becie zalozone, wiec chyba strzalkami do wachacza, 30 tys i dalej jak nowki oczywiscie lemfo
Napisany 27 października 2011 - 08:47
to jest dosyć mocno dokręcone, ja to dokręcałem zwykłym kluczem bez żadnych przedłużekA jaki tam jest moment do dokręcenia ?
Napisany 27 października 2011 - 23:01
A jaki tam jest moment do dokręcenia ?
ja tak samo , dobrze sie zaprzec i wystarczy zwykly klucz oczkowy na moje to tam bedzie jakies 100Nmto jest dosyć mocno dokręcone, ja to dokręcałem zwykłym kluczem bez żadnych przedłużek
Napisany 28 października 2011 - 17:08

[B]
Napisany 28 października 2011 - 21:03
dokladnie, tak samo jak w becie sie montujezwloki (Dominik) masz zalozone strzalkami do sworznia

Napisany 28 października 2011 - 21:15
Napisany 08 listopada 2011 - 21:01
mam pytanko
na przeglądzie powiedział mi gość o tych tulejach wachaczy
że do wymiany
chodzi mi o koszt
ile mniej wiecej muszę dać za to u mechanika?
z góry dzięki

Napisany 08 listopada 2011 - 21:07
ile mniej wiecej muszę dać za to u mechanika?
a nie lepiej konkretnie zapytać mechanika który ma wymieniać ?? , bo nikt Ci dokładnie nie odpowie , ceny są bardzo zróżnicowane , różni mechanicy różnie sobie liczą a rozpiętość cen jest znaczna , najlepiej zapytać w kilku miejscach i wybrać najlepszą ofertę
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 13 listopada 2011 - 14:02
Chciałem poznać chodż cenę w przybliżeniu
100zł czy 1000zł