można też sobie kupić opel diagnostic tool do liczników i sprawdzać
Sory za OT, wiem że nie temat, ale omegi po FL miały zapisywany przebieg w kompie? Z tego co wiem tylko na blacie?!
Napisany 01 grudnia 2010 - 10:53
można też sobie kupić opel diagnostic tool do liczników i sprawdzać
Napisany 01 grudnia 2010 - 11:01
Sory za OT, wiem że nie temat, ale omegi po FL miały zapisywany przebieg w kompie? Z tego co wiem tylko na blacie?!
Napisany 01 grudnia 2010 - 11:04
Napisany 01 grudnia 2010 - 11:09
OK, w każdym bądź razie, rozumiem że skoro samochód tyle stoi z odłączonym aku katów w żaden inny sposób jak dłuższa jazda nie sprawdzę tak?
Napisany 01 grudnia 2010 - 11:26
jest inny sposób, ale nie wiem czy ktoś pozwoli i czy będzie ci się chciało bawić
1. wjechać na podnośnik odpiąć katy od silnika i sprawdzić manualnie jeśli wiesz jak to ma wyglądać.
2. podjechać na stację diagnostyczną i sprawdzić jaką normę spalin ma auto.
3. Dłuższa jazda w tym jazda właściciela pojazdu by się przydała(ty płacisz za paliwo to nie wiem w czym problem a chociaż będziesz widział jak koleś jeździł i czy tyrał czy dbał) - ja przed kupnem czytałem tutaj na forum w sprawdzonych poradach co robić przed kupnem i dzięki temu utargowałem z 5k pln.
4. Nie broń tego auta tak bo jak nie te to inne kupisz, najlepiej rocznik powyżej 2002. A to z którego roku jest?
Napisany 01 grudnia 2010 - 11:27
Napisany 01 grudnia 2010 - 11:32
Nikkoo, zadjaj konkretny link w poradach przed zakupem to chłopaki Ci ocenią , a tu skończcie dyskusje nie od tego jest temat.
Napisany 01 grudnia 2010 - 13:08
Napisany 01 grudnia 2010 - 13:31
u mnie jakiś sterownik licznika się odzywa, ale nie wiem czym go ugryść, ktoś mi kiedyś pisał z intercars, że od 2002 w oplach coś takiego jest na ECU. Faktycznie sterownik licznika u mnie odzywa się, ale tylko pokazuje czy sprawny - niesprawny i jakieś kody. Podobno inne oprogramowania i inne kable są do tego aby to rozgryść niż te standardowe, ale nie mam pojęcia jak to jest faktycznie, bo to co ktoś powie to może być bujdą - sam jeszcze tego nie rozgryzłem ani nie znalazłem schematu takiego kabla...
Napisany 06 grudnia 2010 - 23:24
Napisany 07 grudnia 2010 - 11:50
Napisany 07 grudnia 2010 - 18:53
Jeśli miga ciągle przy "pedał test" to nie mam pojęcia co może być
Napisany 07 grudnia 2010 - 23:18
Napisany 08 grudnia 2010 - 16:35
to ile trzeba miec tych poprawnych uruchomien przez trzy miesiace to chyba z kilkaset razy uruchamalem wiec juz dawno powinno zgasnac.miga ciagle przy "pedal gaz"teraz niewiem co mam robic.Czyli co adrian V6 samochodzik twoj niema zadnego mula i chodzi dobrze tak.Skoro mi wczesniej wystukal blad "0430 mala sprawnosc katalizatora rzad cylindrow 1" i przez trzy miechy tak mialem a teraz nic to odetkal sie sam czy zobaczyc po 100km jezdzenia czy znow nie wyswietli jesli nie wyswietli to niewiem co mam robic.
Napisany 08 grudnia 2010 - 17:58
Napisany 08 grudnia 2010 - 21:00
nowe czy "nowe używki"?Samochodzik chodzi dobrze , bo wymieniłem katy.
sprawdz kompem a nie pedałami będziesz wiedział czy masz błędy czy nie?Bo mam do kupienia dwa katy te miedzy sondami i niewiem co robic.
Napisany 09 grudnia 2010 - 08:35
ale jak sie skasowal sam to nieznaczy ze kat mogl sie jakos odetkac,nadal moze byc przytkany albo w jakis sosob uszkodzony.Czy jesli nadal jest uszkodzony to powinien znow zlapac bledy za jakis czas tak.Bo mam do kupienia dwa katy te miedzy sondami i niewiem co robic.Adrian V6 tez miales bledy i ci sie same skasowaly czy dopiero po wymianie katalizatorow.
Napisany 29 grudnia 2010 - 17:08