Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:
Akceptuje Ciasteczka
Jest zbędne. Ogrzewa mocno powietrze. Im zimniejsze tym go więcej. Kolektor ssący też swoje robi
myslisz ze taka przepustnica z dwoma malymi wezykami bedzie odczuwalnie ogrzewac powietrze? przeciez tamtedy takie ilosci sa wciagane ze wzrost teperatury bedzie minimalny
Pany... ja nie wiem jak Wy widzicie serie w filmiku v1ru5... mi wychodzi 7,5 sek średnio po kilku ocznych pomiarach bez mocnego startu... a ostrym można jeszcze urwać
Przy serii katalogowo 9.5 sek to jest wynik.
Rozpędzenie w 9.5s serii do 100km/h przy mocy 170KM możliwe jest przy masie max 1615kg, moje obliczone założenie.
tą samą masę czyli 1615kg do prędkości 100km/h w czasie 7,5 można rozpędzić używając mocy równej 215KM.
Także ja zakładam, że bezmodowe 2.5 by zostało w tyle, a to co tam się narobiło bez wątpienia coś dało.
Ja tylko dodam byście na zimę nie zapomnieli założyć wężyków na przepustnicę z powrotem, Bartus miał zapowietrzony układ (jeśli się nie mylę) i mu zimą przepustnica przymarzała zanim się silnik rozgrzał...
Pany... ja nie wiem jak Wy widzicie serie w filmiku v1ru5... mi wychodzi 7,5 sek średnio po kilku ocznych pomiarach bez mocnego startu... a ostrym można jeszcze urwać Przy serii katalogowo 9.5 sek to jest wynik.
na twoim filmiku startujesz przy 6stej sekundzie, setke osiagasz przy 15stej tak na oko co daje nam okolo 9 sekund
tu masz filmik z walkami od 3.0 z tego co pamietam jeszcze bez puszki okolo 9 sekund.
a ta przepustnice obejde sobie i sprawdze czy to cos daje
na twoim filmiku startujesz przy 6stej sekundzie, setke osiagasz przy 15stej tak na oko. co daje nam okolo 9 sekund
tu masz filmik z walkami od 3.0 z tego co pamietam jeszcze bez puszki okolo 9 sekund.
a ta przepustnice obejde sobie i sprawdze czy to cos daje
Start wyraźnie widać - aparat się zakolebał. Jak byś oglądał klatka po klatce, to jest koniec 6 sekundy. Patrzyłem jak dodać stoper ale nie mam oprogramowania na razie Myślę, że wychodzi gdzieś 8,5s. Pamiętajcie, że to gazownia i mam w samochodzie kocioł 60litrów, instalację, 3/4 butli gaziora i fotelik dla dziecka. Będzie pewnie z 70 kg więcej razem.
Postaram się spalić kapcia następnym razem, może pomoże warto byłoby też zrobić to na Pb.
Bardzo możliwe, że to, co czuję to przeniesienie momentu obrotowego znacznie niżej niż był. Samochód zaczął jechać od dołu, czego nie było wcześniej
Ja mam pytanko odnośnie odizolowania puchy. Dzisiaj byłem w castoramie i patrzyłem na te maty zagrzejnikowe. Wszystkie są na styropianie i bez kleju, producenci zalecają jakieś kleje do nich. Parę osób izolowało tymi matami i na jaki klej to łapaliście?? A co powiecie na to, żeby puchę i rurki kolektora okleić taśmą dekarską?? Jest na kleju, jest ze złotkiem* i chyba też izoluje termicznie??
*złotko - sreberko, na które mówimy złotko i jest z aluminium
Auto kosmetyka
- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)
ja szybko sie z tego wyleczylem i radze Wam nie oszpecajcie sobie omeg... Te pseudo zabiegi niewiele dadza, a wyglada to lekko mowiac paskudnie pod maska. Mam puche pomalowana na czarno i zupelnie nie czuje roznicy kiedy na poczatku byla w matach i innych bzdetach... No ale to Wasze omy i Wasze decyzje