U mnie jest zrobione w następujący sposób - ponieważ dobrze odizolowac od ciepła oraz aby pogodzić z wyglądem - wstydziłbym się przed kolegami otworzyć maskę gdzie puszka byłaby owinięta jakimis szmatami, trochę trąca wiochą - mam puszkę pomalowaną farba termoizolacyjną w sprayu. Po pół roku użytkownia jest ok, farba nie schodzi, spełnia swoją powinnoś oraz wygląda uważam lepiej jak owinięte ścierkami. Jedyny minus to koszt sprayu- 90zł za małą puszkę ale warto. Bardzo ciężko jest dostac ponieważ produkt nie jest polski i na allegro tylko jeden koleś sprowadza z UK ten wyrób ale jesli chcecie aby była izolacja od ciepła i wyglądało w miare proponuję takie rozwiązanie.
Spray tworzy grubą chropowatą warstwę, na puszcze jest napisane że wytrzymuje do 250 stopni więc na naszego mantzela w zupełnosi wystarczy gdyz temperatura w tej części komory wynosi po nagrzaniu około 130.
Czy to przypadkiem nie jest VHT ?? Farba sotsowana szczególnie pod maska w Hondach

Jezeli tak to u mnie puszka jak i kolektor jest w tej farbie. Nie dosc ze praktycznie to jeszcze ładnie
http://imageshack.us.../pict0503x.jpg/Tomek stozek to inna para kaloszy. On musi byc odizolowany tak jak org. filtr bo bedzie zamulał tak jak Tobie. Moj byl kiedys schwany w oryg. puszcze i było ok. Ale stozek mialem tylko dla dzwieku, jak przyszła pucha poleciał do śmietnika. Pamietajcie ze w multiramie przeplyw powietrza wynosi około 70 litrów na sekunde

Gdzie i kiedy te powietrze ma sie nagrzać ??

Proponuje wstawić czujke temp (nawet z miernika) przy filtrze a drugi przy przepustnicy. Moge sie zalozyc ze roznica temp nie bedzie duza o ile w.g sie zmieni...