MANTZEL
Napisany 30 sierpnia 2009 - 19:47
Napisany 30 sierpnia 2009 - 20:52
sprawdz wąż od silniczka krokowego, jesli w puszce w srodku byly jakies zanieczyszczenia, opiłki, to moga spowodowac zacieranie silnika krokowego (i ogolnie silnika tez)obroty faluja,chwilami silnik se robi takie ragularne sekundowe przygazowki tak do 1500 obr.na koniec wolne obr.zniknely,gasnie.
to terkotanie to pompa od nivo, nie ma nic wspolnego z poprzednim problemem, powinna sie po paru sekundach wylaczac, nie wylaczy sie, jesli jest np cos nie tak z amorkami z tylu i przepuszczaja powietrzei taka jedna sprawa pod obudowo filtra jest jakas (chyba pompka co chodzi..trrrrrr)no i owa po przekrenceniu zaplonu wlaczala sie na pare sekund,a teraz chodz caly czas(prawie)
Napisany 30 sierpnia 2009 - 21:40
sprawdz wąż od silniczka krokowego, jesli w puszce w srodku byly jakies zanieczyszczenia, opiłki, to moga spowodowac zacieranie silnika krokowego (i ogolnie silnika tez
nie strasz mnie:)staralem sie dokladnie ja wyplukac itd.jedno co jeszcze zaowazylem to przy wiekszym przygazowaniu tak jakby caly krokowiec wypychalo z kolektora,raczej nie powinno tak byc??
Napisany 30 sierpnia 2009 - 21:47
nie strasz mnie:)staralem sie dokladnie ja wyplukac itd.jedno co jeszcze zaowazylem to przy wiekszym przygazowaniu tak jakby caly krokowiec wypychalo z kolektora,raczej nie powinno tak byc??
pokaż fotkę puchy z drugiej strony.
Napisany 30 sierpnia 2009 - 22:00
pokaż fotkę puchy z drugiej strony.
juz dzis nie dam dady,a masz jakies podejrzenia?
Napisany 30 sierpnia 2009 - 22:13
mam
nie mam zadnego poparcia testami itp ale wydaje mi sie ze dolna czesc multiramu po 98 w 3.0 ma mniejsza pojemnosc i chyba pucha do tego kolektora tez powinna byc z deka mniejsza.
Napisany 30 sierpnia 2009 - 22:25
Przepływkę oczywiście założyłeś strzałką do przepustnic.
Dolot wraz z puchą sprawdziłeś i wszystko jest całkowicie szczelne.
Napisany 30 sierpnia 2009 - 22:31
Przepływkę oczywiście założyłeś strzałką do przepustnic.
To odpada raczej bo przy odwrotnie założonej przepływce auto chodzi jak traktor i nie chce się wkręcać (telepie się). Może coś z tą puchą jest nie tak jak dobrze wnioskujesz 7gsi.
Napisany 30 sierpnia 2009 - 22:34
A oto moja pucha:
Wszystkie wymiary oryginalne, tylko zmieniony układ rurek. Pasuje jak ulał i spełnia swoją funkcję
tu kolega zakladal taka puszke i bylo ok.no jest foto z drugiej strony
Napisany 30 sierpnia 2009 - 22:38
To odpada raczej bo przy odwrotnie założonej przepływce auto chodzi jak traktor i nie chce się wkręcać (telepie się). Może coś z tą puchąjest nie tak jak dobrze wnioskujesz 7gsi.
widzę, że nie tylko mnie korciło by sprawdzić co będzie jak podłączy się odwrotnie :mrgreen:
pytanie zadane czysto profilaktycznie.
Napisany 30 sierpnia 2009 - 22:38
tu kolega zakladal taka puszke i bylo ok.no jest foto z drugiej strony
wyraźnie masz problemy takie jak są przy brudnym lub uwalonym silniku krokowym. Może już coś z nim było nie tak ale przy multiramie jakoś jeszcze kulał. Dałeś mu puszke (pełne powietrze) i się chłopak zes***. Tylko gdybam ale weź wyjmij krokowy i porządnie go wyczyść...
widzę, że nie tylko mnie korciło by sprawdzić co będzie jak podłączy się odwrotnie :mrgreen:
pytanie zadane czysto profilaktycznie.
Dokładnie

Napisany 30 sierpnia 2009 - 22:42
Napisany 30 sierpnia 2009 - 22:44
a co myslicie o tym wypychaniu krokowca?(to znaczy,tak sie wygina caly)
u mnie jest normlanie nic go nie wypycha...
Napisany 31 sierpnia 2009 - 07:09
wyjmij go i przeczysc, sprawdz, czy nie zagina sie ten waz prowadzacy do niego powietrze. jesli to nie pomoze, to sprawdzaj dalej caly dolot w kierunku filtra powietrza, sprawdz czy nie lapie lewego powierza, sprawdz, czy bez filtra zachowuje sie tak samo, moze tez jakies podcisnienie ci sie wypielo... ja jednak stawiam, ze to cos z krokowyma co myslicie o tym wypychaniu krokowca?(to znaczy,tak sie wygina caly)
Napisany 01 września 2009 - 18:47
Napisany 01 września 2009 - 18:49
Wskazówkawskazufka lezy no okolo 700

Napisany 01 września 2009 - 19:45
Wskazówka
Powinna leżeć na 550-600.
a wmniescie powinno sie jechac 50 kmh:p.dla mnie 700(650)jest super:D
Napisany 01 września 2009 - 20:07
Trzy puchy są gotowę
1. dla Cavier
2. dla Dragoon22
3. miała jechć do Holandii, ale widzę, że już nie musi
myślę (są powycinane, powyginane, tylko trzeba je tigiem potraktować), że za dwa tygodnie będzie ich więcej i starczy dla wszystkich, którzy pisali do mnie i dzwonili