Jakie LPG do 2.2 16V
Napisany 24 stycznia 2014 - 18:50

Napisany 24 stycznia 2014 - 23:02
Można, ale sekwencji sam nie dam rady opanować. No i homologacji sobie sam nie wystawię a wypadałoby wbić instalke w dowód. Chociaż... poprzednią omegą jeździłem z niewbitąjakby do tego zamontować sobie ją samemu to można te 500zł zaoszczędzić

Napisany 12 marca 2014 - 12:33
Stag 4, reduktor ac (albo ag

W przyszłym tygodniu odstawiam do montażu. Muszę tylko gościowi powiedzieć jaka ma być ta butla. 48 L (brutto) wchodzi normalnie tak? Nie będzie problemu z podniesioną wykładziną?
Napisany 12 marca 2014 - 15:02
225/650
yyyy co?:pokoj:
a dobra czaje, dam 48L i tyle, mają 630/200 więc spokojnie wejdzie
Napisany 12 marca 2014 - 23:53

Napisany 24 marca 2014 - 13:32
Napisany 24 marca 2014 - 14:09
Wężyki od wtryskiwaczy gazowych do kolektora dolotowego są tej samej długości? Bo nie wygladaja, że tak jest.
Napisany 24 marca 2014 - 20:15
Dla kolegi seba03
Butla 47L 630/204, jestem pewien że średnicy 650 spokojnie wejdzie ale wyższą już bym się obawiał, czy tapicerka nie będzie odstawać.
Takie zdjęcia udało mi się zrobić:

Ach, jakby ktoś pytał dlaczego tam wtryski? A dlatego, że w poprzedniej OB miałem BRC i zamontowali mi wtryski na środku pokrywy zaworów, rozwiercili plastik i na śrubę przykręcili. Po kilku miesiącach, prawdopodobnie od drgań silnika, mata wygłuszająca pod maską wyglądała jakby ją bobry wyżarły. Teraz są trochę niżej, więc nie powinno być tego problemu.
Napisany 25 marca 2014 - 13:20
Przełącznik jest dobrze zamontowany. Zdjęcie jakoś tak wyszło. Wężyki sprawdzę jutro. I tak muszę jechać do gazownika bo mówił że musi jakiś czujnik gdzieś indziej podłączyć bo nie widzi obrotów czy coś i zauważyłem że nie pokazuje na przełączniku ile jest gazu. Zatankowałem a ciągle śle świeci rezerwa. Poprawi się.
Dla kolegi seba03
Butla 47L 630/204, jestem pewien że średnicy 650 spokojnie wejdzie ale wyższą już bym się obawiał, czy tapicerka nie będzie odstawać.
Takie zdjęcia udało mi się zrobić:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ach, jakby ktoś pytał dlaczego tam wtryski? A dlatego, że w poprzedniej OB miałem BRC i zamontowali mi wtryski na środku pokrywy zaworów, rozwiercili plastik i na śrubę przykręcili. Po kilku miesiącach, prawdopodobnie od drgań silnika, mata wygłuszająca pod maską wyglądała jakby ją bobry wyżarły. Teraz są trochę niżej, więc nie powinno być tego problemu.
Dzięki za info.
Polecam zakupić dojazdówkę

Napisany 26 marca 2014 - 20:58

wolałem swoją wersję i dwa schowki
Napisany 26 marca 2014 - 22:45
Polecam zakupić dojazdówkę Zajmuje o wiele mniej miejsca niż zwykłe koło a pasuje bez problemu. Później zrobię zdjęcia jaką mam u siebie (wraz z parametrami) i na 100% nic nie obciera. (sprawdzałem)
Seba dawaj fotki co tam masz za dojazdówkę bo kusi mnie kupić takie coś

Napisany 26 marca 2014 - 23:12
Seba dawaj fotki co tam masz za dojazdówkę bo kusi mnie kupić takie coś
Jutro wezmę aparat do roboty i w wolnej chwilii cyknę pare fotek, ale mam straszny bajzel w bagaju i dopiero na weekend zamierzam to ogarnąć

Napisany 27 marca 2014 - 10:47
Oj tam, kto nie ma w bagażniku butelek po piwiemam straszny bajzel w bagaju

Napisany 27 marca 2014 - 13:12
Oj tam, kto nie ma w bagażniku butelek po piwie
Ja nie mam

Fotka samego bagaja bo nie wiem czemu nie mam zdjęć koła na karcie pamięci...:confused: jutro pstryknę zdjęcia samego kółka ehh...

Obiecane zdjęcia kółka

Napisany 05 maja 2015 - 22:22
Koleś ma dobra opinię i renomę. Zaproponował 3 opcje, czy możecie pomóc wybrać właściwą, ale niekoniecznie najdroższą ( oczywiście jeśli ma być super dobrze to wybieram najdroższą-pytanie czy to jest konieczne) robię ok 40tys km rocznie, kilka razy na kwartał ciągnę lawetę.
Może jakieś zmiany w zestawach zaproponowanych przez montera:
"witam
1. najtańszej sekwencji jeszcze nigdy nie montowaliśmy poniewaz nikt sie nie zdecydowal. jest to instalacja z radwanic, nazywa sie ESGI a reszta elementow to zbieranina najtanszych producentow. 1800zł
2. wersja stag za 2100zl
- sterownik ac 4 eco
- wtryski stag ac w01
- reduktor stag ac r01 150
porzadny zestaw za przystepna cene, komplent od jednego producenta
3. wersja q box 2350zl
- sterownik q box plus ( z mozliwoscia podpiecia pod obd auta do odczytow korekt dlugo i krotko terminowych, nie mylic z q box basic )
- wtryski baracuda
- reduktor stag ac r01 150
zestaw ktory tak na prawde jest przyjazny dla auta. to znaczy: w zaleznosci od obciazen wprowadza zmiany na biezaco. zawsze bedzie prawidlowy sklad mieszanki.
to w takim wielkim skrocie."
Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Napisany 06 maja 2015 - 06:45
Przy okazji jak masz silnik rozebrany to zawieź gazownikowi kolektor to nawiercenia, bo jak będzie na silniku to w tej cenie na pewno nie będzie go rozbierał.
Napisany 06 maja 2015 - 07:15
Baracudy teraz są "modne" ale pewnie skończy się tak jak kiedyś z magicjet czy potem hana, że jakość spadła i nikt tego nie montuje teraz.