Witam. Mam szybkie pytanko - webasto działa u mnie ok ale ledwo ruszy to kapie z samego piecyka ropa. Czeka mnie serwis czy jakoś mogę to sam usunąć. Pozdrawiam
Potwierdzam zdanie radzy - o serwisach zapomnij.
Jak masz jakiś garaż, kilka podstawowych narzedzi (klucze płaskie 13, 10 ,8 etc), miernik napięcia najlepiej z opcją sprawdzania połączeń ("przedzwonienia" kabelków), lampkę i odrobinę chęci to sam sobie z tym poradzisz.
Podstawa to zaopatrzyć sie od razu w nową świecę i sitko.
Powodzenia
To nie ma znaczenia czy pompa będzie pompować ciepłą wodę czy zimnom przecież ta sama ciecz rozgrzewa się do wyższych temperatur niż podaje piecyk .
Np silnik rozgrzewa się do temperatury 95 stopni i co wtedy według waszej teoretycznej opowieści należało by wymontować takową pompę wody
A może ta pompa jest wytrzymała na wyższe temperatury . Co wy o tym sadzicie ?
Pompa wytrzyma spokojnie do 120stC - tak podaje producent, a w praktyce to wytrzyma wiecej tylko nie ma na to gwarancji. O temperaturę jestem spokojny.
To czego się obawiam przy montażu pompy "przed" eberem to np. kawitacja i jej wpływ na odczyty czujników temp. w eberze, albo inne jakieś zjawiska mi nieznane, które być może ktoś już doświadczył. Ja zamierzam założyć pompę bezszczotkową bosch.
Pozdrawiam.