Mam pytanie... jaka może być przyczyna, że eberspacher nie gada ?
Sprzęt został wykręcony, zmieniłem świece, reszta w porządku (sprawdzane miernikiem) Pompka paliwowa podaje, silnik wentylatora okej, czujniki tak samo..a eber za nic nie chce się uruchomić
Proszę o sugestie
pozdrawiam
Damian Sz napisał poradę...słabym punktem tych eberów są sterowniki,słabe luty i często w wyniku wysokiej temperatury pieca wytwarzają się zimne luty...ja też walczyłem poprzednią zimę aż w końcu dorwałem sterownik i pięknie mruczy...ale tak jak kolega wyżej pisze najlepiej fejs...
Czyli jak rozumiem, "ręcznie" nie da się tego zrobić, konieczny jest komp i odpowiednie oprogramowanie ?
tak jak pisałem poszukaj w sprawdzonych poradach,jest opis jak co sprawdzić miernikiem...tyle możesz sam zrobić a jak nie ruszy to fejs...chyba że nie chce Ci się bawić to od razu pod kompa....
interfejs diag i odczyt błędów nie ma innej opcji bo tak można wszystko powymieniać! poza tym ebery się blokują po iluś próbach błędnego startu. i tylko interfejs odblokuje!!
jak co to dzwoń mam d5wz sprawny
masz rację...ale naszę po odpięciu aku na noc się odblokują...powiedz...testujesz przez złącze diagnostyczne w aucie czy musisz wywalić ebera?Tak z ciekawości pytam.