Webasto
Napisany 09 lutego 2011 - 22:45
Panowie, jak sie to WEBASTO spisuje w klusce ?
ja mam ebera i jestem zadowolony (oczywiście jak go uruchomiłem)

Napisany 09 lutego 2011 - 23:11
Powiem tak - REWELACJA no może przereklamowałem ale naprawdę jest super efekt i myślę że teraz w każdym aucie co będę miał zamontuję eberkaPanowie, jak sie to WEBASTO spisuje w klusce ?

Nie próbuj przechytrzyć fotoradaru ! bo tylko mi zdąży zrobić zdjęcie samej maski

Jeżeli masz jakieś pytanie lub chciał byś znaleźć odpowiedź na twoje pytanie to tu masz rozwiązanie i odpowiedź na twoje pytanie [KLICK]
Napisany 10 lutego 2011 - 07:06
nawet jak będzie benzyna to postaram się wpakować diesla z osobnym zbiornikiem, super sprawaPowiem tak - REWELACJA no może przereklamowałem ale naprawdę jest super efekt i myślę że teraz w każdym aucie co będę miał zamontuję eberka
Napisany 11 lutego 2011 - 19:34
Napisany 11 lutego 2011 - 21:35
ale kupić benzynę używaną w cenie klokotowego graniczy z cudemA co to przeszkadza mieć eberka benzynowego?powiem szczerze że wszystko jedno czy to diesel czy benzyna
zużycie jest na tym samym poziomie.
Napisany 11 lutego 2011 - 21:57
ale kupić benzynę używaną w cenie klokotowego graniczy z cudem
ciekawe czy nie da się przerobić w prosty sposób ropniaka na benzynowy? Może to kwestia innej świecy, jakiejś dyszy?
Napisany 11 lutego 2011 - 22:49
ciekawe czy nie da się przerobić w prosty sposób ropniaka na benzynowy? Może to kwestia innej świecy, jakiejś dyszy?
Może to się nie opłacać a na pewno ropniak jest bezpieczniejszy od benzyniaka .
piece benzynowe mają tendencję zapalania się ,efektem tego są spalone auta .
O niekontrolowanych samozapłonach dzieselach to nie słyszałem ,ale to może być różnie .

Nie próbuj przechytrzyć fotoradaru ! bo tylko mi zdąży zrobić zdjęcie samej maski

Jeżeli masz jakieś pytanie lub chciał byś znaleźć odpowiedź na twoje pytanie to tu masz rozwiązanie i odpowiedź na twoje pytanie [KLICK]
Napisany 12 lutego 2011 - 08:31
według ebera świeca jest taka sama ja myślę że różnica jest w komorze spalaniaciekawe czy nie da się przerobić w prosty sposób ropniaka na benzynowy? Może to kwestia innej świecy, jakiejś dyszy?
Napisany 12 lutego 2011 - 10:27
może nie tyle sterownik co oprogramowanie sterujące pracą pieca, bo z tego co sprawdzałem to tak świeca i pompka paliwa są takie same, szkoda że niema piecyka benzynowego do rozebrania aby porównać bo po rysunkach to nic nie widać.przypuszczam, że sterownik również może być inny
Napisany 13 lutego 2011 - 20:53
wczoraj badałem swój piecyk Ebera i komp. wskazuje na błąd nr 0442. w rozwinięciu błąd oznacza zamocne wejście świecy żarowej Ebera - w opisie są podane warianty:zwarcie w obwodzie , przerwa w obwodzie, moduł sterownika dodatkowego coś tam kaput. Mieliście kiedyś takie objawy. Pytanko przy okazji jak ustawiony jest sterownik ebera - przy jakiej temperaturze się włancza a przy jakiej się wyłancza??
Gdzie znajduje się sterownik Ebera- przy piecu czy gdzieśindziej??
Dzieki za podpowiedz
Napisany 13 lutego 2011 - 23:02
przy jakiej temperaturze się włancza a przy jakiej się wyłancza
Włącza się przy -3 st.C na zewnątrz (czujnik w zderzaku), wyłącza się przy 75 st.C temp. płynu chłodniczego, kiedy pracuje jako dogrzewacz.
Gdzie znajduje się sterownik Ebera- przy piecu czy gdzieśindziej
Przy "piecu". Poszukaj na forum, jest schemat dogrzewacza:szukaj2:
wczoraj badałem swój piecyk Ebera
Czym diagnozowałeś ??
Obecność korozji w Omedze, zadaje kłam powszechnej opinii, iż Opel robi gówniane samochody. A one z żelaza są zrobione, to rdzewieją
Napisany 13 lutego 2011 - 23:37
Mechanik ma tą diagnozę (komputer do opla). Ja tylko spoglądałem. Tak czy inaczej ten nr błędu mówi ci coś??Włącza się przy -3 st.C na zewnątrz (czujnik w zderzaku), wyłącza się przy 75 st.C temp. płynu chłodniczego, kiedy pracuje jako dogrzewacz.
Przy "piecu". Poszukaj na forum, jest schemat dogrzewacza:szukaj2:
Czym diagnozowałeś ??
Napisany 14 lutego 2011 - 00:13
Tak czy inaczej ten nr błędu mówi Ci coś
Niestety nie.
Czy są jakieś objawy nieprawidłowej pracy urządzenia?? Kopcenie, jakieś dźwięki?
Obecność korozji w Omedze, zadaje kłam powszechnej opinii, iż Opel robi gówniane samochody. A one z żelaza są zrobione, to rdzewieją
Napisany 14 lutego 2011 - 07:31
Napisany 14 lutego 2011 - 07:57
Napisany 14 lutego 2011 - 09:31
tu jest coś nie halo bo o ile dobrze pamiętam to eber ma błędy 2 cyfrowe i największy błąd to chyba 97 uszkodzenie sterownika, dziś znalazłszy trochę drobnych zakupiłem fejsik do diagnozy piecy firmy EBERa, jak przyjdzie zobaczymy co to robi. Dokładnie ten http://allegro.pl/us...1460119310.htmldiagnoza opel wskazuje na błąd 0442
Napisany 15 lutego 2011 - 17:52
Damian;) to co kupisz jak znajdziesz trochę grubych??dziś znalazłszy trochę drobnych

Sam jestem ciekaw czy połączy się z Naszymi piecykami...zakupiłem fejsik do diagnozy piecy firmy EBERa, jak przyjdzie zobaczymy co to robi. Dokładnie ten http://allegro.pl/us...1460119310.html
Kiedyś byłem w serwisie ebera i nie mogli się połączyć podobnym fejsem do D3WZ, powiedzieli tylko ASO.
Mam nadzieję, że ten fejs da radę

Napisany 15 lutego 2011 - 19:40
obsługuje ponoć wszystkie HYDRONICI i AIRTRONICISam jestem ciekaw czy połączy się z Naszymi piecykami...
Kiedyś byłem w serwisie
ebera i nie mogli się połączyć podobnym fejsem do D3WZ, powiedzieli tylko ASO.
Mam nadzieję, że ten fejs da radę