W omedze B nigdy nie było takiego wynalazku
Jakiego wynalazku, kontrolek włączenia świateł przeciwmgłowych przednich i tylnych na desce wskaźników w liczniku ?
Edytowany przez B0Cygano, 27 stycznia 2017 - 20:58.
Napisany 27 stycznia 2017 - 20:58
W omedze B nigdy nie było takiego wynalazku
Jakiego wynalazku, kontrolek włączenia świateł przeciwmgłowych przednich i tylnych na desce wskaźników w liczniku ?
Edytowany przez B0Cygano, 27 stycznia 2017 - 20:58.
Napisany 27 stycznia 2017 - 21:02
Jakiego wynalazku, kontrolek włączenia świateł przeciwmgłowych przednich i tylnych na desce wskaźników pod licznikiem ?
Jezu kochany - w omedze b tylko dioda włącznika halogenów się podświetla i nic więcej !
!
!
!
!
!
Jak zdejmiesz deskę rozdzielczą ( to coś z licznikiem ) , to znajdziesz miejsce na żarówkę , która informuje o przegraniu katalizatora....
Jest to wersja na Japonię i do usranej śmierci możesz tam wkładać żarówkę ( w wersji na europę ) , która nigdy się nie zaświeci... kumasz????
Napisany 27 stycznia 2017 - 21:20
Vertix!
Popraw nazewnictwo piszesz o jakichś diodach smd w przełączniku, uwierz mi szukałem i nie znalazłem takich (o elektronice trochę wiem,nawet trochę więcej).
Piszesz że jest żarówka dwuwłóknowa, bzdura nie ma tam takiej!
Góra jest podświetlana jedną diodą 3mm (oryginalnie kolor bursztynowy)
Cała reszta jedną żaróweczką.
Kontrolki świateł są na desce licznika.
I zapanuj nad emocjami,albo wyrażaj się bardziej precyzyjnie.
Pozdrawiam młodych gniewnych
Beast też nie pomoże bowiem nie jest cudotwórcą i nie wyprostuje Twoich błędów.
Owszem na płytce jest miejsce na dwie dodatkowe diody (na pewno nie smd) ale nie jest wykorzystywane fabrycznie.
P.S. Znalazłem płytkę (rok produkcji 93) z trzema diodami i miejscem na jedną żaróweczkę,ale to raczej z Vectry
Edytowany przez siuAda, 27 stycznia 2017 - 21:33.
Napisany 27 stycznia 2017 - 21:20
@vertix
Jak się miało jakąś wybrakowaną wersję to co ja zrobię, ale widzę dalej do usranej śmierci tkwisz w trendzie, że w liczniku nie ma kontrolek od halogenów, a nawet jak są to nie działają
A teraz zobacz sobie podglądowe foto i zakumaj, że te zaznaczone kontrolki u niektórych sygnalizują włączenie odpowiednich świateł przeciwmgielnych.
Screenshot_2017-01-27-21-15-39.jpg 31,67K
4 pobrań
Napisany 27 stycznia 2017 - 23:04
Gdzie zakupić oringi wtryskiwaczy benzynowych do V -ki, jakieś namiary
aso albo hydraulika i dobrać coś
potrzebny oring będzie znacznie mniejszy niż sugeruje zmierzona średnica, nie pamiętam wymiarów, jak potrzeba to się jedzie z kolektorem i dopasowuje
Napisany 28 stycznia 2017 - 08:22
Mam omegę B po małym lifcie z RM 98" wersja Sport i mam w liczniku podświetlane kontrolki informujące o włączeniu świateł przeciwmgielnych przód/tył
Napisany 28 stycznia 2017 - 23:10
ale tu chyba chodziło o podświetlane klawisze gdy jest załączona ikonka na desce
albo coś pokręciłem
Napisany 29 stycznia 2017 - 03:50
piszesz o jakichś diodach smd w przełączniku, uwierz mi szukałem i nie znalazłem takich (o elektronice trochę wiem,nawet trochę więcej).
Uwierz mi , to jest elektryka, a nie elektronika . Jak rozbierzesz cały panel przełącznika , to zauważysz na płytce 2 diody ( takie malunie żółte kropeczki... ) Z przełącznika wychodzi przezroczysty plastik , który przewodzi światło z tej diody i wtedy wiemy , że halogeny świecą....
Piszesz że jest żarówka dwuwłóknowa, bzdura nie ma tam takiej!
Czytaj ze zrozumieniem... przełączniki panelu klimatronika.....
A teraz zobacz sobie podglądowe foto i zakumaj, że te zaznaczone kontrolki u niektórych sygnalizują włączenie odpowiednich świateł przeciwmgielnych.
Proszę zamieścić foto ze swojej omegi , bo to zdjęcie to wygląda ba vectrę......
Jak pisałem vectra ma tylko pozornie tą samą deskę , bo nawet punkty mocowania są inne......
ale tu chyba chodziło o podświetlane klawisze gdy jest załączona ikonka na desce albo coś pokręciłem
Tak , ale kiedy oni to załapią .... ??????
Napisany 29 stycznia 2017 - 12:08
U mnie RM'98 są jedynie kontrolki informujące o zapalonych halogenach i św. przeciwmgielnych na desce. Przyciski są całe czarne bez żadnych diodek.
Napisany 29 stycznia 2017 - 12:24
Panowie rozciekła mi się nagrzewnica w Omedze A, Sprawdzam na IC i mam 3 grubości jej 35, 42 i 45mm i teraz czy ktoś się orientuje czy te grubości były wymienne między sobą??
Napisany 29 stycznia 2017 - 14:41
czy te grubości były wymienne między sobą??
W dół na pewno.
Napisany 29 stycznia 2017 - 17:20
Proszę zamieścić foto ze swojej omegi , bo to zdjęcie to wygląda ba vectrę...... Jak pisałem vectra ma tylko pozornie tą samą deskę , bo nawet punkty mocowania są inne......
Napisany 29 stycznia 2017 - 19:03
Proszę zamieścić foto ze swojej omegi , bo to zdjęcie to wygląda ba vectrę......
Tak wygląda sytuacja po zapaleniu świateł przeciwmgielnych przód i tył.
Napisany 29 stycznia 2017 - 19:52
Napisany 30 stycznia 2017 - 08:46
Dzień dobry wszystkim
Czy irmscher'owskie felgi Sport Star 18" różniły się pomiędzy przodem, a tyłem?
Przymierzam się do kupna nowych do mojej Kocicy aby mieć osobne kapcie na zimę i lato.
Napisany 30 stycznia 2017 - 12:13
Wg katalogu były o szerokości 8 i 9 cali.
Napisany 30 stycznia 2017 - 15:13
Wg katalogu były o szerokości 8 i 9 cali.
Dzięki Chorwat.
Chętnie kupię jeśli ktoś ma
Napisany 30 stycznia 2017 - 17:40
Napisany 30 stycznia 2017 - 23:36
Napisany 31 stycznia 2017 - 07:48
Widzialem jedne na olx- troche zapuszczone jednak: https://www.olx.pl/o...D5-ID5wtFX.html
Też widziałem. Niestety Przód i tył tej samej szerokości.
Cierpliwie będę sprawdzał oferty
Panowie, a czy macie doświadczenie z poniższymi felgami? Oba modele bardzo mi się podobają:
http://allegro.pl/al...6673347034.html
https://www.olx.pl/o...html#5124ded0be
Te ostatnie mają czujniki ciśnienia. Czy wiecie jak to działa?
Pasowałyby do Omegi z czymś takim?
Edytowany przez XBSmario, 31 stycznia 2017 - 09:04.
Technika →
Wyposażenie wewnętrzne i akcesoria →
Brakujące elementy rolety elektrycznejRozpoczęte przez sapciak , 29 sty 2018 ![]() |
|
![]()
|
||
Forum Główne →
Spoty - Omega Klub Polska →
dolnośląskie (D) →
23.07.2016 - Oława grillRozpoczęte przez tc82 , 21 lip 2016 ![]() |
|
![]()
|