Te pierwsze bez dystansu lipnie będą wyglądać bo przymierzałem do BFla jakiś czas temu... ale to już należało by przenieś do tematu o felgach....

Co to jest? Z czym to sie je - krótkie pytanie - krótka odpowiedź
Napisany 31 stycznia 2017 - 19:02
Tak wygląda sytuacja po zapaleniu świateł przeciwmgielnych przód i tył.
Bardzo ładne zdjęcie , ale też mam coś ciekawego
http://www.nanodatex...-0-o437517.html
Skoro wszyscy mamy rację , to gdzie jest pies pogrzebany ???
Chyba już wiem o co biega , ale dla pewności prosiłbym posiadaczy roczników z przed 1997 roku o deklaracje , czy mają takowe kontrolki na desce ( raczej nie powinni mieć )
Napisany 31 stycznia 2017 - 19:17
u mnie w roczniku 96 nie było w liczniku kontrolki od halogenów.Świeciła sie tylko dioda na przycisku.
Była za to od tylnych przeciwmgłowych.
Napisany 31 stycznia 2017 - 19:46
Moja z 97r. ma tak samou mnie w roczniku 96 nie było w liczniku kontrolki od halogenów.Świeciła sie tylko dioda na przycisku.
Była za to od tylnych przeciwmgłowych.
Napisany 31 stycznia 2017 - 20:05

Napisany 31 stycznia 2017 - 21:35
No i tu jest pies pogrzebany. Każdy miał rację
wszystko zależało od rocznika. Vertix opierał się na przed przed lifcie a reszta na poliftach.
nie wiem jak wy czytacie te posty, ale kolega myli co ma się podświetlać i kiedy. Piszemy o podświetlaniu włącznika, kolega o podświetlaniu klawiszy funkcyjnych, w postach są zdjęcia co podświetla żarówka, a kolega znów o podświetlaniu funkcyjnym, którego nie ma na załączonych zdjęciach. W związku z tym nie wszyscy mamy rację
Napisany 02 lutego 2017 - 08:22
Którędy przebiega wężyk do spryskiwacza tylnej szyby w kombi? Mówimy o roczniku 98. Gdzie się zaczyna i gdzie kończy to wiem. Ale cała reszta jest zagadką.
Napisany 03 lutego 2017 - 08:59
A jakoś dokładniej? Z której strony? Gdzie jest wlot? Bo samo "pod dachem" to trochę mało.
Napisany 03 lutego 2017 - 18:17
Pod maską od strony kierowcy idą 2 wężyki, jeden na przednie spryskiwaczy a drugi na tylnia szybę, popatrz dokladnie, przy zawiasie maski koło linki otwierania idzie przez slupek przy szybie.A jakoś dokładniej? Z której strony? Gdzie jest wlot? Bo samo "pod dachem" to trochę mało.
Edytowany przez zico, 03 lutego 2017 - 18:20.
Napisany 03 lutego 2017 - 19:01
Pytanie jest czy ktoś posiada cennik opla omegi B z roku 1999 i opcjonalnych dodatków ?
Napisany 04 lutego 2017 - 18:32
Piszemy o podświetlaniu włącznika, kolega o podświetlaniu klawiszy funkcyjnych,
Wyszedłem z założenia , że skoro chłop nie pisze o podświetleniu diody w klawiszu funkcyjnym , to ma również uwalony przycisk i tyle...
No i tu jest pies pogrzebany. Każdy miał rację wszystko zależało od rocznika
I tak i nie . W końcu roku 1997 ( bodajże październik /listopad ) w omedze wymieniono zegary i możliwe , że ( raczej na pewno ) zmodyfikowano kontrolki na desce. To jest najprawdopodobniejsza przyczyna całego sporu .
Napisany 04 lutego 2017 - 19:02
Wyszedłem z założenia , że skoro chłop nie pisze o podświetleniu diody w klawiszu funkcyjnym , to ma również uwalony przycisk i tyle...
nic nie pisał,a Ty wiesz lepiej
właśnie dół mi się nie podświetla czyli 2 włączniki od przeciwmgłowych plus regulacja natężenia podświetlenia na desce a góra się podświetla znaczy dioda jest ok a do wymiany żarówka.
Napisany 04 lutego 2017 - 21:29
Pod maską od strony kierowcy idą 2 wężyki, jeden na przednie spryskiwaczy a drugi na tylnia szybę, popatrz dokladnie, przy zawiasie maski koło linki otwierania idzie przez slupek przy szybie.
Znalazłem ten wężyk. Jakiś taki sparciały się wydaje. I chyba gdzieś po drodze jest uszkodzony: płyn wpłynął do wężyka ale ze spryskiwacza z tyłu nie wypłynął. Coś mi się wydaje, że czeka mnie wymiana całego przewodu. Czy taki wężyk mogę kupić w zwykłym sklepie motoryzacyjnym? Poproszę tez napisać ile metrów będę go potrzebował i jaką ma średnicę?
Napisany 04 lutego 2017 - 21:59
A może zapchana masz dysze, sprawdź igłąZnalazłem ten wężyk. Jakiś taki sparciały się wydaje. I chyba gdzieś po drodze jest uszkodzony: płyn wpłynął do wężyka ale ze spryskiwacza z tyłu nie wypłynął. Coś mi się wydaje, że czeka mnie wymiana całego przewodu. Czy taki wężyk mogę kupić w zwykłym sklepie motoryzacyjnym? Poproszę tez napisać ile metrów będę go potrzebował i jaką ma średnicę?
Napisany 05 lutego 2017 - 01:14
Możliwe. Ale i tak będę musiał wymienić dłuższy odcinek.
Napisany 05 lutego 2017 - 02:06
ja kiedyś miałem podobny zapał w fiacie uno, też szedł jak w omie, a auto o połowę krótsze, to była katorga, nie czyń tego w omie.
100 % winny jest spryskiwacz, odepnij weżyk i zobacz, że poleci, oczywiście przy założeniu że pompka działa
Napisany 05 lutego 2017 - 15:31
Panowie pytanie odnośnie lakieru co dodaje lub czym się różni litera w kadzie lakieru chodzi mi o z20r i z20h dużo się różnią ?
Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: grill, atrapa, bez znaczka, B FL
Technika →
Wyposażenie wewnętrzne i akcesoria →
Brakujące elementy rolety elektrycznejRozpoczęte przez sapciak , 29 sty 2018 ![]() |
|
![]()
|
||
Forum Główne →
Spoty - Omega Klub Polska →
dolnośląskie (D) →
23.07.2016 - Oława grillRozpoczęte przez tc82 , 21 lip 2016 ![]() |
|
![]()
|