dziękuje akurat nie ocynk bo śruba od pokrywy zaworówzapewne standardowa ocynkowana śrubka, M6

Co to jest? Z czym to sie je - krótkie pytanie - krótka odpowiedź
Napisany 07 października 2015 - 22:49
Napisany 08 października 2015 - 05:33
Ze sprężynami od kombi to chyba wygląda jak koza
Już pisałem
nowe od kombi są 3 cm wyższe ( i twardsze ) , ale używki już tylko 1 cm.
tego linku też nie luknąłeś ??
https://www.google.c...dbFqadF3Hp77zM=
Poza tym , tam sa jaklieś drążki samopoziomujące ( czy jak je tam zwą ). Jak założysz nawet o 10 cm wyższe sprężyny , to na zenątrz tego nie będzie widać.
Napisany 08 października 2015 - 09:23
Co Ty za herezje wypisujesz ??Poza tym , tam sa jaklieś drążki samopoziomujące ( czy jak je tam zwą ). Jak założysz nawet o 10 cm wyższe sprężyny , to na zenątrz tego nie będzie widać.
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 08 października 2015 - 11:00
Pokaż swoją kozę, a nie zdjęcia z gugla.tego linku też nie luknąłeś ??
Napisany 08 października 2015 - 13:40
Co Ty za herezje wypisujesz ?
O to mi chodzi , tylko u mnie jakby deko więcej było tego szajsu.
https://www.google.c...yelDH70pZPQ94I=
Pokaż swoją kozę, a nie zdjęcia z gugla
Nie chce mi się meczyć ( tym bardziej ,że nie bardzo to potrafię zrobić) a na zdjęciu masz jak na tacy
Napisany 08 października 2015 - 13:54
chyba nie czaisz bluesaO to mi chodzi , tylko u mnie jakby deko więcej było tego szajsu.
https://www.google.c...yelDH70pZPQ94I=

Napisany 08 października 2015 - 15:11
chyba nie czaisz bluesa
ehh , to nie jest belka wleczona , gdzie wystarczy zmienić długość sprężyn i po sprawie.......
Tu mamy do czynienia z drążkiem wyrównoważającym , który w dużej części ( ograniczonej ostawieniami geometrii) niweluje długość sprężyn . Innaczej mówiąc - przy tej samej twardości dłuższych i krótszych sprężyn , głównym parametrem , który ulega zmianie jest twardość zawieszenia .
Żeby znacząco zwiększyć wysokość zawieszenia , trza zmienić geometrię zawieszenia i tyle.
http://images70.foto...e1bfd62emed.jpg
http://images68.foto...fd49936cmed.jpg
Tu masz prosty przykład - sprężyny od kombiaka . Jest jakaś różnica między sprężynami od sedana ??

Napisany 08 października 2015 - 17:36
jak by nie było to by nie robili oddzielnie do kombi i sedana. Drążkami to tu ustawiasz geometrię tylnego zawieszenia tylko.Jest jakaś różnica między sprężynami od sedana ??
Napisany 08 października 2015 - 19:27
jak by nie było to by nie robili oddzielnie do kombi i sedana.
ehhhh... na zdjęciu.... Mam założone od kombiaka .Widzisz różnicę w wysokości zawieszenia ???
Drążkami to tu ustawiasz geometrię tylnego zawieszenia tylko.
Ale drążek poprzeczny /stabilizator ogranicza maksymalne wychylenie zawieszenia /sprężyn.....
Dopiero jak go zdemontujesz , to możesz dowolnie manipulować zawieszeniem , bo wracasz do schematu z belką wleczoną....
Archimedes nazywał to zasadą dźwigni i przez 2 tysiące lat nic się nie zmieniło

Im dłuższa dźwignia(stabilizator) tym większe wychylenie
Napisany 08 października 2015 - 23:17
Napisany 09 października 2015 - 09:50
Napisany 09 października 2015 - 13:25
Napisany 09 października 2015 - 13:38
Tak różnią się długościa kabla ale wartości te same, cieżko wykręcic jak masz katy na aucie bez grzania palnikiem
Wczoraj wykrecalem wszystkie bo nr chciałem zczytac poszły gładko. Chodzi o to, że padła sonda i jeden kat dmucha mam wydruk z diagnozy a opis sond jest tak poje....że już zglupialem która sondę mam wymienić bo majster mówi że przed katem, a ja widzę na wydruku że to druga wisi to porypany opis jest jakiś podobno. Tak czy siak zamówiłem od razu kpl sond przed katami żebym miał spokój a jeśli okaże się że to jednak tylna to będę lutował.
Dziękuję za informację.
Napisany 09 października 2015 - 15:44
Napisany 09 października 2015 - 16:45
Napisany 10 października 2015 - 06:22
Panowie taka akcja.
Jak odpalam auto to w pierwszej minucie (czasami) lekko mi dymu spod maski i czuć spalony olej.
Prawdopodobnie to oring na wlewie oleju,
Pytanie wymienia się sam oring czy coś więcej?
Ewentualnie czy to może być coś innego, bo jak pisałem wywala olej tylko na początku pracy o tylko minimalnie.
Napisany 10 października 2015 - 06:45
Kable starcza jedyne co juz kilka osob mi mowilo to kupowac oryginaly bosch, pasuja tez od vectry 3,2 tylko krotki kabel maja, do tego slyszalem tez opinie ze jak ruszysz kable to sonda do wyrzucenia, osobiscie nie wierze w to w ogole
Ja zamówiłem Delphi sondy. U Kczecha miał dobra cenę to wziąłem. Ori z wtyczkami nie jakieś uniwersalne więc powinno być ok...hmmm może jak tak to lutowac można, tylko kwestia czym.
Napisany 10 października 2015 - 11:27
lekko mi dymu spod maski i czuć spalony olej.
Obiektywnie rzecz biorąc , olej pali się tylko na kolektorze wydechowym - zwłaszcza przy zimnym silniku.
Sęk w tym ,że nawet po dolegliwościach silnika nikt ci nic nie powie , bo nie wiadomo jaki masz silnik.
Uzupełnij profil , bo jeśli masz 2,0 to sprawa jest dość czytelna
Napisany 10 października 2015 - 11:52
Zobaczymy skoro od Kczecha to nie powinno być problemów u mnie jedna sonda klękneła to podmieniłem na sonde ori boscha i było ok ale napierw zamieniałem miejscami i okazało się ze ECU był uwalony i jedna sonda i ciagle miałem przebojeJa zamówiłem Delphi sondy. U Kczecha miał dobra cenę to wziąłem. Ori z wtyczkami nie jakieś uniwersalne więc powinno być ok...hmmm może jak tak to lutowac można, tylko kwestia czym.
Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: grill, atrapa, bez znaczka, B FL
Technika →
Wyposażenie wewnętrzne i akcesoria →
Brakujące elementy rolety elektrycznejRozpoczęte przez sapciak , 29 sty 2018 ![]() |
|
![]()
|
||
Forum Główne →
Spoty - Omega Klub Polska →
dolnośląskie (D) →
23.07.2016 - Oława grillRozpoczęte przez tc82 , 21 lip 2016 ![]() |
|
![]()
|