2 przetwornice na światła mijania zamontowałem pod reflektorami, a 2 przetwornice ma światła drogowe leżą sobie po lewej i prawej strony chłodnicy.
Nie chciało mi się tych dziadów montować na stałe
Do lampy?
Napisany 07 października 2012 - 21:47
2 przetwornice na światła mijania zamontowałem pod reflektorami, a 2 przetwornice ma światła drogowe leżą sobie po lewej i prawej strony chłodnicy.
Nie chciało mi się tych dziadów montować na stałe
Napisany 07 października 2012 - 21:51
witam a miał ktos moze taki problem ze zarnik w jednej lamnie sie zapalał i po 2sekundach gasł i tak trzeba było zapalac i gasic az sie rozgrzał wtedy juz sie palił.Co moze byc powodem tym bardziej ze nie dzieje sie to zawsze?
Zwarcia nigdzie nie ma.
Do lampy?
Napisany 07 października 2012 - 21:55
Napisany 07 października 2012 - 21:59
Dzięki, w takim razie wiem już co chciałem:D Jak się zmobilizuję i zakupie to po montażu dam foty ze zwykłej żarówki i z HIDa dla porównania:) Dzięki wielkie:D
Napisany 07 października 2012 - 22:04
A jeszcze takie pytanie: jakiej firmy masz u siebie reflektory? Wspominałeś coś wcześniej o przesłonach że ustawiłeś w poziom, masz reflektory marki Hella?
Napisany 07 października 2012 - 22:09
Tak, oryg. Hella:) nawet zakładałem pewien temat:D
http://forum.omegakl...?t=78995&page=3
Napisany 07 października 2012 - 22:12
Napisany 08 października 2012 - 10:03
Jak wychodzi z wytrzymałością żarników na światłach drogowych ?? Masz jakąś możliwość aby pokazać jak to działa??2 przetwornice ma światła drogowe
Wczasy nad morzem? Zapraszam http://kaczor.afr2.pl/
Facebook: https://www.facebook.com/domkikaczor
Napisany 08 października 2012 - 18:48
Napisany 08 października 2012 - 19:55
Ja przymocowałem do metalu ale można też od dołu do lampy. Tylko małymi śrubkami żebyś się nie wbił za głęboko.
Napisany 08 października 2012 - 21:15
A ma ktoś jeszcze może z forumowiczy jakieś doświadczenia z HIDami?
Napisany 09 października 2012 - 07:35
Mam jako współużytkownik drogi.Ostatnio w piątek na trasie Goleniów Wawa.Posadziłbym takiego na krześle i świecił w oczy:(
A te opowieści o "porządnych" i nie "chinolach" mnie nie przekonują. Każde od razu da się odróżnić od ksenonów. I to niestety na niekorzyść.
Napisany 09 października 2012 - 07:43
jaka przeslone?nie jeśli ustawisz przesłone odpowiednio by nie oślepiało, będziessz mieć 4300k i pojedziesz na stacje diagnostyczną by Ci wystawił dokument uprawniający do jazdy na tych światłach a przy 4300k to nie powinno mieć problemu
Napisany 09 października 2012 - 07:47
Wyrażam opinię, przykro mi, że traktujesz to jako głupoty. Niestety daje się to odróżnić. Różnica polega jedynie na stopniu uciążliwości. Jestem podobnego zdania jak ktoś, kto pisał w tym wątku, że przy takiej podaży ksenonów lepiej adaptować je niż iść na skróty.Ale głupoty opowiadasz...Bez urazy, ale nie mów mi, że odróżnisz w trakcie jazdy ksenon od HID'a i że jest to taka masakra dla jadących z naprzeciwka...
Napisany 09 października 2012 - 07:59
Wyrażam opinię, przykro mi, że traktujesz to jako głupoty. Niestety daje się to odróżnić. Różnica polega jedynie na stopniu uciążliwości. Jestem podobnego zdania jak ktoś, kto pisał w tym wątku, że przy takiej podaży ksenonów lepiej adaptować je niż iść na skróty.
Napisany 09 października 2012 - 08:16
Dawid, daj sobie spokój, nie używaj argumentów "że za drogo", nie w tym rzecz. Jestem pewien, że np w Niemczech taka przeróbka nie przeszłaby na przeglądzie. A to zatrzymywanie i sprawdzanie to rola policji, ITD, stacji diagnostycznych, a nie moja. Mnie nie "oślepia", a przeszkadza, tak samo jak źle ustawione zwykłe halogeny.obniżam światła i latam po kraju, nie robiąc nikomu krzywdy, ani czynem ani wyssanymi z palca opowieściami jak to hid oślepia...
Jeśli Cię ktoś oślepia to zadaj sobie trud, zatrzymaj go, zapytaj czy ma HID'a, sprawdź czy jest dobrze ustawiony, czy nie ma kilkuset kilo w bagażniku, co zmienia kąt padania strumienia światła i dopiero wtedy wyrażaj opinie, że HID oślepia
Napisany 09 października 2012 - 08:25
Dawid, daj sobie spokój, nie używaj argumentów "że za drogo", nie w tym rzecz. Jestem pewien, że np w Niemczech taka przeróbka nie przeszłaby na przeglądzie. A to zatrzymywanie i sprawdzanie to rola policji, ITD, stacji diagnostycznych, a nie moja. Mnie nie "oślepia", a przeszkadza, tak samo jak źle ustawione zwykłe halogeny.
Napisany 09 października 2012 - 08:35
Przeszkadza, tak napisałem, podobnie, jak to, że odróżniam HiD i to, że przeszkadza mi tak samo, jak źle ustawione światła. Na to zaś, że cię inna od twojej opinia wkurza, nie mam recepty.To nie mów, że HID jest zły bo Tobie przeszkadza i nie generalizuj, że każdy kto oślepia ma HID'a, bo wkurza mnie takie gadanie...
Napisany 09 października 2012 - 08:37
Przeszkadza, tak napisałem, podobnie, jak to, że odróżniam HiD i to, że przeszkadza mi tak samo, jak źle ustawione światła. Na to zaś, że cię inna od twojej opinia wkurza, nie mam recepty.