O! Forum działa :yes_yes:
No to teraz mi sie dopiero narobiło :placz: i w dodatku nic juz nie wiem...
Krótko przypomnę:
Silnikiem telepie na zimno,po przejechaniu paru kilometrów raczej sie to uspokaja ,czasem jednak nie(nawet po 2-3 km).Gdy jest bardzo zimno (-) to dochodzą pływające obroty przez krótka chwile w trakcie telepania.
Po odpaleniu na ciepło objaw w 80% ,nie wystepuje ,badz jest bardzo delikatny,ale zdarza sie, ze tez wyraznie przez krótka chwile trzesie(bardzo rzadko)...Jesli auto ma osiagnieta temp.pracy załóżmy od 80st. do 90st. to objaw praktycznie nigdy nie wystepuje w trakcie jazdy(chyba ze przy odpaleniu).
Byłem :
1.u prywatnego mechanika,
2.w ASO Opla,
3.w BMW Bosh service, i
4.w serwisie opla nie autoryzowanym (Opel Grzesik).
Ad.1-wadliwe oprogramowanie i korekta dawki (z komputera)
Ad.2-brak jakiegokolwiek blędu w oprogramowaniu, wszystko cacy , a że trzęsie to

trzeba głębiej poszperac
Ad.3-Komp ok...

: hmm... Panie wtryski trzeba sprawdzic :bigok:
140zeta/szt.Ad.4 Dośc fachowo było, pogadaliśmy troche,auto dali na kanał i teraz najlepsze!!
Trzęsie bo prawa poduszka silnika do wymiany nr.5684161 koszt - 594zł. fajnie ale nie wiem co to ma do tych objawow jakie podaje
Do tego mam problem jeszcze z rolka, napinaczem i podstawka od spreżarki klimatyzacji...

Należałoby to zrobic...
Podstawka pod spreżarke nr1854304 - 531zł
Napinacz rolki nr.1854352 - 328zł
Rolka nr.1854420 - 269zł
Pasek zębaty(bo u mnie wyłamało ząb) - 54zł (nr.1354701)
Jakby tego mało było w styczniu zmiana oleju(jakies 200-300zł) i filtrów
Filtr paliwa różnie od 90zł,przez 130zł do 214zł zależy jaki i gdzie(lepiej lepszy bo paliwo jakie jest kazdy wie).
Filtr oleju jakieś 50,powietrza też do 50 i w końcu kabinowy(papierowy badz węglowy)
Teraz jak to wszystko zsumuje to idzie sie osrac budyniem :oczoplas: :boks: :placz:
Co sugerujecie

: Jak to ugryśc wszystko

: Co zrobic od czego zacząc

:
Ta rolke od napinacza sprezarki ,napinacz to chyba oleje,ale zeby mi sprezara nie padła bo juz chyba bym umarł...
Świeta ida za co prezenty zrobic??
Mam tez pytanie czy ktoś dysponuje katalogiem części do takiej mojej omegi?? Albo gdzie czegoś takiego szukac??