Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Broń dla każdego??

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
67 odpowiedzi na ten temat

Ankieta: Jesteś za łatwiejszym dostępem do broni dla każdego? (1 użytkowników głosowało)

Jesteś za łatwiejszym dostępem do broni dla każdego?

1. nie mam zdania (1 głosów [2.70%] - Zobacz)

Procent głosów: 2.70%

2. nie (13 głosów [35.14%] - Zobacz)

Procent głosów: 35.14%

3. tak (23 głosów [62.16%] - Zobacz)

Procent głosów: 62.16%

Głosuj Goście nie mogą głosować

#61 OFFLINE   lukaszzak

lukaszzak
  • 190 postów

Napisany 10 listopada 2007 - 15:17

ŻE JEGO PLITYKA JEST MAŁO REALNA W NASZYM KRAJU :!:

Wiesz, realność akurat zależy od "punktu siedzenia". Podam prosty przykład: kiedyś dla mnie na przykład mało realne było pokonanie trasy Wrocław-Szczecin w ciągu 3h. Teraz (co prawda nie za kierownicą) ale to osiągnąłem.

Niestety, ale często myślimy "płytko" - jeśli to prawda z tymi tramwajami w centrum Warszawy, to dlaczego jak napisałeś Szopen "ten pan jest niepoważny"? A poważnym nazwiesz zamknięcie całego centrum dla ruchu samochodów we Wrocławiu, a normalnym nazwiesz ograniczenia prędkości do 5kmph na terenie Makro we Wrocławiu? A normalnym nazwiesz to, że trzeba dać urzędnikowi w łapę, żeby coś załatwić? To nie jest ani normalne ani realne, ale jest. Dlatego punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, mili drodzy :)

Ale odnieść to do polskich realiów to jest dopiero sztuka

Właśnie - i ciekawe, czy jakby dostał się do koryta to by potrafił to wszystko urealnić? Kto wie - narazie możemy się tylko domyślać i debatować. Myślę, że fajnie by było dać mu rok czasu - ciekawe czy zrobiłby wiele złego jak bracia K, czy też zrobił wiele dobrego jak... no właśnie... jak kto???????
VoIP - tanie rozmowy telefoniczne - PL 9gr, GSM 49gr. Przy doładowaniu do 480 minut gratis!
cotel

#62 OFFLINE   Szynka

Szynka

AutoDetailing

• 1 493 postów
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 10 listopada 2007 - 16:08

A żeście się chopy rozpisali, widzę ze Wam się konkretnie nudzi :lol:

#63 OFFLINE   660R

660R
  • 552 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 10 listopada 2007 - 16:26

noo własnie bo ten korwin tak gada i gada.. ale do władzy jeszcze nigdy nie doszedł, tak więc boje się ze to by było dokłądnie tak samo jak z każdym z kolei.. Przecież Kaczki też miały piękne plany... a jak sie dorwali.. to absolutna kompromitacja.. ja na ich miejscu to bym od 2 tyd robił :arrow: :mur:

#64 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3 534 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 11 listopada 2007 - 13:18

Przecież Kaczki też miały piękne plany... a jak sie dorwali.. to absolutna kompromitacja.. ja na ich miejscu to bym od 2 tyd robi

ciekawe co nowi zdziałają... wszystko zależy od tego że zmian nie wprowadza się w sejmie tylko w naszych domach a w zasadzie w naszych głowach... jeżeli MY czyli społeczeństwo nie będzie chciało zmian... to obawiam sie ze mało będzie można zdziałać w Naszym kraju...

ale to tylko takie moje przemyślenia...

#65 OFFLINE   660R

660R
  • 552 postów

Napisany 11 listopada 2007 - 14:17

dokłądnie tak zgadzam sie z Toba, to społeczeństwo musi same dokonać zmian.. Jak kiedyś Lech Wałęsa powiedział zeby się cały naród do roboty wziął to wtedy bedzie sukces, ale każdy się wypiął d... i mamy co mamy.. w sumie garstka ludzi nie może zdziałać cudów.
Od nowego rządu oczekuje tylko, żeby nie kompromitowali nas na każdym kroku tak jak poprzednia grupa.. to bede w miare usatysfakcjonowany

#66 OFFLINE   lukaszzak

lukaszzak
  • 190 postów

Napisany 18 listopada 2007 - 13:57

Dziękuję wszystkim za udział w debacie :) Ankieta się zakończyła - wyniki widzicie u góry. Niektórzy wynikami może i będą zaskoczeni, ja nie jestem. Faktycznie może próba była niewielka, ale podejrzewam, że gdyby i wszyscy Polacy zagłosowali wyniki wyszłyby zbliżone.

Jeszcze raz Wam dziękuję za konstruktywną debatę.
VoIP - tanie rozmowy telefoniczne - PL 9gr, GSM 49gr. Przy doładowaniu do 480 minut gratis!
cotel

#67 OFFLINE   660R

660R
  • 552 postów

Napisany 18 listopada 2007 - 17:26

[center:996acc2eee]NO PROBLEM[/center:996acc2eee]

#68 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3 534 postów