Wariujące samopoziomowanie ksenonów
Napisany 08 października 2011 - 00:23
Napisany 08 października 2011 - 09:16
Napisany 10 października 2011 - 20:07
nie ma tak zle,czujnik na Allegro lub u Beast kupisz od 130-150 zł, tak ze nie ma zle,a bez czujnika swieci na doł,i tyle
NIe odczułem różnicy w świeceniu chyba nie opadły, natomiast skorzystałem z pomysłu "na gumkę recepturkę" i narazie się trzyma
Napisany 11 października 2011 - 07:29
Napisany 11 października 2011 - 09:46
Otóż któregoś dnia w ub roku na wyświetlaczu pojawił mi sie komunikat z lampą mijania przekreśloną, mówiący, że brak poziomowania ksenonów. Kasuję drania, podjeżdżam do ściany, wyłączam stacyjkę. Włączam , ksenony się podnoszą, za chwilę pojawia się komunikat. Podczas jazdy nic się nie dzieje, światła nie wariują, na przeglądach spoko.
Sprawdziłem oba czujniki (podmianka) bez rezultatu. Kolega podpiął się kompem, światła reagują na polecenia. Stąd wniosek, że silniczkio ok.
O co kaman?, może ktoś wie, co z tym robić? Niby w niczym nie przeszkadza poza koniecznością skasowania komunikatu, ale warto by było mieć sprawne auto.
Napisany 11 października 2011 - 16:08
wybacz,ze sie zapytam,ale co to "trytytka"?Zostaje trytytka wtedy
Napisany 11 października 2011 - 17:00
Napisany 11 października 2011 - 18:13
Podłączę się do tematu. Przeczytałem wątek, ale nie odzwierciedla on mojego "przypadku":)
Otóż któregoś dnia w ub roku na wyświetlaczu pojawił mi sie komunikat z lampą mijania przekreśloną, mówiący, że brak poziomowania ksenonów. Kasuję drania, podjeżdżam do ściany, wyłączam stacyjkę. Włączam , ksenony się podnoszą, za chwilę pojawia się komunikat. Podczas jazdy nic się nie dzieje, światła nie wariują, na przeglądach spoko.
Sprawdziłem oba czujniki (podmianka) bez rezultatu. Kolega podpiął się kompem, światła reagują na polecenia. Stąd wniosek, że silniczkio ok.
O co kaman?, może ktoś wie, co z tym robić? Niby w niczym nie przeszkadza poza koniecznością skasowania komunikatu, ale warto by było mieć sprawne auto.
moze ten komunikat nie wiaze sie z ksenonami?..bo jak wszystko ok,to dlaczego komunikat? a sterownik sprawdzales?
Napisany 11 października 2011 - 19:02
moze ten komunikat nie wiaze sie z ksenonami?..bo jak wszystko ok,to dlaczego komunikat? a sterownik sprawdzales?
Tak, przez laptop. Reaguje na zadawane zmiany położenia.
Czujniki podmieniałem kolejno, żadnej zmiany. Wygląda na to, jakby obwód sygnalizacji zył własnym życiem, niezależnie od lamp.
Napisany 11 października 2011 - 19:05
Napisany 11 października 2011 - 19:22
Tak, przez laptop. Reaguje na zadawane zmiany położenia.
Czujniki podmieniałem kolejno, żadnej zmiany. Wygląda na to, jakby obwód sygnalizacji zył własnym życiem, niezależnie od lamp.
A może gdzieś przewód przetarty i powoduje jakieś masowanie:hmm:
Ja miałem problem z wypadaniem łącznika na lewym wahaczu z przodu. Załatwiłem to kawałkiem szmatki owiniętej na tą kulkę, czy jak to tam się nazywa, nie wiem;)

Napisany 11 października 2011 - 19:40
A może gdzieś przewód przetarty i powoduje jakieś masowanie
Podobno w prawym nadkolu mjest jakaś puszka, i spore złącze, w którym jakiś niekontakt może być. Ale akurat w te klocki małe mam doświadczenie, wolę sam nie rzeźbić, żeby nie zepsuć gorzej, bo jak mówią w wojsku lepsze potrafi być wrogiem dobrego.
Napisany 18 marca 2012 - 09:46
Napisany 28 kwietnia 2012 - 20:27
Napisany 28 kwietnia 2012 - 20:45
Zapewnie ci tylko wyczepilo sie ramie z czujnika na przodzie. Lewarek wystarczy w zupelnosci. Bierzesz trytytki ze soba, sciagasz kolo, do wahacza bedzie przykrecone ramie, ktore bedzie trzeba na nowo wczepic do czujnika - jak je wsadzisz, to zacisnij trytytkami i nie bedzie juz wypadac.Gdzie dokladnie szukać na wahaczu i na belce tego czujnika
Napisany 30 kwietnia 2012 - 09:12
Napisany 30 kwietnia 2012 - 09:24