Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Traktowanie forumowiczy

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
363 odpowiedzi na ten temat

#161 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 13 marca 2013 - 16:29

usunąć 157 postów w których nic się nie dowiedział

Ja uwazam ze sie dowiedzial bardzo duzo. To jest takie "witajcie w zyciu OKP".

#162 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 13 marca 2013 - 16:33

To jest takie "witajcie w zyciu OKP"

Niech jeszcze składkę zapłaci, to wtedy się reszty się dowie.

#163 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 13 marca 2013 - 16:35

Niech jeszcze składkę zapłaci, to wtedy się reszty się dowie.

no ba, wiedza kosztuje:smiech::smiech::smiech:

#164 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 13 marca 2013 - 16:38

bo kasy fiskalne dopiero w tym roku wprowadzili nie wiedziałes? :D

#165 OFFLINE   samara82

samara82

MV6 U25DT

• 373 postów

Napisany 13 marca 2013 - 16:41

Tak śledzę ten temat i staram się zrozumieć tak jedną jak i drugą stronę...i tylko jedna myśl mi przychodzi do głowy...otóż, aby powstrzymać się jeszcze z decyzją złożenia wniosku na klubowicza, choć niedawno jeszcze się cieszyłem, że nim mogę zostać...poczytamy...zobaczymy...

#166 OFFLINE   Przybek

Przybek

• 5 740 postów

Napisany 13 marca 2013 - 16:42

ani faktury ani paragonu nie dostałem

Bo przez 4 lata jest bardzo ciezko przeksztalcic klub w legalnie dzialajace stowarzyszenie posiadajace osobowosc prawna (w innym znajomym mi klubie, 6 razy mniejszym od OKP zajelo to niecale 3 miechy).

EDIT:

jedna myśl mi przychodzi do głowy...otóż, aby powstrzymać się jeszcze z decyzją złożenia wniosku na klubowicza, choć niedawno jeszcze się cieszyłem, że nim mogę zostać...

Nie moge Ci napisac co zrobic (wzgledy regulaminowe) ale mam nadzieje iz podejmiesz prawidlowa decyzje :)

#167 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów

Napisany 13 marca 2013 - 16:50

choć niedawno jeszcze się cieszyłem, że nim mogę zostać..

Ja też się cieszyłem wręcz byłem dumny. Trwało to dość krótko, potem był wstyd i rozczarowanie.

#168 OFFLINE   Rafke

Rafke

Pastor & szperacz fantów

• 2 588 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 13 marca 2013 - 16:54

siuada - kolego o gustach sie nie rozmawia :D :D :D:D:p;)

#169 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów

Napisany 13 marca 2013 - 16:59

Jakie gusta ?? To jest mój punkt widzenia i moje odczucia. W odróżnieniu od niektórych jeszcze jestem człowiekiem.

#170 OFFLINE   lucas

lucas
  • 387 postów

Napisany 13 marca 2013 - 17:33

Miałbym jedną uwagę - mimo że to offtopic, to prosiłbym o pisanie na temat, bo straszny bałagan się zrobił i praktycznie nikt nie powiedział nic konkretnego w temacie, a o to głównie mi chodziło podczas zakładania wątku.

#171 OFFLINE   andzg

andzg
  • 1 373 postów

Napisany 13 marca 2013 - 17:33

Sypus wywołałeś do tablicy, więc dodam coś od siebie.

Poniżej moje zdanie na temat zmian w dziale market, które przedstawiłem już na początku w temacie o propozycjach zmian, który na klubowym poruszono:

Moim zdaniem powinno zostać bez zmian.
Czesiek podejrzewam, że większość "poszkodowanych" zostało oszukanych na własne życzenie.
Przy zakupie należy kierować się zdrowym rozsądkiem, a zminimalizuje się ryzyko do minimum.

Powiem więcej - zdecydowana większość klubowiczów była przeciwna zmianom w Markecie, a skargi i żale wraz z prośbami wprowadzenia zmian wychodziły do Zarządu od forumowiczów.

#172 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 13 marca 2013 - 17:35

to, ze niektore osoby zrezygnowaly z bycia czlonkiem klubu, teraz sie wypinaja rowniez na klubowiczy, to nie znaczy ze mozecie siac propagande antyklubowa,
macie inne zdanie, wasza sprawa, ale mi osobiscie takie wasze zachowanie nie odpowiada,
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#173 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów
  • Województwo: dolnośląskie

Napisany 13 marca 2013 - 17:37

Powiem więcej - zdecydowana większość klubowiczów była przeciwna zmianom w Markecie, a skargi i żale wraz z prośbami wprowadzenia zmian wychodziły do Zarządu od forumowiczów.

Ty, no nie rób im tego :nie: Jak oni teraz będą z tym żyć ??

Myślę, że Zarząd już powinien szykować listę osób proszących o zmiany. Może wreszcie jakiś stos będzie i się spali kogoś :hmmm: już się doczekać nie mogę.

to, ze niektore osoby zrezygnowaly z bycia czlonkiem klubu, teraz sie wypinaja rowniez na klubowiczy, to nie znaczy ze mozecie siac propagande antyklubowa,
macie inne zdanie, wasza sprawa, ale mi osobiscie takie wasze zachowanie nie odpowiada,

Ale to normalne zachowanie :tak: żeby się człowiek lepiej czuł, to sobie szuka ludzi o podobnych poglądach. Fajni szukają fajnych, sfrustrowani innych frustratów - takie odwieczne prawo natury. Całe szczęście, że ja jestem fajny :lol:

EDIT
W moją wypowiedź wkradł się mały błąd.

Całe szczęście, że ja jestem fajny

powinno być

Całe szczęście, że ja jestem za***iście fajny

Za oczywistą pomyłkę wszystkich bardzo przepraszam. Sorry Koleżanki i Koledzy :pad:

#174 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów

Napisany 13 marca 2013 - 17:45

siac propagande antyklubowa,

Lepiej twierdzić że jest cacy?? Kłamstwo i obłuda. Nie lepiej wysłuchać "głosu ludu" wyciągnąć wnioski i próbować coś zmienić??

wypinaja rowniez na klubowiczy

Ty jesteś
Kaszub, ja nie jestem góralem.

zrezygnowaly z bycia czlonkiem klubu

Czy znasz powody??

#175 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 13 marca 2013 - 18:00

ale mnie powody nie interesuja, to twoja sprawa, widocznie powod miales.

nie chcesz byc klubowiczem, ok. ale dlaczego na forum, ktore klub udostepnia, chcesz pisac przestrogi by inni do klubu nie wstepowali??

zapisz sie do pisu i mow glosno na ich wiecach, ze pis jest beee, chyba efektu nie musze tlumaczyc

ps. pod skrot pis mozna wstawic inna partie

mam nadzieje, ze o kaszubow, gorali itp klocic sie nie bedziemy bo to mozla pod rasim podciagnac ;)
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#176 OFFLINE   Rafke

Rafke

Pastor & szperacz fantów

• 2 588 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 13 marca 2013 - 18:42

ehh.. dobra teraz niech głos zabiorą Ci najwyżsi bo widzę że 2 lub 3 sprawy nakładaja sie na ten watek.

wszystkim sie jednak nie dogodzi

#177 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 13 marca 2013 - 18:52

wszystkim sie jednak nie dogodzi

Bo ludziom nie Demokracji potrzeba, a Dyktatury :hmmm: jakby co to jestem zainteresowany objęciem takiej funkcji :D muszę sobie już profilaktycznie chyba jakieś tajne konto w Szwajcarii, albo na Bahamach założyć, na wyprowadzane z kasy OKP dolary, euro i złoto :jezor:

#178 OFFLINE   Przybek

Przybek

• 5 740 postów

Napisany 13 marca 2013 - 19:12

Ale to normalne zachowanie żeby się człowiek lepiej czuł, to sobie szuka ludzi o podobnych poglądach. Fajni szukają fajnych, sfrustrowani innych frustratów - takie odwieczne prawo natury. Całe szczęście, że ja jestem fajny

Jak mnie pamiec nie myli (a nie myli bo to pamietam akurat bardzo dobrze) to jakis czas temu sam pisales "doczekam sie sprawozdania czy mam wysylac kase na zatracenie..." i po tym jakis czas byles bez belki :) Czyli jednak kasa na zatracenie nie poszla :p

Wracajac do tematu. Tu nie chodzi o to ze market ma kaganiec - to tylko przelalo czare goryczy (mnie osobiscie dzial market powiewa na wietrze, jak juz cos mam kupic na odleglosc to na znanym portalu). Tu chodzi o caloksztalt podejscia do uzytkownika potocznie zwanego forumowiczem.
Forumowicz jest be bo nie placi skladki i tylko wymaga (np sprawnie dzialajacego forum). A Klubowicze placa i co z tego maja? Im forum tez dziala jakby chcialo a nie moglo :lol:
Jestem tu ponad 4 lata i z roku na rok atmosfera jest coraz gorsza. Pamietam czasy kiedy klubowiczy bylo ponad 200 a teraz jest okolo 130. I czy uwazacie ze to jest dobry wynik? (w sumie calkiem dobry bo moglo byc np tylko 40) Klub sie powinien rozwijac a maleje. Ciagle maleje. I mi nie piszcie ze zyje przeszloscia, ze wtedy bylo be a teraz jest cacy.

Aha, wiem gdzie jest "wyloguj".

#179 OFFLINE   lucas

lucas
  • 387 postów

Napisany 13 marca 2013 - 19:21

Wracajac do tematu. Tu nie chodzi o to ze market ma kaganiec - to tylko przelalo czare goryczy (mnie osobiscie dzial market powiewa na wietrze, jak juz cos mam kupic na odleglosc to na znanym portalu). Tu chodzi o caloksztalt podejscia do uzytkownika potocznie zwanego forumowiczem.
Forumowicz jest be bo nie placi skladki i tylko wymaga (np sprawnie dzialajacego forum). A Klubowicze placa i co z tego maja? Im forum tez dziala jakby chcialo a nie moglo :lol:
Jestem tu ponad 4 lata i z roku na rok atmosfera jest coraz gorsza. Pamietam czasy kiedy klubowiczy bylo ponad 200 a teraz jest okolo 130. I czy uwazacie ze to jest dobry wynik? (w sumie calkiem dobry bo moglo byc np tylko 40) Klub sie powinien rozwijac a maleje. Ciagle maleje. I mi nie piszcie ze zyje przeszloscia, ze wtedy bylo be a teraz jest cacy.

Aha, wiem gdzie jest "wyloguj".

Dokładnie o to chodzi - wystarczy podejść do forumowicza jak do zwykłego użytkownika, a nie z tekstem "forumowiczy ma to nie interesować" i innymi tego typu próbami pokazania, że skoro nie dajemy kasy to jesteśmy gorsi. Jakoś np. forum passata (gdzie kiedyś urzędowałem jak miałem paska) umiało sobie poradzić i z opłatami za serw i z podejściem, nie było ograniczeń marketów, każdy mógł sobie napisać temat o swoim aucie i dawało to radę, ale było ok tylko dlatego, że podejście załogi było zdrowe i rozsądne, a nie "jesteś forumowiczem to się nie odzywaj i nie wychylaj". Nie tędy droga, bo w taki sposób nigdy nie zachęcicie nas do wstępowania w szeregi klubu. Same ograniczenia i metoda kija to za mało, bo wszędzie (także w klubie) znajdą się czarne owce i nie powinny one przesądzać o tym, jak się zachowywać wobec ogółu.

#180 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 13 marca 2013 - 19:30

Jak mnie pamiec nie myli (a nie myli bo to pamietam akurat bardzo dobrze) to jakis czas temu sam pisales "doczekam sie sprawozdania czy mam wysylac kase na zatracenie..." i po tym jakis czas byles bez belki Czyli jednak kasa na zatracenie nie poszla

No i nie wysłałem tej kasy, zmienili się ludzie wróciłem.

Forumowicz jest be bo nie placi skladki i tylko wymaga (np sprawnie dzialajacego forum). A Klubowicze placa i co z tego maja? Im forum tez dziala jakby chcialo a nie moglo

Tego tematu to nawet nie ruszaj, bo wstyd jak cholera za tego "muła" :oops:

A ja to co mówię w Klubie, powtórzę tu publicznie - nie ilość się liczy, a jakość. Wszyscy mówią, że kiedyś było na OKP lepiej, a teraz jest lekka lipa. Kiedyś Omega miała jakąś cenę, a teraz jest tania jak barszcz. Kiedyś na Forum było 10 tyś. użytkowników, a teraz jest ponad 37 tys. Kiedyś ludzie pisali na Forum językiem zrozumiałym, a teraz piszą momentami jak ostatni analfabeci...Każdy ma podobno rozum, to niech sobie wnioski wyciąga sam.

Aha, jak ktoś się poczuł urażony, to jest tylko i wyłącznie jego problem.