Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Traktowanie forumowiczy

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
363 odpowiedzi na ten temat

#201 OFFLINE   Fascynat

Fascynat

Omega - Świadomy Wybór.

• 334 postów

Napisany 14 marca 2013 - 00:07

Wejdź np. na forum a6-klub. Nikt nie spami, a nowych nikt po głowie nie głaszcze. Dzięki temu jest porządek i ludzie szanują się wzajemnie. Muszę też przyznać, że poziom kultury i dyskusji również jest na innym poziomie niż u Nas...

Szybciej zmienisz zdanie zarówno o tym forum jak i samochodach niż się zalogowałeś...
Zbrzydnie Ci to wszystko niesamowićie jak się dowiesz co tam się dzieje ... no ale nie o tym tu mowa...

Dużo mówimy - mało robimy - jak Polski rząd...

Może niech każdy ( zainteresowany) przedstawi swoje propozycje na zabezpieczenie działu sprzedam i dostępności dla Wszystkich...

#202 OFFLINE   dibison

dibison
  • 43 postów

Napisany 14 marca 2013 - 00:28

tak obserwuje ten temat od początku i naprawdę przykre , boję się co będzie jak kupie moja ukochana złomegę :D:D:D:D

#203 OFFLINE   cugiel

cugiel
  • 1 678 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 14 marca 2013 - 00:37

Moim zdaniem zablokowanie działu sprzedam jest bardzo głupim posunięciem, które nic nie daje.

Jeśli ktoś będzie chciał kogoś wyrolować to wejdzie w dział kupie. Znajdzie łosia i go zrobi jak chce.

Rozsądniejszym rozwiązaniem byłoby podwyższenie poprzeczki w dostaniu się do tego działu. Do na przykład 200 postów(tyle trudno na spamować w jeden dzień) czy roku lub dwóch lat na forum.

Mi to osobiście zwisa i powiewa bo i tak nic nie sprzedaję. Jednak smutny jest fakt że komuś się ogranicza w pewnym sensie wolność przez to że ktoś z własnej głupoty dał się wyrolować.
Po to jest temat z opiniami o sprzedających żeby na nich uważać. Po to człowiek ma rozum żeby się zastanowił czy osoba która oferuje mu jakiś towar jest tutaj dzięki "wspólnej pasji" czy tylko w celu wyciągnięcia $$$
Najlepiej wszystkich do jednego wora wpakować. Bo to tak wygląda, że nowo rejestrujący się cwaniak i krętacz jest mierzony tą samą miarą co użytkownicy przez lata udzielający wsparcia technicznego innym.

Jeśli chodzi o forumowiczów udostępnijcie im możliwość wsparcia finansowego w zamian za jakiś bardzo mały przywilej.
Ja sam osobiście chętnie bym jakiś grosz dołożył do nowego serwera jednak w tej chwili jedyną możliwością jest opłacenie składki. Chciałbym pomóc jednak klubowiczem nie chcę być.

Na wielu forach jest możliwość wsparcia finansowego przez użytkowników.
Może zarząd by lepiej zrobił gdyby rozważył opcję utworzenia statusu "$Dobrodzieja$" niż ograniczał przywilejów wszystkim jak leci. Nie piszę tutaj o tworzeniu nowych belek, jakaś mała ikonka albo coś takiego. Ewentualnie możliwość posiadania sygnatury.
Na pewno by się znalazło wiele osób z forum które by chętnie te 10-20 zł wpłaciły w celu usprawnienia działania forum na którym przesiadują godzinami.

#204 OFFLINE   piniu78

piniu78

ja sem podziemny tirak

• 1 237 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 14 marca 2013 - 01:07

Gdzie Ty tu widzisz jakąkolwiek faworyzację

jak dla mnie trąca folwarkiem:D

tutaj tez;)

Na pewno by się znalazło wiele osób z forum które by chętnie te 10-20 zł wpłaciły w celu usprawnienia działania forum na którym przesiadują godzinami.

masz na mysli składki kwartalne, limt na IP czy jak to sobie wyobrażasz:hmmm:
pomysł wart dyskusji ale jak to rozgryżć??
pomysl nad pytaniem i lecimy z pytaniem do zarządu;)

#205 OFFLINE   robert514

robert514

bla bla bla

• 3 190 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 14 marca 2013 - 01:09

Jeśli chodzi o forumowiczów udostępnijcie im możliwość wsparcia finansowego w zamian za jakiś bardzo mały przywilej.
Ja sam osobiście chętnie bym jakiś grosz dołożył do nowego serwera jednak w tej chwili jedyną możliwością jest opłacenie składki. Chciałbym pomóc jednak klubowiczem nie chcę być.

Może zarząd by lepiej zrobił gdyby rozważył opcję utworzenia statusu "$Dobrodzieja$" niż ograniczał przywilejów wszystkim jak leci. Nie piszę tutaj o tworzeniu nowych belek, jakaś mała ikonka albo coś takiego. Ewentualnie możliwość posiadania sygnatury.

myślę, że jakiś pomysł jest ale bez żadnych dodatkowych informacji w sygnaturach etc

co do działu sprzedam, to nic nie zmieniać, a wszelkie reklamacje do kosza jak posty ze "spamem", jest wyraźnie zaznaczone jak sprzedawać

a tak ogólnie to więcej elastyczności i tolerancji w stosowaniu regulaminów

#206 OFFLINE   cugiel

cugiel
  • 1 678 postów

Napisany 14 marca 2013 - 01:14

tutaj tez

No to jestem widocznie niewtajemniczony bo z tego co widzę regulamin forum nie przewiduje takiej opcji. Przynajmniej nic takiego nie zauważyłem.

masz na mysli składki kwartalne, limt na IP czy jak to sobie wyobrażasz

Na razie sobie tego w żaden sposób nie wyobrażam bo nie znam tematu utrzymania forum od strony finansowej i technicznej.
Może coś w stylu dobrowolnej opłaty rocznej. Ustalić na przykład dolną granicę na 10zł(to tylko przykład). Oczywiście jeśli ktoś chce więcej wpłacić to proszę bardzo. W zamian jakiś mały symboliczny przywilej tak jak pisałem wcześniej, ja osobiście chciałbym sygnaturkę bo za nią mi się tęskni:p Gdyby ktoś chciał to by tą możliwość wykorzystał, jeśli ktoś chciałby wspierać anonimowo nic by nie wpisywał.

#207 OFFLINE   Fascynat

Fascynat

Omega - Świadomy Wybór.

• 334 postów

Napisany 14 marca 2013 - 01:17

To wtedy może nastąpić sytułacja że owy namaszczony "$Dobrodziej$" będzie lepiej traktowany lub "innym" będzie się wydawało że tak jest...
Na paru forach przez takie właśnie cóś jest taki syf że aż się :ohyda: chce...
Wymyśla się takie namaszczenia jak "VIP" "SuperVip" (zależy ile się wpłaci)

Znowu opłata bez namaszczenia zawiewa łapówą pod stołem... :F

#208 OFFLINE   cugiel

cugiel
  • 1 678 postów

Napisany 14 marca 2013 - 01:21

To wtedy może nastąpić sytułacja że owy namaszczony "$DObrodziej$ będzie lepiej traktowany lub "innym" będzie się wydawało że tak jest...

Takiej sytuacji się nie da uniknąć niestety. Zawsze się znajdzie ktoś niezadowolony. Tacy są ludzie niestety.

Ja dałem tylko propozycję. Wszystko jest do przedyskutowania.

Nie jestem w tanie pomóc od strony technicznej bo się nie znam. A te parę zł by mojego budżetu nie zabolało.
Jednak puki nie będzie to opisane w regulaminie nie mam zamiaru się wyrywać z wpłacaniem kasy.

#209 OFFLINE   robert514

robert514

bla bla bla

• 3 190 postów

Napisany 14 marca 2013 - 01:21

masz na mysli składki kwartalne, limt na IP czy jak to sobie wyobrażasz:hmmm:
pomysł wart dyskusji ale jak to rozgryżć??
pomysl nad pytaniem i lecimy z pytaniem do zarządu;)

pomysł jest prosty, wpłata na rzecz OKP bez zobowiazań:)
ewentualnie z dopiskiem na jaki konkretny cel

a kto i ile wpłaci powinno być tajemnicą
zarząd powinien wyznaczać cele do wydatkowania kasy i brać pod uwagę sygnały od użytkowników
i wspólnymi siłami jakoś będzie się kręcić to forum

#210 OFFLINE   piniu78

piniu78

ja sem podziemny tirak

• 1 237 postów

Napisany 14 marca 2013 - 01:27

No to jestem widocznie niewtajemniczony bo z tego co widzę regulamin forum nie przewiduje takiej opcji. Przynajmniej nic takiego nie zauważyłem.

słabo paczysz, zostań klubowiczem;)

Może coś w stylu dobrowolnej opłaty rocznej. Ustalić na przykład dolną granicę na 10zł(to tylko przykład). Oczywiście jeśli ktoś chce więcej wpłacić to proszę bardzo.

jest to jakis pomysł ale bez działu market o który tak bardzo idzie wojna:D Co do dalszej Twojej wypowiedzi to nic nie stoji na przeszkodzie żebyś płacił anonimowo nawet Xtys łojro bo to statusu nie zmieni póki nie opłacisz składki, tak stworzony jest regulamin;)

#211 OFFLINE   cugiel

cugiel
  • 1 678 postów

Napisany 14 marca 2013 - 01:33

Moja propozycja jest jasna.

Jest narzekanie że nie ma kasy na serwer. Jeśli faktycznie chodzi o kasę to zarząd się powinien wypowiedzieć na ten temat.

Co do marketu tak jak pisałem wcześniej. Decyzja głupia i nie przemyślana do końca.
W ten sposób ubliżono wielu forumowiczom. Pakując ich do jednego wora razem z cwaniaczkami.

słabo paczysz, zostań klubowiczem

Ty też słabo patrzysz. Już pisałem że nie chcę być klubowiczem. Podobnie jak kilka osób które sie tu wcześniej już wypowiedziały a też zadeklarowały że by wsparły forum finansowo.

#212 OFFLINE   Fascynat

Fascynat

Omega - Świadomy Wybór.

• 334 postów

Napisany 14 marca 2013 - 01:35

Takiej sytuacji się nie da uniknąć niestety. Zawsze się znajdzie ktoś niezadowolony. Tacy są ludzie niestety.

Jasne, dlatego i mniej pretekstów,poddtekstów tym prościej i lepiej...

Ja dałem tylko propozycję.

Ok , wierze że miałeś dobre inntencje ;)

pomysł jest prosty, wpłata na rzecz OKP bez zobowiazań

W sensie opłata za możliwość dostępu do marketu?

#213 OFFLINE   cugiel

cugiel
  • 1 678 postów

Napisany 14 marca 2013 - 01:36

a kto i ile wpłaci powinno być tajemnicą

To akurat trudne do zrobienia by było bo finanse są jawne.

#214 OFFLINE   piniu78

piniu78

ja sem podziemny tirak

• 1 237 postów

Napisany 14 marca 2013 - 01:38

Ty też słabo patrzysz. Już pisałem że nie chcę być klubowiczem. Podobnie jak kilka osób które sie tu wcześniej już wypowiedziały a też zadeklarowały że by wsparły forum finansowo.

ale co stoji naprzeszkodzie zrobic przelew na konto 'MORDORU" i zaznaczyć sobie "bez nicka"

#215 OFFLINE   cugiel

cugiel
  • 1 678 postów

Napisany 14 marca 2013 - 01:39

Dostęp do marketu nie powinien być zależny od wsparcia finansowego.
Jeśli chodzi o dostęp do marketu powinni go mieć forumowicze jedynie poprzeczka powinna być podniesiona.

#216 OFFLINE   robert514

robert514

bla bla bla

• 3 190 postów

Napisany 14 marca 2013 - 01:49

według mnie market powinien zostać po staremu, ale co do kształtu forum nie mamy jednak wpływu jako forumowicze, trzeba brać co jest:D

To akurat trudne do zrobienia by było bo finanse są jawne.

jawne dla US, dla reszty nie muszą być

#217 OFFLINE   piniu78

piniu78

ja sem podziemny tirak

• 1 237 postów

Napisany 14 marca 2013 - 01:55

według mnie market powinien zostać po staremu

nie sprzedaje, nie kupuje wisi mnie to miękim kalafiorem ale zle się czyta posty/skargi/żale, i tak tylko niektóre widzimy ale jak wygląda w tym całym handlu kretaczy OKP ?? I zeby nie było że jestem za tą czy inną grupą "kolorowa" bo mam to głęboko w d*pie i wali mnie już to czy dostane bana/karnego ****** czy inne ******** czy inną gaśnice na zlocie za to że jestem bo chcem, a nie że regulamin wymaga, bo mam być za marne 40 peelenów i naklejke która odpada po pierwszym myciu. ogarnijcie sie wszyscy bez wzgledu na kolor;)

qrfa ale mnie poniesło:p

#218 OFFLINE   Fascynat

Fascynat

Omega - Świadomy Wybór.

• 334 postów

Napisany 14 marca 2013 - 01:59

ogarnijcie sie wszyscy

i nie łączcie tego wątku z jakimikolwiek wpłatami na cokolwiek, bo to zupełnie odrębna sprawa...

#219 OFFLINE   samara82

samara82

MV6 U25DT

• 373 postów

Napisany 14 marca 2013 - 02:00

Uważam, że opłata w wysokości np. 10-20 pln-ów, przy rejestracji każdego nowego użytkownika forum, nie była by opłatą wygórowaną w stosunku do tego, ile wiedzy można tu uzyskać oraz poznać ludzi zakręconych na punkcie Omegi...
To chyba by pozwoliło utrzymać serwer na odpowiednim poziomie?
Myślę, że też forumowiczów traktowano by poważniej, a ich to zachęcało do wstąpienia do klubu.

#220 OFFLINE   Fascynat

Fascynat

Omega - Świadomy Wybór.

• 334 postów

Napisany 14 marca 2013 - 02:04

Uważam, że opłata w wysokości np. 10-20 pln-ów, przy rejestracji każdego nowego użytkownika forum, nie była by opłatą wygórowaną w stosunku do tego, ile wiedzy można tu uzyskać oraz poznać ludzi zakręconych na punkcie Omegi...
To chyba by pozwoliło utrzymać serwer na odpowiednim poziomie?
Myślę, że też forumowiczów traktowano by poważniej, a ich to zachęcało do wstąpienia do klubu.

a jaki to ma związek z tematem ??