Moim zdaniem zablokowanie działu sprzedam jest bardzo głupim posunięciem, które nic nie daje.
Jeśli ktoś będzie chciał kogoś wyrolować to wejdzie w dział kupie. Znajdzie łosia i go zrobi jak chce.
Rozsądniejszym rozwiązaniem byłoby podwyższenie poprzeczki w dostaniu się do tego działu. Do na przykład 200 postów(tyle trudno na spamować w jeden dzień) czy roku lub dwóch lat na forum.
Mi to osobiście zwisa i powiewa bo i tak nic nie sprzedaję. Jednak smutny jest fakt że komuś się ogranicza w pewnym sensie wolność przez to że ktoś z własnej głupoty dał się wyrolować.
Po to jest temat z opiniami o sprzedających żeby na nich uważać. Po to człowiek ma rozum żeby się zastanowił czy osoba która oferuje mu jakiś towar jest tutaj dzięki "wspólnej pasji" czy tylko w celu wyciągnięcia $$$
Najlepiej wszystkich do jednego wora wpakować. Bo to tak wygląda, że nowo rejestrujący się cwaniak i krętacz jest mierzony tą samą miarą co użytkownicy przez lata udzielający wsparcia technicznego innym.
Jeśli chodzi o forumowiczów udostępnijcie im możliwość wsparcia finansowego w zamian za jakiś bardzo mały przywilej.
Ja sam osobiście chętnie bym jakiś grosz dołożył do nowego serwera jednak w tej chwili jedyną możliwością jest opłacenie składki. Chciałbym pomóc jednak klubowiczem nie chcę być.
Na wielu forach jest możliwość wsparcia finansowego przez użytkowników.
Może zarząd by lepiej zrobił gdyby rozważył opcję utworzenia statusu "$Dobrodzieja$" niż ograniczał przywilejów wszystkim jak leci. Nie piszę tutaj o tworzeniu nowych belek, jakaś mała ikonka albo coś takiego. Ewentualnie możliwość posiadania sygnatury.
Na pewno by się znalazło wiele osób z forum które by chętnie te 10-20 zł wpłaciły w celu usprawnienia działania forum na którym przesiadują godzinami.