Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Traktowanie forumowiczy

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
363 odpowiedzi na ten temat

#141 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 13 marca 2013 - 15:20

I przynajmniej będzie teraz spokój i żadnych żali, że fajtłapa jedna z drugą został wydymany na OKP.

Nie wierze ze wierzysz w to co napisales :D Poczytaj dokladnie opinie o sprzedajacych :lol:

#142 OFFLINE   dawid0123456789

dawid0123456789

Srebrny Corsarz

• 1 091 postów
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 3.6i 24v C36GET Lotus Omega

Napisany 13 marca 2013 - 15:21

A najlepsze jest to, że Ci co sprzedają nie włączali się do dyskusji w ogóle. Ja miałem dużo do powiedzenia w tym temacie i mówiłem, chociaż nie mam w tym żadnego interesu. I przynajmniej będzie teraz spokój i żadnych żali, że fajtłapa jedna z drugą został wydymany na OKP.

Ale zrozumcie jedno-jak ktoś się potknie o własną nogę i złamie sobie nos czy rękę to zawsze będzie szukał winnego, a OKP specjalnie na taką okazję wywala na czerwono, ze kupuje się na własne ryzyko i forum nie jest stroną, więc wrzućcie opcję "Zapoznałem się z regulaminem i nie bedę rościł żadnych pretensji do OKP z tytułu zawartych transakcji poprzez forum" i wchodząc do działu Sprzedam zaznaczasz jednorazowo, jesli nie wyrazisz zgody to nie wjedziesz dalej i tyle...

#143 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów

Napisany 13 marca 2013 - 15:24

więc wrzućcie opcję "Zapoznałem się z regulaminem i nie bedę rościł żadnych pretensji do OKP z tytułu zawartych transakcji poprzez forum" i wchodząc do działu Sprzedam zaznaczasz jednorazowo, jesli nie wyrazisz zgody to nie wjedziesz dalej i tyle...

Przy rejestracji na forum juz to akceptujesz... A ze ludzie nagminnie nie czytaja regulaminow lub nie rozumieja co czytaja (ostatnio w mojej ankiecie to sie ladnie potwierdzilo) to juz ich osobista sprawa.

#144 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów
  • Województwo: dolnośląskie

Napisany 13 marca 2013 - 15:29

A ja się zastanawiam, czy Allegro tak dużo bierze tej prowizji, że taki krzyk jest o dział Sprzedam ?? A może problem leży w podatkach :hmmm:

#145 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów
  • Województwo: pomorskie

Napisany 13 marca 2013 - 15:31

To jak prowizje duże na allegro, może lepiej zapłacić 35zł czy ile tam i handlować na OKP :D Opłata roczna nie jest zła :p

#146 OFFLINE   Rafke

Rafke

Pastor & szperacz fantów

• 2 588 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 13 marca 2013 - 15:40

Już to gdzieś słyszałem, czy Ty trochę nie przesadzasz Już kiedyś dzieliłeś klubowiczy i forumowiczy i dokładnie to pamiętam. Skoro tak piszesz to trzeba poprostu zamknąć OKP dla ludzi, którzy nie płacą - bo co, mają czytać za darmo
Czy wg Ciebie wkładanie do koszyka to tylko $$$$, a gdzie wiedza, teoria, praktyka userów forum, chyba o to tu chodzi.

bobik ale z czym przesadzam ? napisałem jak wygląda sytuacja - jeśli coś ma być dobre to wiadomo że trzeba zapłacic za to - normalna rzecz.
ja nikogo nie dziele teraz - tylko wyjaśniam jak wygladała sytuacja z moim serwerem.
że z własnej kasy dawałem pieniadze po to żeby była lepsza maszyna na postawienie serwera.
mogą czytać jak najbardziej ale marudzenie że jest ZLE tak jak jest i wymaganie zeby było lepsze wg mnie jest nie halo wobec klubu !!!! O to chodzi więc przeczytaj ze zrozumieniem ocb w całym tym wątku. nie chodzi o podział tylko wymagania od klubu nie będąc jego członkiem

Dlaczego przez kilka czarnych owiec, ma cierpieć cały tłum "baranów" ( bo tak jesteśmy traktowani ostatnimi czasy...)

.
no tu masz ziom racje, bo słowo jeden za wszystkich wszyscy za jednego raczej nie powinno być brane pod uwage przy tak duuzej ilości userów jacy są forumowicze

Jeszcze raz jak zobaczę podobną "argumentacje" to się chyba porzygam...

no takie było oficjalna decyzja - więc ją tylko tu wkleiłem :D

#147 OFFLINE   slawko76

slawko76

NIECH ŻYJE BAL!!!!!!!!!!!

• 406 postów
  • Silnik: 2.6i C26NE

Napisany 13 marca 2013 - 15:43

taki krzyk jest o dział Sprzedam

Ale sypus, mnie osobiście nie chodzi o sam dział sprzedam tylko o podziały... Klubowicz płaci składki to może sprzedawać, forumowicz nie płaci to może tylko kupować. Co to jest ta składka? opłata targowa?

Zabierzcie cały market na klubowy i koniec temata.

#148 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 13 marca 2013 - 15:45

od roku patrze na forum ze strony forumowicza poprostu nie stac mnie na skladke...takie czasy

No takie czasy...

#149 OFFLINE   dawid0123456789

dawid0123456789

Srebrny Corsarz

• 1 091 postów
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Silnik: 3.6i 24v C36GET Lotus Omega

Napisany 13 marca 2013 - 15:51

Ale sypus, mnie osobiście nie chodzi o sam dział sprzedam tylko o podziały... Klubowicz płaci składki to może sprzedawać, forumowicz nie płaci to może tylko kupować. Co to jest ta składka? opłata targowa?

Zabierzcie cały market na klubowy i koniec temata.

Ale kto im będzie kupował jak zostanie 10 na krzyz klubowiczy??
Chyba że będą robić sztuczny tłok - dziś ja sprzedam Tobie, a za tydzień Ty mi to odsprzedasz, żeby było że dział Market się świetnie kręci bez forumowiczy...

#150 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 13 marca 2013 - 15:53

Sypus przestan mnie sledzic:P to jawna dyskryminacja:smiech::smiech::smiech::smiech:

#151 OFFLINE   slawko76

slawko76

• 406 postów

Napisany 13 marca 2013 - 15:56

Ale kto im będzie kupował jak zostanie 10 na krzyz klubowiczy??
Chyba że będą robić sztuczny tłok - dziś ja sprzedam Tobie, a za tydzień Ty mi to odsprzedasz, żeby było że dział Market się świetnie kręci bez forumowiczy...

I znowu wracamy do sedna sprawy: $$$$ :lol:

#152 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 13 marca 2013 - 15:58

Ale kto im będzie kupował jak zostanie 10 na krzyz klubowiczy

Zawsze zostaje Allegro i Tablica.

Sypus przestan mnie sledzic:P to jawna dyskryminacja

Ja Cię nie śledzę, ja Cię podrywam ...

#153 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 13 marca 2013 - 16:00

Ja Cię nie śledzę, ja Cię podrywam ...

hahaha a to w takim razie przepraszam, za pomówienia:D

#154 OFFLINE   Rafke

Rafke

Pastor & szperacz fantów

• 2 588 postów

Napisany 13 marca 2013 - 16:09

moi drodzy - odbiegając od wątku wklejam pierwszy post :D

Dosyć długo zastanawiałem się nad założeniem takiego wątku, ale dziś stwierdziłem, że chyba pora. Trochę mnie zastanawia to, w jaki sposób traktuje zarząd forumowiczy. W wątku "zauważone problemy" przy wypowiedziach o działaniu forum pojawia się stwierdzenie "forumowiczy to nie powinno interesować" oraz "wszystko jest napisane w dziale klubowym". Rozumiem, że klubowicz jako ktoś, kto przyczynia się do utrzymania serwera ma większe prawa i przywileje (chociaż ostatnie ograniczenie działu "sprzedam" to jednak trochę dziwny pomysł), ale z jakiej racji ci, których jest de facto najwięcej na forum mają być traktowani jak intruzi przeszkadzający w dobrej zabawie kolegom klubowiczom (do których nic nie mam). To, że nie mam czasu latać na spoty/zloty (wymóg w regulaminie) itp i nie wpłacę składki nie powinno czynić mnie w oczach zarządu gorszym od klubowiczy, którzy za swój czas i kasę mają pewne przywileje. Być może interesuje mnie rozwój forum i przy okazji zauważonego problemu chciałbym pomóc, ale jak mam to uczynić, skoro wszelkie info jest dostępne w dziale klubowym i mnie ma to nie interesować? Zarządzie - myśl trochę o największej grupie tworzącej to forum i nie daj nam odczuwać, że jesteśmy "użytkownikami drugiej kategorii" ;)

:pokoj::pokoj::pokoj:

lepiej czekamy na wypowiedz osób i zarzadu które tak traktują forumowiczów i bedzie wszystko jasne :D

why leo why ?

#155 OFFLINE   slawko76

slawko76

• 406 postów

Napisany 13 marca 2013 - 16:16

moi drodzy - odbiegając od wątku wklejam pierwszy post

:( i zepsułeś nastrój... A tu już romanse się kroiły :mrgreen:

#156 OFFLINE   Rafke

Rafke

Pastor & szperacz fantów

• 2 588 postów

Napisany 13 marca 2013 - 16:19

już tam romanse ;)
Kesiaczek to młoda kobieta pełna życia ;) a Sypus już nie może :p :F :D

a wirtualne związki to nie związki :D :D :D :D

#157 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 13 marca 2013 - 16:20

to jak juz nie moze to ja go nie chce:dziura:

#158 OFFLINE   Beny

Beny

x30ben

• 4 042 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 13 marca 2013 - 16:24

No i normalne... temat zmarł.. i to już po kilku godzinach...

Jeżeli założyciel tematu zechce- bo chce tą sprawę załatwić na poważnie i oczekuje odpowiedzi od Zarządu... to mogę go wyczyścić aka. usunąć 157 postów w których nic się nie dowiedział i przeniosę jego temat trochę wyżej w bardziej odpowiednie miejsce, gdzie nie będą mu tak spamować w temacie... :)

Tylko niech da znać na PW :p

Dodany obrazek

ZWYKŁY KLUBOWICZ

#159 OFFLINE   Rafke

Rafke

Pastor & szperacz fantów

• 2 588 postów

Napisany 13 marca 2013 - 16:25

czyli znowu wracam do czołówki Kesiaczek ? :)
w końcu mamy tyle wspólnego - gustujemy w tych samych silnikach w OB, razem się ścigaliśmy na 1/4 ;)

#160 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 13 marca 2013 - 16:28

Rafke oczywiście hehehe:D