[OB & OBFL] ciężko odpala jak zimny
Napisany 23 grudnia 2014 - 18:53
Napisany 23 grudnia 2014 - 20:29
Świece może są podłączone ale ile z nich grzeje? I sprawdziłbym ustawienie kąta wtrysku i dawkę paliwa;)
a jak sprawdzić ustawienie kąta i dawkę?
grzania dziś nie miałem czasu sprawdzić, ale mimo wszystko zapalił po dłuuuuuugim kręceniu. Ikonka na zegarze od podświetlania świeczek zapala się i po paru sekundach znika (przekaźnik od podgrzewania świec - w skrzynce z bezpiecznikami pod maską, także działa).
Napisany 23 grudnia 2014 - 20:33
Napisany 24 grudnia 2014 - 13:42
Napisany 26 stycznia 2015 - 10:16
Mam problem z odpalaniem swojej omegi. Jak postoi dłużej niż 3-4 godziny na prostym lub pod górkę nie odpale jej bez placka. Wymieniłem już uszczelniacze wtrysków, wszystkie filtry, pozakładałem zaworki zwrotne, na przewodzie zasilającym i powrotnym i dalej jest tak samo. Cały układ paliwowy został sprawdzony, jest szczelny. Świece grzeją. Wygląda jakby się cofało paliwo. Mechanik powiedział, że pompa wtryskowa jest na wykończeniu i dlatego takie objawy. Proszę o jakiekolwiek wskazówki dotyczące tego problemu i z góry dziękuję.
Napisany 26 stycznia 2015 - 11:48
Witam.
Mechanik powiedział, że pompa wtryskowa jest na wykończeniu i dlatego takie objawy. Proszę o jakiekolwiek wskazówki dotyczące tego problemu i z góry dziękuję.
Masz odpowiedz.
Napisany 26 stycznia 2015 - 21:22
Witam.
Mam problem z odpalaniem swojej omegi. Jak postoi dłużej niż 3-4 godziny na prostym lub pod górkę nie odpale jej bez placka. Wymieniłem już uszczelniacze wtrysków, wszystkie filtry, pozakładałem zaworki zwrotne, na przewodzie zasilającym i powrotnym i dalej jest tak samo. Cały układ paliwowy został sprawdzony, jest szczelny. Świece grzeją. Wygląda jakby się cofało paliwo. Mechanik powiedział, że pompa wtryskowa jest na wykończeniu i dlatego takie objawy. Proszę o jakiekolwiek wskazówki dotyczące tego problemu i z góry dziękuję.
sprawdz dla pewnosci pompke paliwa w zbiorniku to tez moze byc przyczyna!
Napisany 26 stycznia 2015 - 22:02
w 2.2 dti nie ma pompki w baku
Po prostu czeka Cie regeneracja pompy,im szybciej to zrobisz tym lepiej dla Ciebie bo tego nie unikniesz.Wiem sam po sobie.
Napisany 26 stycznia 2015 - 22:11
"sprawdz dla pewnosci pompke paliwa w zbiorniku to tez moze byc przyczyna!"
w 2.2 dti nie ma pompki w baku
Po prostu czeka Cie regeneracja pompy,im szybciej to zrobisz tym lepiej dla Ciebie bo tego nie unikniesz.Wiem sam po sobie.
:masakra:Przepraszam nie spojrzałem jaki silnik;)