Immobilaizer
Napisany 10 marca 2009 - 15:52
jak widze nietylko mi przytrafił sie problemik z immo , nowiec tak omega z 94 roku
2.0 8v. kluczyk bez pilota było cos kiedys na podczerwien bo globusik wystaje ,
wieczorem jeszcze paliła a dzis zero , aku sie rozładował zainstalowałem nowy , niestety niezapala . Widze ze kolega JACEKCZEWA ostro ogarniety w tej sprawie - wiec prosze o porade jak ominac immo ?
Napisany 10 marca 2009 - 19:08
Napisany 16 marca 2009 - 17:15
Rozrusznik nie kreci . Mam pilot w kluczyku i złodzieja na desce moja bestia to 2.0 8v `94r.
POMOCY PROSZE
Napisany 31 marca 2009 - 18:57
moje x20xev było okradzione z immo...
check ciągle migał - wywaliłem żarówkę - ale auto odpala normalnie.
chciałbym mieć check engine więc zakupiłem ECU + pętlę immo + pastylkę.
z jakiegoś powodu ECU nie działa - złącze było deczko inne - jakby zabezpieczenie przed inną wtyczką - wypustek byłz drugiej strony - no i ECU nie działa - nie komunikuje się z OS.
Podłączyłem pętlę do starego ECU - gdzie odpalał bez tego - i ku mojemu zdziwieniu - nie odpala z pętlą i pastylką.
Podłączyłem OS do immo - niestety nie znam jeszcze security code - jutro OP-COMem z Dobolosem się pobawimy
teraz pytanie:
czy mając security code (ten czerocyfrowy) (OS go nie zczytuje a OP-COM podobno tak) będe mógł wpisać do immo numer VIN ten sam co jest zapisany w ECU?
i czy po wpisaniu tego immo zagada poprawnie z ECU czy jeszcze coś trzeba zrobić?
Immo poprawnie widzi kluczyk - transponder.
za wszelkie odpowiedzi z góry dzięki

Napisany 03 kwietnia 2009 - 15:24
koledze zablokowala sie wkladka w stacyjce, wiec zakupil nowa wraz z kluczykami jednak po wymianie wkladki i przelozeniu immo ze starego kluczyka do nowego nic nie dziala
nic to znaczy nie mozemy odpalic auta iswieci sie kontrolka check.
staralem sie przykladac ten stary kluczyk do stacyjki a odpalac nowym ale tez nie dziala
odczepilismy immobilizer od kolumny i tez prubowalismy z tym przykladaniem jednak ciagle nic... Omega jest w roczniku 96 2,5 TDS... Prosze o szybka pomoc
Napisany 05 kwietnia 2009 - 10:00
Napisany 05 kwietnia 2009 - 20:07
A co jak nie immo jesli kontrolka check swieci po wcisnieciu przycisku wpilocie,a rozrusznik nawet sie nie odezwie,kontrlolki swieca a po przekreceniu kluczyka zadnej reakcji,po pewnym czasie po przekreceniu kluczykiem i po wcisnieciu przycisku na pilocie auto pali normalnie.Czasem kilka dni jest ok. by w najbardziej nieoczekiwanym momencie znow nie zapalil.Auto to vectra 2.0i rocznik1994.Pszukuje skutecznego sposobu usuniecia immo z mojego samochodu ,z gory dziekuje za podpowiedz,pozdrawiam.to nie immo
Napisany 06 kwietnia 2009 - 05:54
Napisany 08 kwietnia 2009 - 18:54
oma 96 2,5td immo transp.
miga check, jest błąd immobilizera w kompie, wywala awarie skrzyni
- kiedyś miałem juz ten problem - ustąpił po tym jak pogrzebałem w kablach pod maską -ale bez konkretu, po prostu poczyściłem kostki (te okrągłe w okolicy pompy), poruszałem kablami i zrobiłem remont skrzyni bo po jeździe w awaryjnym w końcu sie zbuntowała.
nie wiem co wtedy pomogło- czy te moje zabiegi z kablami czy to skrzynia blokowała komp silnika
jeździłem 2 lata bez nawrotu choroby aż wróciła przy okazji wymiany rozrządu-oprócz wiadomej przy tym zabiegu rozbiórki pół silnika mechanik umył na koniec silnik, wszystko było ok ale za którymś razie juz nie zapalił i objawy jak powyżej - raz zapala a potem nie.
podejżewam wiązke od kompa albo kable od asb, mechanik będzie walczył z tym ale może macie jakieś podobne doświadczenia-chciałbym to zrobić tak coby to wyleczyć a nie tylko zaleczyć problem bo nie wiadomo kiedy wróci
Napisany 11 kwietnia 2009 - 17:51
i teraz prośba ...... PODAJCIE JAKIEŚ SKUTECZNE ROZWIĄZANIE NA TEGO JE@#$%^GO IMMOBILIZERA

rocznik 98 silnik 2,5,v6
Napisany 12 kwietnia 2009 - 07:38
pojechałem do ASO by mi zmusili ECU by zaczeło działać z immobilizerem. Koleś Techem 2 zaprogramował od nowa immo ale ECU już nie mógł skonfigurować

jestem optymistą i wierze ze kiedyś bede miał prawidłowo działajacego check engine a nie migającego

Napisany 12 kwietnia 2009 - 09:29

Napisany 12 kwietnia 2009 - 10:02
Mam omege B 2,5 wyjąłem akumulator wsadziłem go ponownie, klemy bajery ..... i chce go otworzyć z pilota a tu?? kicha pilot wogole nie kontaktuje i zapala sie ten pier,..... złodziej panowie pomocy bo święta a tu nie mam czym jezdzić..
POzdrawiam
Napisany 12 kwietnia 2009 - 10:03

radzę poszukać takiego szpeca zapłacisz parę groszy i masz spokój
powodzenia
Napisany 12 kwietnia 2009 - 10:05
Mam omege B 2,5 94rok wyjąłem akumulator wsadziłem go ponownie, klemy bajery ..... i chce go otworzyć z pilota a tu?? kicha pilot wogole nie kontaktuje i zapala sie ten pier,..... złodziej panowie pomocy bo święta a tu nie mam czym jezdzić..
POzdrawiam
Napisany 12 kwietnia 2009 - 14:46
Teraz wysiadasz i zamyksz- otwierasz auto pilotem - immo sie odblokuje ( mam na mysli rocznik 94-95) z pilotem na podczerwien oraz z kontrolką "złodzieja" na desce
Napisany 12 kwietnia 2009 - 22:45

Ale i taki dzieki wilelkie za porady!

Napisany 12 kwietnia 2009 - 23:03