Witam, mam następujący problem:
Zazwyczaj rano po odpaleniu auta pokazuje błąd ASB na wyświetlaczu, czasem też towarzyszą temu podniesione obroty - gdy zgaszę auto i odpalę ponownie problem znika, dzieje się tak tylko na postoju; Podczas jazdy się nie zdarzyło.
Zauważyłem również, że po odpaleniu gdy przerzucam z P na D lub R lampki biegów na chwilę wariują tj. mrugną wszystkie albo gdy wrzucę D to mrugnie też 1 lub 2 ale dzieje się tak tylko na zimnym silniku później , na rozgrzanym takich akcji nie ma.
Po podpięciu na kompa pokazało błąd P1740
Witam, dziś dla odmiany wywaliło mi błąd ASB i zaświeciła się kontrolka "auto z kluczem" podczas jazdy i auto zamuliło, zgasiłem silnik, odpaliłem ponownie i wystartował z obrotami 1500-2000 znów z błędem ASB i świecącą kontrolką. Zgasiłem-odpaliłem i problem zniknął i jechał normalnie dalej. W czym może tkwić problem ?P1740 - TORQUE CONTROL FAILURE DETECTED BY EMC (uklad kontroli momentu napedowego)
Jezeli zaczynaja Ci sie swiecic przy lewarku wszystkie diodki od wskazania pozycji to najzwyczajniej selektor do czyszczenia inaczej piszac pozycjoner. Roznie to nazywaja. Poszukaj na forum. Pelno tego . Jezeli czyszczenie nie pomoze to pozostaje wymiana, ale to jest prosta sprawa.
Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2