proponuje, bo widze ze nie ogarnales tematu paska, tematu ktory nie tylko przez mechanikow jest prosty ale rowniez przez producenta. Poniewaz nie zostawiam spraw niezalatwionych to widze tylko takie rozwiazanie.
Nie moge co chwile naginac sie nad brakiem wiedzy osob ktore podejmuja sie naprawy. Mam sporo doswiadczenia w obsludze mechanikow (praktycznie nie siedze na sprzedazy detal) i co pewien czas zdarzaja sie przypadki podobne do Twojego. Piszac w tym temacie nawet nie wiedzialem ze to o Ciebie chodzi (mam wielu klientow i chcialem zeby ktos inny niz Ty i ja odezwal sie i napisal czy braki znakow uniemozliwiaja poprawny montaz czy nie (dodatkowo zweryfikowalem to w SKF).
P.s. Temat z dzisiaj: mechanik (doswiadczony) zalozyl nowy zestaw sprzegla sachs i uszczelniacz walu tyl elring (specyficzny bo do niego montuje sie czujnik polozenia walu) do octavia 2,0 16v tdi i po zlozeniu wszystkiego motor nie gada.... Wiec telefon do mnie, krzyk ze zly sprzedalem , ze on teraz musi zwalac skrzynie , ze dzwonil do pobliskich sklepow i wszyscy stwierdzili ze ten uszczelniacz trzeba zakladac tylko oryginal (Elring ktory sprzedalem mial cechy VW

) i ze teraz mam mu zaplacic za powtorne zwalenie skrzyni.... Jak pytam o to czy ustawil dobrze czujnik polozenia walu to oczywiscie odpowiedz brzmiala ze tak ze w koncu on nie jest glupi zreszta nie da sie inaczej zalozyc.... Mowie zwalaj skrzynie (miedzy czasie wzialem swojego mechanika jade do kolesia i sie okazuje ze jednak da sie zle zamonotwac.....) Po poprawnieniu przez mojego mechanika motor pali...... Wiec zrozum ze do tematu reklamacji podchodze zawsze chlodno, nigdy nie mowie ze nie mozna zlozyc towaru do reklamcji itd... Ale w tym wszystkim musi byc trzezwy umysl a nie impuls..
Pasek ktory dostales jest wlasciwy i wg SKF (i nie tylko )da sie go poprawnie zamontowac. Poniewaz bedziesz bil piane na forum proponuje takie a nie inne rozwiazanie - nie masz czasu, nie ma problemu mozesz go zwrocic razem z rolkami , tak jak pisalem) do konca 2013 , tak zeby mi zagralo na koniec roku z inwentaryzacja (nie wiem czy byl paragon czy FV) ale nie masz dowodu zakupu nie wazne oddaj, ale caly zestaw. Reszte piszmy na PW
p.s. i proponuje tutaj zagladnac muze juz nikt i nigdy nie bedzie musial kupowac w "nienormalnym" sklepie
http://forum.omegakl...ead.php?t=39542