kliknij w niebieski napis pomiędzy ---> Beast <---
Napisany 16 maja 2011 - 22:27
Napisany 17 maja 2011 - 09:19
Panowie, ja polecam produkty oryginalne marki GM z niebieską kropką bo reszta to kicz...
Napisany 14 listopada 2012 - 22:41
Napisany 15 listopada 2012 - 11:36
Napisany 15 listopada 2012 - 16:00
według instrukcji z forum ???nawet była próba napięcia go jeszcze bardziej niż podaje instrukcja,
Napisany 15 listopada 2012 - 21:58
Napisany 25 marca 2013 - 22:07
Napisany 25 marca 2013 - 22:14
ciag dalszy ..... poniewaz rozrzad V6 nadal wielu sprawia problem (jak sie pozniej okazuje winny byl montaz a nie czesci ) ja mam nowego gwozdzia...
Pacjent: rozrzad SKF VKMA05501 (czyli wersja nowsza od nr silnika xxxx )
Problem: klient ktory u mnie kupil, dzwoni ze rolki podstawa pasuja mu a pasek nie i nie da rady go zalozyc bo brakuje mu znakow na pasku (jak zrozumialem chodzi o znaki pomocnicze). Jak dla mnie to nie ma problemu bo one nie sa konieczne do poprawnego montazu..... chyba ze ja czegos nie wiem a 48 zestawow sprzedanych w tamtym roku nie bylo nigdy montowane..... paranoja. Co wiecej dzisiaj dzownilem do mojego znajmoego ktoremu moj mechanik zakladal dwa miesiace temu taki rozrzad i zwalona zostala oslona i pasek z zestawu (z logo SKF) i tez nie mial omawainych znakow i jakos mojemu mechanikowi to nie przeszkadzalo. Dzwonilem do klubowej kopalni wiedzy o Omedze (Beast) o co kaman i on tez stwierdzil ze prawdopodobnie kleintowi chodzi o dodatkowe znaki jednak nie sa one niezbedne... Co wiecej otworzylem pudelko SKF z polki w sklepie i pasek ma glowne biale znaki i nic wiecej...
Moze ktos jest w stanie mi wytlumaczyc czy ja sprzedalem cos nie tak.... czy klient (nie znam jego wiedzy i zdolnosci manualnych) mowi o czyms czego sam nie jest w stanie zrozumiec...
Nie pislabym o tym ale obawiam sie ze za chwile pojawi sie post typu . kupilem u tego kolesia graty i sa do bani itd...
Koles nie skorzystal z prawa zwrotu czesci. Jak mu mowie niech odesle zestaw na reklamacje to twierdzi ze rolki zalozyl a paska nie wiec moze oddac sam pasek .... rece mi opadaja. Moze jest cos o czym, ja nie wiem z tymi znakami.... nie bylem w stanie zrozumiec o co klientowi kaman bo i on bym wkurzony i ja juz tez nie moglem wysluchiwac ze on nie ma czasu oddawac na reklamacje tylko mam oddac pieniadze za pasek
Jesli ktos kto ma wiedze techniczna to moze odpisze tutaj po kiego mo dodatkowe znaki na pasku , znaki ktorych nie ma na pasku w zestawie SKF, Chce to sprawe zakonczyc po ludzku ale nie moge tez przyjmowac na klate kazde braki wiedzy u mechanikow,....
Napisany 25 marca 2013 - 22:17
Napisany 25 marca 2013 - 22:22
no akurat ja kumam i te znaki nie sa konieczne i firma SKF wklada taki a nie inny pasek - nie chodzi tutaj o obrazanie kogokolwiek tylko o chlodne stwierdzenie czy pasek w zestawie jest zly czy dobry i tyle. Poniewaz kilka lat temu na naszym forum sypaky sie posty o tym jak po 5000 tys km sypaky sie rozrzady SKF ija w tej sprawie kontkatowalem sie z dzialem technicznym SKF tak tez zrobie w tej sprawie zeby rozwiac watpliwosci
Napisany 25 marca 2013 - 22:26
no akurat ja kumam i te znaki nie sa konieczne i firma SKF wklada taki a nie inny pasek - nie chodzi tutaj o obrazanie kogokolwiek tylko o chlodne stwierdzenie czy pasek w zestawie jest zly czy dobry i tyle. Poniewaz kilka lat temu na naszym forum sypaky sie posty o tym jak po 5000 tys km sypaky sie rozrzady SKF ija w tej sprawie kontkatowalem sie z dzialem technicznym SKF tak tez zrobie w tej sprawie zeby rozwiac watpliwosci
Napisany 25 marca 2013 - 22:37
Napisany 25 marca 2013 - 22:47
ja nie twierdze ze conti nie ma znakow.... Twierdze ze dla srednio rozgarnietego mechanika te znaki nie sa konieczne i pasek ktory byl w zestawie nie zostal podmieniony przez magazyniera ducha czy inna osobe. Taki pasek daje firma SKF, taki pasek ma mechanik zalozyc a uzytkownik jezdzic. Nadal chodzi o jedna najwazniejsza sprawe czy pasek jest zly nie nie.
Ponadto sprzedajac na bank mowilem/pisalem ze zestaw jest firmy SKF kupujacy (wychodzi na to ze to TY przyjal ze taki zestaw kupuje).
Bylo 3 wyjscia - niemontowac (zwrot w ciagu 10 dniu , ostanio klubowicz zwracal czesci kupione w 2012 i jakos nie robiem problemu)
reklamacja na zestaw
niezgodnosc towaru z umowa
zadna z 3 mozliwosci nie zostala wykonana, poniewaz nie lubie zostawiac tematu w powietrzu, jutro sprawdze w systemie co to byl za zestaw i dzwonie do dzialu technicznego SKF
P.S. Moze nie piszmy juz wiecej tutaj na temat zakupow tylko zgodnie z tematem postu i tematem odswiezenia kotleta - pasek jest wadliwy i brak znakow wyklucza go z uzycia/eksploatacji czy nie wyklucza
Napisany 26 marca 2013 - 09:59
I o to mi kurcze chodzi na jego pasku zaden znak sie nie zgrywa
Napisany 26 marca 2013 - 10:01
Napisany 26 marca 2013 - 10:27
Napisany 26 marca 2013 - 10:49
bo nie bedzie sie zgrywac. biale oznaczenia sa do vkma 05500 czyli do RM98. potem sa zielone. tyle ze nawet srednio kumaty ktos sobie poradzi z zalozeniem i ustawieniem paska.
poprostu skf dalo ciala pewnie mieli duze stany magazynowe starego typu oznaczen bo jak pisalem pasek jest identyczny.
Napisany 26 marca 2013 - 11:56
Napisany 26 marca 2013 - 11:56
Ty uwazasz mnie za debila