Hej.
Jest taki problem.
Auto po duzej naprawie. Po regeneracji wtrysków i pompy CR , po wymianie uszczelki pod głowicą i po jej obrobce. Jak odpali to pracuje równiutko i cicho, jedwabiscie ,tak jak nówka,ale:
1.Było wszystko pieknie serce z nowym zyciem. 2000km po naprawie zaczęła zamulać max 150-160km/h. Czasem przy 120 juz jej siada impet. - Od razu sprawdzilem katalizatory nauczony wczesniejszymi doswaidczeniami. Po wywaleniu 1-go kata (całkowicie został wyjęty) ,wydech konczył sie na turbinie -brak poprawy.
2.Od razu oczysciłem filterek na zaworze sterowania turbiną-troche ładniej syczy,ale to nie to. Fakt ze wtyczka była cała mokra i gniazdo zaworu sterujacego(Pompa wody cieknie) ,wiec moze on nie działa- nie obczaiłem czy grucha pracuje,bo samemu trudno. Kierownice palcem spokojnie sie porusza.Vacum ciągnie- był manometr.
3. W weekend nie odpalilem przy niskim poziome paliwa (rezerwa -troszke nad czerwonym polem) Krecilem kilka razy i nic,raz złapała i po chwili zgasła.
Dolałetm 10l ON i po chilowej namowie wystartowała. Omka stała pyskiem wyzej niż dupką.
4. Przez tydzien jezdzilem z checkiem bo czekałem na opcoma z ktorym mam problem -ale o tym gdzie indziej.
5. Okazalo sie ze wtyczki na filtrze nie dopiąłem jak zmienialem opaske na przewodach...
Mimo rozpietej wtyczki odpalala,potem jak paliwo spadło nie odpalila i po dolewce znowu zapalila, potem po zczytaniu opcomem i uswiadomieniem sbie babola dopialem wtyczke na filtrze.
6.Wczesniej jak mialem nieco mniej paliwa tez kilka razy mialem problem z rozruchem, trzeba bylo ze 2-3 razy dluzej pokrecic zeby załapała.
7.Błędy:
P1189 z szyny CR
P1260 z pompy pod progiem wywalilo dopiero po podpieciu wtyczki na filtrze.
Moze ten pierwszy wynikać z drugiego tj.z awarii pompy wstepnej?
Co ma poziom paliwa w baku do pompy wstepnej?
Pompa w baku tyż siada?
Dodam jeszcze raz auto lekko zamulone i nie osiaga Vmax.
Ze tak powiem HELP?
Wpierw pompka pod progowa?