Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

UWAGA MINA!!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1284 odpowiedzi na ten temat

#441 OFFLINE   matys0644

matys0644
  • 212 postów

Napisany 15 września 2010 - 21:43

Dokładnie ! gdyby chociaż właściciel wspomniał o tych rzeczach które zostały zauważone w 5 minut była by całkiem inna gadka i napewno dalbym sobie spokoj ale po co, może akurat przyjedzie, napali się na felgi HEHE, albo na szybko ogladnie bo do domu powrot drugie pół dnia, albo przyjedzie bez obiecanego mechanika to też wielkie nic zobaczy, niestety wolałem ponieśc koszty paliwa + oceny mechanika i nie mieć strupa pod domem, nie szukalem auta które jeździ jakby mialo 2 litry, bo takich jest znacznie wiecej i napewno znalazłbym coś lepszego, niestety na niekorzyśc owego Pana handlarza, mialem stycznosc z różnymi autami i przykro mi bylo na "S" patrzeć na wypociny MV6 :(:pokoj::pokoj::pokoj::pokoj::pokoj:

MV6 to rodzaj wyposażenia w wersji B co do odczuć w przyśpieszaniu to zwróć uwagę,że Omega waży duuuużo więcej niż e36 ale jeśli już jeździłeś taką z silnikiem 3,0 to zapewne wiesz jaki powinno być przyśpieszenie i tu miałeś porównanie??

#442 OFFLINE   poloprzezmalep

poloprzezmalep
  • 6 postów

Napisany 15 września 2010 - 21:50

dobrze nie mv6, chodzilo mi o 3.0 v6, jeździlem taka w automacie ( o wielelepiej ) no i w manualu to juz nie ma co porównywać nawet. wg mnie jechało to ja 2.0 136, ewentualnie jak zamulona mułem 2.5 v6, wiec coś było nie tak i to coś bardzo nie tak, to mnie już całkiem zniecheciło bo po to chciałem 3.0 v6, żeby jakoś jechała, a nie muliła, bardzo się rozczarowałem po jeździe testowej, bo to nie ma nic wspólnego z tymi omegami którymi jeździłem ;/

#443 OFFLINE   Pawel13

Pawel13
  • 36 postów

Napisany 15 września 2010 - 22:05

Trochę się chyba czepiacie kolegi. W dziale Uwaga Mina opisał co widział i w ten sposób nikt kto przeczyta to nie pojedzie po tą omegę.

#444 OFFLINE   stary49

stary49
  • 135 postów

Napisany 15 września 2010 - 22:18

w/g mnie szpachtlowany dach całkowicie dyskwalifikuje auto ,jak mozna zauwazyc przy każdym trzaśnięciu drzwiami dach pracuje wiec predzej czy póżniej pęknie, powinniśmy być koledze wdzięczni za ostrzezenie,

#445 OFFLINE   virusno9

virusno9

KaroL. Op-com 888 1234 88

• 165 postów

Napisany 15 września 2010 - 22:26

Kolego poloprzezmalep a dlaczego nie zapytałeś czy ktoś podjedzie i zerknie auto? Ja mam w sumie tam nie daleko jakieś 50 km w jedną stronę jest parę osób z wyszkowa na pewno ktoś by się zgłosił. Fakt że szpachlowany dach dyskwalifikuje auto, ale jeśli dach by nie był klepany a reszta samochodu jest prosta, nie tnie opon to można wziąć takie auto bo reszta jest do ogarnięcia. Po zdjęciach można wnioskować że coś jest nie halo. Przodu nie widać dachu też nie, z tyłu klapa średnio leży. Ja też nie dawno opisywałem swoją mine, ale miałem do gościa 70 km:) następnym razem PYTAĆ!

#446 OFFLINE   poloprzezmalep

poloprzezmalep
  • 6 postów

Napisany 15 września 2010 - 22:52

Przypomne, że te wady były zauważone w 5 minut oglądania auta, na pewno byłoby ich 5 razy tyle, sam fakt, że to auto nie miało mocy, wiec oprócz szpachli i całej reszty wizualnej, bo zdjecia są wg mnie IGŁA szkoda, ze pól roku temu zrobione :))) dochodzi też problem z silnikiem ... , Sorry ale taki już jestem, że głupio mi kogoś o coś prosić :( następnym razem chyba tak zrobię, bo dzisiaj 500 zł poszlo w plecy (waha plus mechanik) i jak tak ma być zawsze to niedługo nie będzie mnie stać na malucha =/ Pozdrawiam i dziekuje wszystkim którzy rozumią do czego jest ten dział bo napewno nie do wytykania i kłótni a do informowania innych o SUPER IGIEKACH z aukcji itp, pozdrawiam !

#447 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 16 września 2010 - 08:56

Przypomne, że te wady były zauważone w 5 minut oglądania auta, na pewno byłoby ich 5 razy tyle, sam fakt, że to auto nie miało mocy, wiec oprócz szpachli i całej reszty wizualnej, bo zdjecia są wg mnie IGŁA szkoda, ze pól roku temu zrobione :))) dochodzi też problem z silnikiem ... , Sorry ale taki już jestem, że głupio mi kogoś o coś prosić :( następnym razem chyba tak zrobię, bo dzisiaj 500 zł poszlo w plecy (waha plus mechanik) i jak tak ma być zawsze to niedługo nie będzie mnie stać na malucha =/ Pozdrawiam i dziekuje wszystkim którzy rozumią do czego jest ten dział bo napewno nie do wytykania i kłótni a do informowania innych o SUPER IGIEKACH z aukcji itp, pozdrawiam !

oczywiscie w 100% sie z toba zgadzam ale nie wymagaj od 10 letniego auta zeby nie mialo wad. jak by nie mialo wad to by byla taka cena ze pewnie tylko pod nosem bys sie zasmial ze kogos poj******* ze za tyle chce omege sprzedac. To auto to akurat typowa mina. ale poza szpachlem i tym ze nie jechalo jak twierdzisz reszta to naprade drobnica. Auto jak ma rdze to niedobrze bo ruda go zre. ale jak pomalujesz to jest lipa bo pewnie bite z kazdej strony. sam handluje autami i rozni "fachowcy" mi sie przez plac przewijaja a nie jednego juz pogonilem informujac ze to auto nad ktorym aktualnie wisi nie jest dla niego.

#448 OFFLINE   czarnybubu

czarnybubu
  • 79 postów
  • Województwo: lubuskie
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 16 września 2010 - 16:21

a moja oma ma rdzę gdzie ją mieć powinna :jump::D na 4 drzwiach przy szybie i oczywiście u dołu,na klapie bagażnika,z dwa kilo szpachli na masce,pęka już :p , cieknie uszczelka pod zaworami,płyn chłodzący kaczki powoli wypijają,silnik dzwoni jak kościelny :D:dziura: :tank: a i tak nad morze za i przed Gorzowem dochodziłem do 235 /h :jump:

a kupiłem ją jako laik mechaniczny po 20 minutach oglądania z aukcji allegro

#449 OFFLINE   KELNER

KELNER
  • 6 postów

Napisany 29 września 2010 - 20:06

Mówiąc o minie chciałem dodać że nie ma idealnego auta ponieważ sam kupiłem trochę zajechaną omcie,ale odrobina chęci i oczywiście drobnych pozwoli na doprowadzenie swojej limuzynki do porządku :)

#450 OFFLINE   gmiacik

gmiacik
  • 87 postów

Napisany 04 października 2010 - 21:48

witam , auto porażka byłem zobaczyć bo miałem blisko:

http://moto.allegro....1260167104.html

Początkowo Pani Magda mówiła,że auto taty poźniej ,że brat jeździł (wydech remus ) porysowana pogięta, siedzenia poprzepalane wiecej niechciałem ogladac. odjechałem . . .

#451 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 04 października 2010 - 21:51

witam , auto porażka byłem zobaczyć bo miałem blisko:

http://moto.allegro.....260167104.html

Początkowo Pani Magda mówiła,że auto taty poźniej ,że brat jeździł (wydech remus ) porysowana pogięta, siedzenia poprzepalane wiecej niechciałem ogladac. odjechałem . . .

Za 7 tyś się spodziewałeś czegoś innego? No proszę Cię... Żarty...

#452 OFFLINE   djtween

djtween
  • 357 postów

Napisany 04 października 2010 - 21:52

witam , auto porażka

Patrz cena i wszystko jasne i to do negocjacji!:o

#453 OFFLINE   arczon82

arczon82
  • 1 193 postów

Napisany 04 października 2010 - 22:01

Chyba nikt nie myśli że kupi Bfl za 7 tyś i nie będzie musiał nic włożyć. Moim zdaniem jak serce spoko i z blacharką nie jest tragicznie to można się skusić i włożyć parę groszy i wtedy będzie wiadomo co się ma (chociaż nie zawsze)

#454 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 04 października 2010 - 22:09

ja powiem tak: Jaka cena taki samochód - proste.

jak ktos chce miec stan idealny to powinien raczej w innych pieniazkach szukac.

#455 OFFLINE   Tomek BFL

Tomek BFL
  • 7 postów

Napisany 10 października 2010 - 15:12

ja za swoja 2 tygodnie temu zaplacilem prawie 20 tys, ale wiem przynajmniej, ze to nie zlom :) za 7 tys mozna kupic zwykla B

#456 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 10 października 2010 - 18:09

ja za swoja 2 tygodnie temu zaplacilem prawie 20 tys, ale wiem przynajmniej, ze to nie zlom :) za 7 tys mozna kupic zwykla B

a co twoj post ma wspolnego z tematem Uwaga Mina ? przedstawiasz jakies auto ?

Prosze o trzymanie sie tematu a nie dyskusje kto za ile kupil auto

#457 OFFLINE   Coolin

Coolin
  • 120 postów

Napisany 25 października 2010 - 19:12

Tak jak pisałem umieszczam tu szrota którego nie warto oglądac,szkoda
czasu i nerwów na właściciela oto ona
http://otomoto.pl/op...-C15752471.html Przez telefon właściciel gdy
zapytałem o blachy powiedział o podrapanym tylnym lewym błotniku od
krzaków,na temat silnika mówił,że do wymiany jest czujnik położenia
wałków rozrządu.Na temat ceny co jest do wynegocjowania powiedział,że
500zł na pewno i na miejscu też jeszcze można się dogadać bo chce się pozbyć tego samochodu.Po dojechaniu
na miejsce 180km w jedną strone zastaliśmy samochód który każdy
element wciągała rdza,wnętrze zaniedbane,silnik całkowicie do remontu
od spodu mokry od oleju jak i od góry po wyciągnięciu bagnetu kopcił
jak z komina centralnie drugi wydech :D zawieszenie dobre chyba jedyna rzecz z tego samochodu.W momencie gdy oglądaliśmy przyjechali inni kupcy z pomorskiego oglądać samochód ale też go nie kupili zaproponowaliśmy 3500 on powiedział ze 4400 a przez tel było opuszczone już 500zł bardzo arogancki typ wszystko mu zwisało.Myślał,że jak my nie weźmiemy to tamci wezmą ale w drodze powrotnej zadzwoniliśmy jakieś 20 min po wyjeździe i ogłoszenie aktualne.Powiedział szwagrowi o blachach tak samo jak mi i że coś tam w silniku na temat ceny powiedział 4200 i jeszcze do dogadania się na miejscu :D

Ogólnie żałość :mad:

#458 OFFLINE   eliks

eliks
  • 1 563 postów

Napisany 25 października 2010 - 21:47

wystarczyło poprosić o oględziny tego auta w temacie warm-maz. Zarówno ja, jak i dużo chłopaków z Działdowa mają do Narzymia kawałek.

#459 OFFLINE   Lead

Lead

O_o

• 151 postów

Napisany 26 października 2010 - 06:15

Widzę że jednak kolega zaryzykował i się przejechał, o ile pamiętam to miało być auto dla szwagra za góra 5k. Tak jak pisałem wcześniej, po samych fotkach widać że to paździerz a nie auto. Drugie 5k trzeba by dołożyć...

#460 OFFLINE   robaczek

robaczek
  • 310 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 26 października 2010 - 06:19

ludzie co wy chcecie za 4400, i to do tego do negocjacji??
Kuba