Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

UWAGA MINA!!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1284 odpowiedzi na ten temat

#421 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 10 września 2010 - 12:05

Czyli ten pasek ktory przeskoczyl, czyli lancuch ktory sie wyciagnal (dla wielu to to samo) puka, ale silnik pali i pewnie wystarczy wymienic za 50zl i bedzie cacy.
Szczegolnie jezeli tlok podchodzi do glowicy na jakies 0.5mm i przeskoczenie o jeden zab starcza najczesciej, zeby pekl walek.
Ludzie tworza niezle historie, ale ktos nie oszukujmy sie, ludzie to kupuja i chwala sie nawet potem, ze maja super perelke.

Ciekawe tylko co jest naprawde. Panewki?

#422 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 10 września 2010 - 12:13

moze faktycznie lancuch sie rozciagnal bo ten przebieg jakos dziwnie wyglada. jak by nie liczyl - taniej drugi silnik.

#423 OFFLINE   Lead

Lead

O_o

• 151 postów

Napisany 10 września 2010 - 12:28

moze faktycznie lancuch sie rozciagnal bo ten przebieg jakos dziwnie wyglada. jak by nie liczyl - taniej drugi silnik.

beast, przecież to kolejny przykład pluskwy milenijnej - licznik zacinający się na 200k km na czas sprzedaży. Ale zaraz po kupnie sie uruchomi, spoko loko ;)
Tam jest 100k cofnięte minimum tylko jakiś pan "mietek" który to robił zapomniał ustawić coś sensowniejszego niż 2 i 5 zer.

#424 OFFLINE   Boscorelli

Boscorelli

Jest blacha musi być rdza

• 464 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 10 września 2010 - 13:04

coś sensowniejszego niż 2 i 5 zer.

Hmm jeżeli ja dobrze widzę, a dobrze widzę to tam jest licznikowe : 211041

#425 OFFLINE   Lead

Lead

O_o

• 151 postów

Napisany 10 września 2010 - 13:06

Hmm jeżeli ja dobrze widzę, a dobrze widzę to tam jest licznikowe : 211041

ups, fakt patrzyłem na opis a nie na fotkę :)
to i tak mi brakuje sporo km, nie wierzę w takie przebiegi w dieslu z tego rocznika

#426 OFFLINE   Jarqz

Jarqz
  • 1 313 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 10 września 2010 - 16:26

Hehe, apropo przebiegu. Mam jeszcze Saxo. 1997 rok najeżdżone 60parę tys. I licznik mi się zrypał - na początku jedynka wskoczyła. I weź tu teraz komuś udowodnij że jest 60 a nie 160... :)

#427 OFFLINE   kogut

kogut

240PS 550NM -> STRAIGHT 6

• 889 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 10 września 2010 - 17:41

http://otomoto.pl/op...-C14936369.html

SZCZYT SZCZYTÓW!!

Widział ktoś głupszych złodziejów?

#428 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 10 września 2010 - 17:52

niekoniecznie. czasem jak kupuje auto to dostaje tylko kopie briefu a pelny brief przychodzi razem z faktura zakupu prosto z placu. bywaly przypadki (na szczescie mi sie nie trafilo) ze ludzie na brief miesiacami czekali.

#429 OFFLINE   virusno9

virusno9

KaroL. Op-com 888 1234 88

• 165 postów

Napisany 12 września 2010 - 13:21

Cześć,
chce ostrzec przed tą omegą -->
http://moto.allegro....1220189197.html

Ten złom sprzedany :pokoj:

#430 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 12 września 2010 - 13:25

Ten złom sprzedany :pokoj:

Może nowy właściciel pojawi się niedługo na forum i założy temat: Kupiłem minę :D

#431 OFFLINE   Mariusz

Mariusz

• 3 094 postów

Napisany 12 września 2010 - 13:30

No to czekamy na nowego właściciela "zadbanej " omy :)

#432 OFFLINE   virusno9

virusno9

KaroL. Op-com 888 1234 88

• 165 postów

Napisany 12 września 2010 - 13:44

Nie trzeba byc wielkim znawcą że ta oma to ruina. Betoniarka ze 2 dni chodziła :) Chyba że na handel wzięta ...

#433 OFFLINE   poloprzezmalep

poloprzezmalep
  • 6 postów

Napisany 15 września 2010 - 20:05

TRAGEDIA !!!!! wiekszej miny nie widzialem, w jedna strone mialem 520km, samochód stoi w miejscowości Rząśnik, za Warszawą, własciciel twierdzi, ze wie co to znaczy jechać tyle km i mówi że tylko błotmnik jest lekko wgiety po czym prosilem o zdjecia, dosłał ale co z tego, jak przyjechalem na miejsce, to wlasciciela nie bylo, dal mi numer do swojego szefa, który nie ma kompletnie (rzekomo) pojecia o przeszłosci auta, mechanik z którym byłem, nawet nie wyciagał miernika jak spojrzał na auto .... :/ szyba przednia rok nowsza ... drzwi rdza od srodka, malowane, na dachu popękała szpachla od słońca, czyli ewidentnie przód lewy bity, dalej z przodu lampy przymocowane prowizorycznie, w zbiorniczku na płyn chłodzacy zamiast niego znajdowała się woda z olejem ... więc bardzo możliwe, ze uszczelka pod głowicą ... , dalej właściciel przez tel informował mnie, że nie dawno spalil mu sie xenon i jak nie zdąży wymienić, to bedą czekać w schowku 2 nowe palniki Philipsa razem z paragonem na 360 zł, jak sie okazalo, nie znalazlem ich nigdzie w aucie, świeciła tylko jedna lampa w dodatku na żółto ... także opadły mi ręce, auto ogolnie miało może z 150 koni co w połączeniu z taka budą dało taki efekt, że mało nie dostałem zawału :/ , dalej patrząc, centralny zamek nie działał w tylnich prawych, przednich prawych drzwiach i w klapce wlewu paliwa, szyba w lewych tylnich drzwiach nie zamyka się automatem, gałka dzwigni zmiany biegów drga znaczaco, podejrzenie padło na wał, po czym zdecydowałem, że nie chce jej widzieć na oczy i wsiadłem do auta a za mną mechanik i ojciec, nie moge zrozumieć takiego podejscia do klienta, wiedział jaśnie Pan, że o 4 w nocy wyjechałem, o 11:30 byłem na miejscu by ogladnąć najgorsza chyba omege b fl na allegro którą wycenił na UWAGA !! 16 tysięcy polskich złotych :/ , właśnie dotarłem do domu i pierwsze co musialem o tym napisać bo nie mam ochoty już na nic więcej :/

ZAPOMNIALEM DODAC, że zdjecia na aukcji sa wykonane pol roku wstecz, kompletnie nie aktualne, dowiedzialem się po 15 minutowej rozmowie z włascicielem dzien wcześniej, gdy pytalem na ktorym zdjeciu zobacze ten wgiety błotnik bo widze doskonale prawy a na nim ani ryski...

oto link do auta !! SZEROKIM ŁUKIEM OMIJAC !!

http://allegro.pl/op...1225459596.html

#434 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 15 września 2010 - 20:24

TRAGEDIA !!!!! wiekszej miny nie widzialem, w jedna strone mialem 520km, samochód stoi w miejscowości Rząśnik, za Warszawą, własciciel twierdzi, ze wie co to znaczy jechać tyle km i mówi że tylko błotmnik jest lekko wgiety po czym prosilem o zdjecia, dosłał ale co z tego, jak przyjechalem na miejsce, to wlasciciela nie bylo, dal mi numer do swojego szefa, który nie ma kompletnie (rzekomo) pojecia o przeszłosci auta, mechanik z którym byłem, nawet nie wyciagał miernika jak spojrzał na auto .... :/ szyba przednia rok nowsza ... drzwi rdza od srodka, malowane, na dachu popękała szpachla od słońca, czyli ewidentnie przód lewy bity, dalej z przodu lampy przymocowane prowizorycznie, w zbiorniczku na płyn chłodzacy zamiast niego znajdowała się woda z olejem ... więc bardzo możliwe, ze uszczelka pod głowicą ... , dalej właściciel przez tel informował mnie, że nie dawno spalil mu sie xenon i jak nie zdąży wymienić, to bedą czekać w schowku 2 nowe palniki Philipsa razem z paragonem na 360 zł, jak sie okazalo, nie znalazlem ich nigdzie w aucie, świeciła tylko jedna lampa w dodatku na żółto ... także opadły mi ręce, auto ogolnie miało może z 150 koni co w połączeniu z taka budą dało taki efekt, że mało nie dostałem zawału :/ , dalej patrząc, centralny zamek nie działał w tylnich prawych, przednich prawych drzwiach i w klapce wlewu paliwa, szyba w lewych tylnich drzwiach nie zamyka się automatem, gałka dzwigni zmiany biegów drga znaczaco, podejrzenie padło na wał, po czym zdecydowałem, że nie chce jej widzieć na oczy i wsiadłem do auta a za mną mechanik i ojciec, nie moge zrozumieć takiego podejscia do klienta, wiedział jaśnie Pan, że o 4 w nocy wyjechałem, o 11:30 byłem na miejscu by ogladnąć najgorsza chyba omege b fl na allegro którą wycenił na UWAGA !! 16 tysięcy polskich złotych :/ , właśnie dotarłem do domu i pierwsze co musialem o tym napisać bo nie mam ochoty już na nic więcej :/

ZAPOMNIALEM DODAC, że zdjecia na aukcji sa wykonane pol roku wstecz, kompletnie nie aktualne, dowiedzialem się po 15 minutowej rozmowie z włascicielem dzien wcześniej, gdy pytalem na ktorym zdjeciu zobacze ten wgiety błotnik bo widze doskonale prawy a na nim ani ryski...

oto link do auta !! SZEROKIM ŁUKIEM OMIJAC !!

http://allegro.pl/op...1225459596.html

pomijajac fakt szpachli reszta to drobnica do naprawy w smiesznych pieniadzach.

#435 OFFLINE   poloprzezmalep

poloprzezmalep
  • 6 postów

Napisany 15 września 2010 - 20:29

człowieku, najpiewrw ogladnij potem sie wypowiedz, Twoim zdniem, to jest IGŁA ?? szyba z 2001, wiec coś nie tak w połączeniu z bitymi drzwiami przy tej szybie i dachem aż za szyberdach calym w szpachli swiadczy o dzwonie, to dla Ciebie drobnica, uszczelkla pod glowica, spalone xenony, centralka zamka siedzi, auta jedzie jak 2.0 136 koni, kazdy element, podrapany, malowany, widac ślady zapylenia, jednym słowem tragedia, jak dla Ciebie auto w takim stanie to drobnica i chetnie byś się nim poruszał to gratuluje gustu!

#436 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 15 września 2010 - 20:48

człowieku, najpiewrw ogladnij potem sie wypowiedz, Twoim zdniem, to jest IGŁA ?? szyba z 2001, wiec coś nie tak w połączeniu z bitymi drzwiami przy tej szybie i dachem aż za szyberdach calym w szpachli swiadczy o dzwonie, to dla Ciebie drobnica, uszczelkla pod glowica, spalone xenony, centralka zamka siedzi, auta jedzie jak 2.0 136 koni, kazdy element, podrapany, malowany, widac ślady zapylenia, jednym słowem tragedia, jak dla Ciebie auto w takim stanie to drobnica i chetnie byś się nim poruszał to gratuluje gustu!

szukales nowego auta ? to idz do salonu. gdzie ja napisalem ze igla ? napisalem ze pomijajac fakt szpachli. reszta to pierdoly. silownika zamka 10 pln. podnosnik szyb 25, 2 zarniki 220 pln
nie podwazam faktu wypadkowosci oczywiscie.
nie jechalem nim wiec sie nie wypowiadam co do mocy. olej w plynie chlodniczym to nie uszczelka tylko na 99 % chlodniczka oleju (250pln)
wymieniana przednia szyba o niczym nie swiadczy. mam seicento z 2001 roku i juz mam 4 szybe. moja omega jest z 95 i byla juz malowana z 4 razy (3 przezemnie) i o czyms to swiadczy ? jak szukasz niemalowanej omegi to zle trafiles. omega rdzewieje wiec trzeba ja malowac

#437 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 15 września 2010 - 21:25

beast co sie denerwujesz?? ;)

nie wiesz, ze uzywane auto ma miec piekny lakier, bardzo maly przebieg i oczywiscie zadnej stluczki w swoim 10-20 letnim "zyciu"
do tego to musi byc promocja, wszystkie szyby z jednakowa data (kurcze, ja ma dwie szyby rok starsze od auta, bede plakal), do tego auto musi byc koniecznie uzytkowane przez kobiete, lub jakiegos dziadka i jezdzone nim powinno byc tylko do kosciola.
no i oczywiscie zero rdzy, a biada komus jezeli byla i zostala usunieta (wtedy bedzie auto po czolowce polaczonej z dachowaniem i walnieciem tylem w pedzaca ciezarowke);););););)

pomijam fakt, ze nieetyczne jest wprowadzanie klienta w blad, tylko po to, zeby zrobil sobie 1000 km wycieczke, no ale tu sa ludzie i "ludzie"
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#438 OFFLINE   poloprzezmalep

poloprzezmalep
  • 6 postów

Napisany 15 września 2010 - 21:27

właściciel twierdził, że igła więc podważam informacje przekazane przez właściciela ... co do mankamentów wspomniał tylko o wgnieceniu na błotniku które jest minimalne i najmniej mi przeszkadzało z tych wszystkich rzeczy, ogólnie bubel, chyba nie chciałbyś jeździć ze szpachlowanym dachem za szyberdach, która to szpachla pęka już od słońca, plus to że to auto jeździlo gorzej niż moja byla BMW e36 coupe 320i która miała tyko 150 koni i 9.9 sec do 100km/h, ogólnie tragedia, wstydziłbym się takie coś wystawić do sprzedaży ze zdjęciami zrobionymi pół roku wcześniej, w dodatku z takim podejściem do klienta że nagle zniknął właściciel godzine przed moim przyjazdem, sms z numerem do swojego szefa, najpierw odebrala Jego żona potem już szefl jak byłem na miejscu, ani z nikim pogadać na temat auta ... (wróżką nie jestem) ani z kim negocjować, obiecanych xenonów nie było mimo zapewnień wraz z paragonem LOL, po prostu jedna wielka LIPA, zdecydowanie odradzam, tego Pana, Jego szefa i ukochaną omegę w stanie IGŁA, dobrze, że nie KOLEKCJONERSKIM :) Pan myslał, że jak jadę taki kawał to łyknę jego strupa i pozbędzie się go raz na zawsze, niestety nie cierpię szpachli jak oliwek, przechodzą mi dosłownie ciarki jak miałbym się potem wstydzić, gdy jakiś znajomy dopatrzy się i wytknie mi pół dachu i nie wiadomo co jeszcze... (zrezygnowałem z dalszych ogledzin) , bardzo podobało mi się te nadzwyczajne przyspieszenie MV6-tki :D zawsze o takim marzyłem :)

#439 OFFLINE   matys0644

matys0644
  • 212 postów

Napisany 15 września 2010 - 21:28

beast podałeś ceny części,a gdzie jeszcze robota??w/g opisu kolegi to auto napewno nie jest warte tych pieniedzy ;) ale niestety ludzie szukają naiwniaków i jak mysli że ktoś przyjechał 500-600km to napewno weźmie

#440 OFFLINE   poloprzezmalep

poloprzezmalep
  • 6 postów

Napisany 15 września 2010 - 21:37

beast podałeś ceny części,a gdzie jeszcze robota??w/g opisu kolegi to auto napewno nie jest warte tych pieniedzy ;) ale niestety ludzie szukają naiwniaków i jak mysli że ktoś przyjechał 500-600km to napewno weźmie

Dokładnie ! gdyby chociaż właściciel wspomniał o tych rzeczach które zostały zauważone w 5 minut była by całkiem inna gadka i napewno dalbym sobie spokoj ale po co, może akurat przyjedzie, napali się na felgi HEHE, albo na szybko ogladnie bo do domu powrot drugie pół dnia, albo przyjedzie bez obiecanego mechanika to też wielkie nic zobaczy, niestety wolałem ponieśc koszty paliwa + oceny mechanika i nie mieć strupa pod domem, nie szukalem auta które jeździ jakby mialo 2 litry, bo takich jest znacznie wiecej i napewno znalazłbym coś lepszego, niestety na niekorzyśc owego Pana handlarza, mialem stycznosc z różnymi autami i przykro mi bylo na "S" patrzeć na wypociny MV6 :(:pokoj::pokoj::pokoj::pokoj::pokoj: