Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

UWAGA MINA!!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1284 odpowiedzi na ten temat

#301 OFFLINE   rafipl

rafipl
  • 418 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 02 grudnia 2009 - 15:12

Sprzedający jak sama nazwa mowi, chca sprzedac auto, wiec beda raczej wymieniac superlatywy... gdyby nie chcieli sprzedac auta, mowili by raczej tylko o wadach ;)

tak poza tym trzymajcie sie z daleka od tej omci:
http://www.otomoto.p...ow&id=C10668671

wymienialem z kumplem tydzien temu w niej cewke i na liczniku jeszcze wtedy bylo powyzej 300tkm :D

#302 OFFLINE   dweb

dweb
  • 42 postów

Napisany 02 grudnia 2009 - 17:58

no tak oczywiście że sprzedawca ma taki cel że chce sprzedać auto i je zachwala.

Ale to nie jest to samo co bezczelne kłamstwo w żywe oczy i liczenie na to że trafił na jelenia.

poza tym nie wszyscy są takimi przypadkami jak sprzedawcy opisywani w tym temacie, a jeśli mamy równać to równajmy w górę a nie w dół.

#303 OFFLINE   mih2

mih2

olej gubie litrami.......

• 329 postów

Napisany 03 grudnia 2009 - 01:34

Hehe to jest za tanie żeby mogło być dobre. Ostatnio widzę na allegro omege 3.0 auto za 2300 dzwonie a tu koleś że panewki stukają dobrze ze powiedział przez telefon a nie po przejechaniu 130 km jak bym miał kasę to tak bym brał za tą kwotę....

#304 OFFLINE   robaczek

robaczek
  • 310 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 03 grudnia 2009 - 16:08

Sprzedający jak sama nazwa mowi, chca sprzedac auto, wiec beda raczej wymieniac superlatywy... gdyby nie chcieli sprzedac auta, mowili by raczej tylko o wadach ;)

tak poza tym trzymajcie sie z daleka od tej omci:
http://www.otomoto.p...ow&id=C10668671

wymienialem z kumplem tydzien temu w niej cewke i na liczniku jeszcze wtedy bylo powyzej 300tkm :D

a dlaczego z dala????
4,2 tyś złotych to chyba i tak śmieszna cena jak za taki samochód,
zauważyłem ze 80% komentarzy na forum to raczej opinie negatywne, jak auta 8-10 lat mają być bez wad, do tego ze średnią ceną 11 tyś zł...??? znawcy wydają swoje opinie na podstawie zdjęc
przykładowo jakiś czas temu, wystawiłem swój link ze sprzedażą samochodu, auto ogólnie zostało zjechane na maksa, czytałem to i zwykłe bzdury tam były napisane przez "znawców"
moja rada taka, jak ktoś fizycznie obejrzy samochód to niech wydaje opinię, a jak nie to jego rola niech się ogranicza to pisania na co zwrócić uwagę

Pozdrawiam
Kuba

#305 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów

Napisany 03 grudnia 2009 - 16:19

a dlaczego z dala????
zauważyłem ze 80% komentarzy na forum to raczej opinie negatywne, jak auta 8-10 lat mają być bez wad, do tego ze średnią ceną 11 tyś zł...??? znawcy wydają swoje opinie na podstawie zdjęc
przykładowo jakiś czas temu, wystawiłem swój link ze sprzedażą samochodu, auto ogólnie zostało zjechane na maksa, czytałem to i zwykłe bzdury tam były napisane przez "znawców"
moja rada taka, jak ktoś fizycznie obejrzy samochód to niech wydaje opinię, a jak nie to jego rola niech się ogranicza to pisania na co zwrócić uwagę

Napisał przecież, że widział auto na żywo i chyba wie o czym mówi. Kupisz taki za 4 tyś, a włożysz jeszcze z 6...

#306 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów

Napisany 03 grudnia 2009 - 16:35

Napisał przecież, że widział auto na żywo i chyba wie o czym mówi. Kupisz taki za 4 tyś, a włożysz jeszcze z 6...

Jak na 300 tys to i tak niezle wyglada :)

#307 OFFLINE   robaczek

robaczek
  • 310 postów

Napisany 03 grudnia 2009 - 16:35

kolego, ale czego można się spodziewać po omedze za 4 tyś......

mina to jest wtedy kiedy to auto by kosztowało np 8 tyś
Kuba

#308 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów

Napisany 03 grudnia 2009 - 16:39

kolego, ale czego można się spodziewać po omedze za 4 tyś......

Dobra, powiem tak. Trochę się czepiasz, Rafipl przestrzegł potencjalne osoby, które by chciały kupić, żeby się w to auto nie pakowały, więc już pal licho tą cenę.

Twoim tokiem idąc, to Rafi22Dti z forum nie kupiłby wielu samochodów, którymi zrobił po kilkadziesiąt tysięcy i wszystkie dalej jeździły, a kupował uwierz mi, że za ceny oscylujące właśnie w granicach 6 tyś, tyle, że rok, dwa lata temu. Więc czasem nie warto przepłacać, bo sprzedający może mieć taką a nie inną sytuacje finansową i akurat da "promocyjną" cenę. Więc nie każde auto za psie pieniądze to mina i nie każde auto za kokosy nie jest igłą.

#309 OFFLINE   robaczek

robaczek
  • 310 postów

Napisany 03 grudnia 2009 - 18:09

Dobra, powiem tak. Trochę się czepiasz, Rafipl przestrzegł potencjalne osoby, które by chciały kupić, żeby się w to auto nie pakowały, więc już pal licho tą cenę.

Twoim tokiem idąc, to Rafi22Dti z forum nie kupiłby wielu samochodów, którymi zrobił po kilkadziesiąt tysięcy i wszystkie dalej jeździły, a kupował uwierz mi, że za ceny oscylujące właśnie w granicach 6 tyś, tyle, że rok, dwa lata temu. Więc czasem nie warto przepłacać, bo sprzedający może mieć taką a nie inną sytuacje finansową i akurat da "promocyjną" cenę. Więc nie każde auto za psie pieniądze to mina i nie każde auto za kokosy nie jest igłą.

z tym się zgodzę, ale prawdziwych okazji jest bardzo niewiele
Kuba

#310 OFFLINE   rafipl

rafipl
  • 418 postów

Napisany 03 grudnia 2009 - 21:45

a dlaczego z dala????

Pozdrawiam

kolego mina = PRZESADNE klamanie nt stanu faktycznego auta... nawet jakby byla cena za te auto 1000zl to bylaby mina... dlaczego? dlatego ze w ogloszeniu jest podane ze ma 130tys km, a faktycznie ma powyzej 300tys (330 jak dobrze pamietam)... dlatego tak czy owak jest to mina
poza tym w aucie jest cos nie teges z automatem, bo full bledow wywala, albo komp albo wiazka... nie diagnozowalem dokladnie bledow, bo to handlarz i chcial wszystko najnizszym kosztem zrobic, wiec nie chcial w to inwestowac ;)
poza tym jak ja sie wypowiadam juz odnosnie konkretnego auta, to napewno mam cos sensownego do powiedzenia ;) bo tez handluje autami wiec wiem jaka jest rzeczywistosc :p ze czasem niektore osoby pisza "a ze tu spryska nie ma, wiec auto mozliwe ze walone itp"...
naprawde nie chcialbym tego auta do jazdy za 1000zl, bo 5000 conajmniej trzeba w nie wlozyc, zeby jezdzilo bezawaryjnie ;) dlatego jest to mina i chyba wiekszosc osob sie ze mna z tym zgodzi

#311 OFFLINE   zuza411

zuza411
  • 255 postów
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 05 grudnia 2009 - 19:47

Odnośnie sporu między dweb-em a mkamiński100.Byłem z dweb-em oglądać tą omkę w Mławie.Pierwszy rzut oka wszystko oki potem lakier łuszczy się na trzech elementach szyba czołowa i kierowcy z innego rocznika,słupek kierowcy przekoszony bo drzwi zachodzą na słupek środkowy,przednia maska z innego koloru (od środka widac),tylna klapa spasowana na klocek(nie pasowała to ją przegięli ale i tak było widać ze jest przegięta)musiała byc walnięta bo w bagażniku była nowa mata naklejona.W jednym reflektorze odblask był na patyk umocniony (pewnie uchwyty zerwane)a poza tym nie były oryginalne i każdy innego producenta.Co do silnika to moja stara oma ma lepszy,praca oki silnik miał się tylko pocić a był zalany jakby ktoś specjalnie go zalewał olejem żeby kurz miał się gdzie zbierać(zalany cały strach żeby się nie zapalił),egr nie działał bo gazownik pewnie go tak podłączył żeby nie strzelał w kolektor ssący a to że strzela to da się poznać bo opaski przy harmonijkach dolotowych miał popuszczone (sam to przerabiałem lepiej niech zsunie się harmonijka niż ma rozwalić przepływkę).A co do skrzyni to nie wiem czy koleś przed naszym przyjazdem nie dolał do niej oleju żeby dobrze pracowała bo z samego silnika to na pewno nie byłaby tak zalana a poza tym plama była pod całością a nie tylko pod silnikiem.Jeżeli ktoś się ze mną nie zgadza proponuję założyć nowy temat (uwaga mina przejrzane obchodzić z daleka)i tam wpisywać auta obejrzane i nie zgodne z opisem i po słowach właścicieli.A morze mkamiński100 to kolega tego kolesia z Mławy.Pozdrawiam.

#312 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów

Napisany 05 grudnia 2009 - 23:37

A morze mkamiński100 to kolega tego kolesia z Mławy

A może tym tekstem mnie właśnie obrażasz... Nie mam Ci jednak zamiaru tłumaczyć, że nawet gdyby to ktokolwiek kogo znam to i tak nigdy nie promuję niczyich interesów.

Zanim napisałeś swojego posta, powinieneś go skonfrontować z tym co napisał Twój kolega, bo to zupełnie inna bajka, a teraz nagle pojawia się mnóstwo problemów o których drweb jakby zapomniał. Problem w tym, ze jeżeli ktoś pisze, że auto to mina to powinien przynajmniej dokładnie opisać dlaczego.

Żebyś nie musiał szukać.

Na początek naprawdę wielkie podziękowanie dla zuza411. Pojechał ze mną - wiedza i doświadczenie ogromne. nieoceniona pomoc. Fantastyczna osoba.

W telegraficznym skrócie: :-)
byliśmy widzieliśmy radzimy trzymać się z daleka.

Samochód oczywiście z przeszłością - tył + strona kierowcy. może nie był to jakiś kosmiczny dzwon ale jednak. Nie widać tego jakoś mocno ale szczegóły mówią wszystko. Dosyć mocno porysowany cały lakier.
Automat w porządeczku, zmieniał leciutko i przyjemnie.
Środek taki sobie. trochę przybrudzony, miejscami plastiki mocno przyniszczone. Zdaje się że brak zmieniarki CD. Ale wszystko elektryczno-elektroniczne działało. No i przebieg wiadomo + 100tys do stanu licznika.

W sumie na to można by przymknąć oko - bo to przecież auto 9 letnie - nowe to tylko w salonie.

Najgorzej jednak wyglądał silnik. Miał mieć lekko przypyconą miskę olejową a był cały zarzygany olejem. Masło pod korkiem, egr nie działa, uszczelka pod jedną z pokryw do wymiany.

Aha - właściciel. Młody chłopak koło 25-30lat nie oszczędzał omy podczas użytkowania. Myślę że większość czasu auto deptane na maksa na S i na 2.

Także odradzamy. Chyba że ktoś ma zbędny silnik na podmianę :D albo cena zejdzie do 15tys.

#313 OFFLINE   dweb

dweb
  • 42 postów

Napisany 06 grudnia 2009 - 20:42

a co tu się nie zgadza?!?!
Napisałem przecież "w telegraficznym skrócie" - mam ci na każde auto pisać trzystronnicowy elaborat wymieniając punkt po punkcie co się nie zgadza z opisem albo co powinno działać a nie działa?
Auto generalnie do ****, odradzam wszystkim i tyle. Jak ktoś głupi niech się pcha. Ale też i niech liczy się z dużymi wydatkami po zakupie.
zuza411 mnie wspomógł, widział auto - Ty nie widziałeś auta a się czepiasz, wymienił ci co on jeszcze zauważył i też ci nie pasuje.

Nie popisałeś się z negatywną oceną mojego opisu i z uporem maniaka dalej bronisz przegranej sprawy.

#314 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów

Napisany 06 grudnia 2009 - 22:53

Następnym razem, jeżeli nie masz wiedzy to poproś kolegę, żeby Ci też przygotował zgrany opis albo nie pisz nic. A skoro piszesz to pisz pełnie, bo niezgrane klapy i słupek to bardziej istotnie informacje niż to, że właściciel to młody chłopak.
I dla Twojej wiedzy to nie interesuje mnie to auto, ani czy to mina czy nie, ale fakt, że z Twojego pierwszego opisu wynika, że piszesz o podniszczonym samochodzie, tylko nagle po wsparciu kolegi wychodzi, że to trup. Czemu więc od razu nie podałeś tych ważniejszych informacji?

#315 OFFLINE   zuza411

zuza411
  • 255 postów

Napisany 08 grudnia 2009 - 19:33

Kolego mkamiński 100 nikogo nie mam zamiaru obrażac ale jeśli poczułeś się urarzony to sorki:dziura: Po prostu dweb obejrzał swoje a ja swoje i powiedziałem mu tylko żeby sobie odpuścił ten egzemplarz bo to mina.A autko faktycznie na fotkach exstra,co innego na żywo wszystkiego też nie opisywałem bo historię to inni pisac powinni.Ja pobierznie opisałem jak chcesz wszystkie usterki tego cacka znac to mogę na pw Ci podac bo jest tego wiele ale po co się rozpisywac,myślę że wystarczy że ktoś od nas był obejrzał i odradza po co ktos ma wpaśc na tą minę.Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam jerzeli Cię uraziłem.

#316 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów

Napisany 08 grudnia 2009 - 20:04

Ja sie nie obrazam, ale nie rzucaj komus zarzutow ktore i tak mialyby male znaczenie.
Nie znam tego samochodu ani nie wiem kim jest wlasciciel, tym bardziej nie dla mnie robicie opisy. Jezeli jednak ktos smaruje auto to powinien to robic obiektywnie i rzetelnie.
Gdyby dweb napisal na poczatku to co Ty wrzuciles to przeciez nic bym nie powiedzial. :piwo2:

#317 OFFLINE   Robek84

Robek84
  • 21 postów

Napisany 09 grudnia 2009 - 10:59

Witam, koledzy mam pytanie odnośnie auta o którym tu piszecie. Jestem z Mławy i ostatnio na otomoto było ogłoszenie z Mławy. Srebrna Omega Bfl 3.0 w sedanie zakupiona ze szwecji jeśli sie nie myle w kwietniu tego roku, gaz założony w czerwcu czy lipcu, ogólnie według opisu pełna opcja. BOSE, 17', jasne skóry i co tylko byśmy chcieli (przynajmniej ja). Moje pytanie brzmi czy piszecie o tej omie czy o jakiejś innej z Mławy. Wcześniej nawet ktoś pisał że się nią przejechał. Ta o której ja piszę jest z osiedla Młodych i w necie stała 20 000. Pytam bo wpadł mi do głowy pomysł sprzedania swojej niezawodnej omci B 2.0 16V i kupienie takiej 3litrówki z 2000 od tego kolesia. pytanie czy warto.

#318 OFFLINE   dweb

dweb
  • 42 postów

Napisany 09 grudnia 2009 - 21:14

ta sama na 99%.
ta która my oglądaliśmy była właśnie na osiedlu Młodych.
Jest teraz nowe ogłoszenie na otomoto:
http://otomoto.pl/op...-C10884248.html

Trzymaj się od niej z daleka.

#319 OFFLINE   Robek84

Robek84
  • 21 postów

Napisany 09 grudnia 2009 - 23:38

Dzięki kolego wielkie zgodnie z tematem władowałbym się na minę bo gadałem z kilkoma kolegami tego "sprzedawcy" i słyszałem opinie typu: zadbana, nie zastanawiaj się; chłopak dba o auto; wszystko zrobione; nie wymaga wkładu itd. a tu ZONK, ale na szczęście jest omegaklub. A może wiecie coś na temat http://www.otomoto.p...ow&id=C10601682 dzwoniłem do gościa i niby wszystko w porządku ale puki nie zobaczę to nic tak na prawdę nie wiem. Chciałem jechać, ale gość mówi że do angli wylatuje i wraca wprzyszły czwartek więc nie wiem czy to gra na zwłokę (czy nawet dwie) czy mówi prawdę.

#320 OFFLINE   zuza411

zuza411
  • 255 postów

Napisany 11 grudnia 2009 - 17:36

Pisz na pw do klubowiczy z tego regionu może któryś pomoże ja bym pojechał ale daleko