Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

OC gdzie najtaniej za 2.0L ?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
360 odpowiedzi na ten temat

#141 OFFLINE   kondi1975

kondi1975
  • 43 postów

Napisany 13 lutego 2009 - 18:16

Witam.
Jeśli chodzi o Wawkę od paru dni mam nowe OC dzwoniłem po 5 ubezpieczycielach.Najtańszy Liberty...przy 20% 630zł.A za poprzedni rok płaciłem 500 oczywiście za pół roku w LINK4,zostałem w linku w sumie 20 zł drożej mi policzyli,nie chciało mi się już pisać wypowiedzeń

#142 OFFLINE   orzel_krakow

orzel_krakow
  • 49 postów

Napisany 17 lutego 2009 - 10:20

nie dziwie Ci sie tez za 20 zl nie chcialoby mi sie zmienaic TU.

ale co do tego neta i tel. to co za roznica czy gadasz z kims przez telefon, forum czy osobiscie, oczywiscie wiecej i szybciej mozna przekazac osobiscie, ale tu chyba czas nie odgrywa tak waznej roli, co to za rozncia czy zalatwisz to w 5 czy 15 minut? ja tam wole directow i uparcie bede to podtrzymywal, bo zadna pietnastominutowa rozmowa z numerem stacjonarnym nie bedzie mnie kosztowala wiecej niz pieniadze tam zaoszczedzone.

#143 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 17 lutego 2009 - 12:00

nie dziwie Ci sie tez za 20 zl nie chcialoby mi sie zmienaic TU.

ale co do tego neta i tel. to co za roznica czy gadasz z kims przez telefon, forum czy osobiscie, oczywiscie wiecej i szybciej mozna przekazac osobiscie, ale tu chyba czas nie odgrywa tak waznej roli, co to za rozncia czy zalatwisz to w 5 czy 15 minut? ja tam wole directow i uparcie bede to podtrzymywal, bo zadna pietnastominutowa rozmowa z numerem stacjonarnym nie bedzie mnie kosztowala wiecej niz pieniadze tam zaoszczedzone.

twoja sprawa, ale mysle ze kiedys przypomnisz sobie moje slowa i "direct" Ci jeszcze pokaze jacy sa naprawde, ale tym czasem kazdy ma prawo miec swoje zdanie i ja twoje szanuje ;0

pozdro

#144 OFFLINE   orzel_krakow

orzel_krakow
  • 49 postów

Napisany 18 lutego 2009 - 10:33

dzieki, ja tez szanuje twoje zdanie, choc nie ukrywam ze go nie rozumiem, ja widze w takim direccie czy innym linku same plusy.

1. szybciej
2. taniej
3. bezpieczniej
4. bez zbednych formalnosci

no chyba sie zgodzisz? trzeba isc z duchem czasu......

#145 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów

Napisany 18 lutego 2009 - 12:49

dzieki, ja tez szanuje twoje zdanie, choc nie ukrywam ze go nie rozumiem, ja widze w takim direccie czy innym linku same plusy.

1. szybciej
2. taniej
3. bezpieczniej
4. bez zbednych formalnosci

no chyba sie zgodzisz? trzeba isc z duchem czasu......

Nie koniecznie:

1. Szybciej - no mysle ze wyszukanie oferty i wypisanie polisy zajmie Ci napewno z 25minut do tego czas na wyslanie przelewu lub na oplate na poczcie (gdzie tu szybkosc?) u Agenta wyszukanie i wypisanie polisy to od 5-15minut (razem z oplata)

2. Taniej - nie generalizuj swojego jednego przypadku, bo ja znam wiele przypadkow ze wcale nie jest tanio!!

3. bezpieczniej - pod jakim wzgledem bo nie bardzo rozumiem? co jest niebezpiecznego w zaplacie u agenta??a Ty udostepniasz swoje dane na stronie internetowej, np PESEL, nr REJ, nr VIN przeciez z tego mozna zrobic umowe kupna pojazdu i narobic wiele szkod....

4. bez zadnych formalnosci - no bardzo Cie przepraszam, a wypisanie calego wniosku i podanie danych auta swoich to nie formalnosci??

Mysle ze konkretnie odpowiedzialem na "twoje watpliwosci"

A teraz moje watpliwosci:

1. czas oczekiwania na zaswiadczenie o znizkach?? - Link4 np? (wiesz ze nie chca wydawac bo nie chca zebys od nich odszedl?)

2. masz wypadek, kolega obok Ciebie polamal rece i nogi, poszedl do sadu i chce odszkodowanie z OC (myslisz ze zalatwisz to przez internet czy tel, powodzenia)??a no tak zawszer mozna jechac do Waw-y bo tam sa te wszystkei directy!!

3. sprzedales auto, nabywca wypowiedzial twoje OC, chcesz zwrot (pokaz mi strone z takim podaniem na internecie albo powiedz ze Link4 zalatwi Ci to przez tel??)

4. chcesz sie czegos poradzic - ile @ musisz wyslac czasami zeby uzyskac odpowiedz na twoje pytania a tu idziesz do 1 osobby ktora Cie uswiadamia.

#146 OFFLINE   krzysiek1985

krzysiek1985

Zbanowany

• 228 postów

Napisany 18 lutego 2009 - 13:07

Wszedzie ceny sa podobne wiec nie nalezy sobie glowy zawracac jazda po ubezpieczalniach i porownywaniu cen bo sa "takie same" Wszedzie tak samo honoruja znizki A jak cos sie stanie to i tak kazdy sie bedzie migal jak moze przed wyplata odszkodowania :D

#147 OFFLINE   Benedykt

Benedykt
  • 115 postów

Napisany 18 lutego 2009 - 15:04

A ja Ci odpowiem , że OC najtaniej jest zawsze na najbardziej zapadłej wsi :D
W dużym mieście zapłacisz prawie 2x więcej za to samo :p

#148 OFFLINE   kazioo

kazioo
  • 39 postów

Napisany 18 lutego 2009 - 17:57

3. sprzedales auto, nabywca wypowiedzial twoje OC, chcesz zwrot (pokaz mi strone z takim podaniem na internecie albo powiedz ze Link4 zalatwi Ci to przez tel??)

ja taki druk w link 4 dostałem poczta podczas podpisywania umowy
zgłoszenie sprzedazy i wypowiedzenie umowy a w linku
oc za rok plus pakiet szyby i NW 509 zł za rok wrocła 60 % znizki

#149 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów

Napisany 18 lutego 2009 - 18:09

ja taki druk w link 4 dostałem poczta podczas podpisywania umowy
zgłoszenie sprzedazy i wypowiedzenie umowy a w linku
oc za rok plus pakiet szyby i NW 509 zł za rok wrocła 60 % znizki

stawka powiedzialbym standardowa - sednio tyle wlasnie wychodzi

#150 OFFLINE   kazioo

kazioo
  • 39 postów

Napisany 19 lutego 2009 - 02:58

stawka powiedzialbym standardowa - sednio tyle wlasnie wychodzi

wyszło mi o 90 zł taniej niz w roku poprzednm dlatego zostałem
napewno taniej niz w allianzie i axa

#151 OFFLINE   orzel_krakow

orzel_krakow
  • 49 postów

Napisany 19 lutego 2009 - 10:56

Nie koniecznie:

1. Szybciej - no mysle ze wyszukanie oferty i wypisanie polisy zajmie Ci napewno z 25minut do tego czas na wyslanie przelewu lub na oplate na poczcie (gdzie tu szybkosc?) u Agenta wyszukanie i wypisanie polisy to od 5-15minut (razem z oplata)

Nie wiem ile Tobie sie z tym schodzi, ostatnie wypelnienie wnioskow w necie nie zajelo mi dluzej niz 5-7 minut + wyslanie przelweu kolejne 5 min. Przy czym z moich doswiadczen z agentem wynika ze jest to min 20 min.

2. Taniej - nie generalizuj swojego jednego przypadku, bo ja znam wiele przypadkow ze wcale nie jest tanio!!

Z takim arguemntem trudno dyskutowac. Zalezy to od osoby pewnie, chociaz ja mam zupelnie inne gosy plynace od moich znajomych. Sprawdzali wszystkicg, ze tak twierdza tylko zapytam?

3. bezpieczniej - pod jakim wzgledem bo nie bardzo rozumiem? co jest niebezpiecznego w zaplacie u agenta??a Ty udostepniasz swoje dane na stronie internetowej, np PESEL, nr REJ, nr VIN przeciez z tego mozna zrobic umowe kupna pojazdu i narobic wiele szkod....

a jak zlodziej ukradnie teczke czy lapa takiego agenta to za jednym zamachem zgarnie nie jedne dane a 15.....wiec,,

4. bez zadnych formalnosci - no bardzo Cie przepraszam, a wypisanie calego wniosku i podanie danych auta swoich to nie formalnosci??

Papierki papierki papierki

Mysle ze konkretnie odpowiedzialem na "twoje watpliwosci"

A teraz moje watpliwosci:

1. czas oczekiwania na zaswiadczenie o znizkach?? - Link4 np? (wiesz ze nie chca wydawac bo nie chca zebys od nich odszedl?)

Masz na tym polu jakies doswiadczenia z nimi?

2. masz wypadek, kolega obok Ciebie polamal rece i nogi, poszedl do sadu i chce odszkodowanie z OC (myslisz ze zalatwisz to przez internet czy tel, powodzenia)??a no tak zawszer mozna jechac do Waw-y bo tam sa te wszystkei directy!!

a po co jechac do wawy? takie rzeczy zalatwia sie przez internet. Uwierz mi, wiem ze to realne.

Tutaj kazioo juz chyba odpowiedzial.

4. chcesz sie czegos poradzic - ile @ musisz wyslac czasami zeby uzyskac odpowiedz na twoje pytania a tu idziesz do 1 osobby ktora Cie uswiadamia.

wystarczy 1 telefon.

Widze ze mamy zupelnie inne zdanie na ten tema. nadal nie wiem z czego to u CIebie wynika: obawy przed nowosciami na rynku(nie wiedzac czemu bo taki Link4 jest juz 6 lat na rynku) czy przeyzwyczajenia do tradycyjnego sposobu wykupu OC?

#152 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów

Napisany 19 lutego 2009 - 11:45

I znow wracamy do tematu:

a jak zlodziej ukradnie teczke czy lapa takiego agenta to za jednym zamachem zgarnie nie jedne dane a 15.....wiec,,

wtedy taki agent idzie na Policje i jest to zglaszane i wrazie czego te osoby sa kryte (poza tym nie wiem czy jakis zlodziej bedzie rwal komus siate widzac ze sa w niej same kwity)

Papierki papierki papierki

nie kumam??

Masz na tym polu jakies doswiadczenia z nimi?

w tej kwestii mam bardzooo duze doswiadczenie, moge Ci podac wiele przypadkow i wiele roznych sytuacji gdzie olali klienta

a po co jechac do wawy? takie rzeczy zalatwia sie przez internet. Uwierz mi, wiem ze to realne.

nie uwierze Ci w to akurat, wiem ze takich rzeczy nigdy nie zalatwisz przez internet, moja wiedza oparta jest na doswiadczeniu

wystarczy 1 telefon.

A wlasnie telefon... a usiwadomiles sobie czasami ile wydajesz kasy na polaczenie z Link4?? Internet to inna sprawa bo mozna pisac @ przez godziny, ale tel. uff rachunki rosna

Co do podsumowania.

Nie mam obaw nad nowosciami tez podazam z duchem czasu i techniki :) . Jezeli chodzi o ubezpieczenia to ta branza jest mi bardzo dobrze znana bo siedze w niej. A uwazasz ze 6 lat to duzo? ja pracuje w firmie ktora posredniczy czy tez wspolpracuje z ubezpieczycielami i Ona jest ponad 15 lat na rynku.

#153 OFFLINE   Zet_radom

Zet_radom

Karol

• 186 postów

Napisany 19 lutego 2009 - 13:24

Dobra to może podam przykłady, podzwoniłem po LINK4 i Liberty i tak wyszło:

Jestem osobą która ma 26 lat, prawo jazdy od 9 lat, zniżki 40%, Omega kombi silnik 2,5 rok 1996 Radom.

OC:

LIBERTY - 757, 68zł
LINK4 - 1025 zł
-----
u mnie:

PZM - 824 zł
INterRisk - 752 zł - najtaniej z proponowanych
Warta - 1040 (w moim przypadku, że miałem juz ubezpieczenie w Warcie, do tego mam ubezpieczone miszkanie w Warcie, OC wyniosło mnie 602 zł)

Niby najdroższa firma, a jednak dla mnie wyszło najtaniej, także nie można niczego uogólniać. I to jest własnie plus multiagencji masz wybór masz jakies opcje, sprzedawca może Ci doradzić, pomóc . Żaden z konsultantów nie powiedział mi w jaki sposób mogę zmniejszyć sumę ubezpieczenia. A można np. ubepzieczyć właśnie dom czy mieszkanie na najniższą kwote i dochodzą nam zniżki do OC czy AC.
Lub czasami warto przekroczyć sume 1000 zł przy pakiecie (jak w przypadku PZM, bo dostaniesz bon 100 zł na przegląd auta itd..itp...)
ps.
Ciekwy jestem ile Firmy typu LINK itd wydają na Reklamy i niby skąd mają na to pieniądze.
Ja wole żeby te pieniądze szły do agentów bo chociaż ludzie prace mają, a nie napychać kieszenie koncernom. Bo dla klienta końcowego kwoty są jak pisałem wyżej.
Spójrz w lusterka, sprawdź dwa razy
!!! MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE !!!

www.axel-pc.pl

#154 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów

Napisany 19 lutego 2009 - 22:47

Zet_radom

Bardzo dobra i madra wypowiedz, zgadzam sie z TOba pod kazdym wzgledem, a szczegolnie z ta reklama, szlak mnie trafia jak widze te raklamy LInk4, najgorsze co moze byc!! :)

#155 OFFLINE   orzel_krakow

orzel_krakow
  • 49 postów

Napisany 20 lutego 2009 - 11:08

zet_radom, tam gdzie Ty masz najdrozej wcale nie znaczy ze ktos inny tez bedzie mial. Chyba sie ze mna zgodzisz? to jest loteria tak naprawde....

co do reklam, to nie zauwazylem zeby Link4 jakos wybijal sie sposorod innych ubezpieczycieli. Tych reklam w telewizji jest tyle albo moze nawet i mniej niz innych, a skad maja na to pienaidze, o tak jak inni sa firma...tylko roznica u nich polega na tym ze nie musza oplacac prowizji agentow..stad tez maja nizsze ceny.

#156 OFFLINE   Zet_radom

Zet_radom

Karol

• 186 postów

Napisany 20 lutego 2009 - 11:27

zet_radom, tam gdzie Ty masz najdrozej wcale nie znaczy ze ktos inny tez bedzie mial. Chyba sie ze mna zgodzisz? to jest loteria tak naprawde....

co do reklam, to nie zauwazylem zeby Link4 jakos wybijal sie sposorod innych ubezpieczycieli. Tych reklam w telewizji jest tyle albo moze nawet i mniej niz innych, a skad maja na to pienaidze, o tak jak inni sa firma...tylko roznica u nich polega na tym ze nie musza oplacac prowizji agentow..stad tez maja nizsze ceny.

Kolego prosze Cie przeczytaj jeszcze raz mojego posta tylko tym razem ze zrozumnieniem. Czy ja napisałem ze w linku czy liberty mam najdrozej ??
Najdrożej mam Warcie.
A co do reklam ja osobiście nie widziałem w telewizji reklam PZM czy INTERRISK.
Za to napisałem, że wole zeby pieniądze szły do agentów niż za reklame.
CO do loterii to masz racje jak najbardziej i od tego masz multiagenta zeby Ci najtańszą oferte znalazł.
Daj mi jakiś realny przykład tych niższych cen bo ja Ci przykład podałem dokładny.

A tak swoją drogą to myślisz że ile agent ma od ubezpieczenia ??
Spójrz w lusterka, sprawdź dwa razy
!!! MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE !!!

www.axel-pc.pl

#157 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów

Napisany 20 lutego 2009 - 13:22

Znow sie oczywiscie podlaczam pod slowa Zet_Radom, oczywiscie masz racje.
Natomiast co do link4 to moze wreszcie nam podaj jakis konkret gdzie ejst najtaniej w porownaniu do innej firmy??
A jezeli chodzi o reklamy to wlasnie, nie widze reklam w TV Inter. czy PZM, PTU, troche ejst np Compensy, Generali i Warty, nautralnie bardzo duzo jest PZU i Link4 (directy) to teraz zobacz, napisales ze link jest 6 lat u nas na rynku i przez te lata juz zdobyl tyle kasy ze stac go na takie szerokie pasmo reklamowe. To daje wiele do myslenia.
Argument ze nie ma agentow, ale ma agentow, przeciez ktos siedzi i odbiera te telefonu i napewno nie sa to osoby typu babcia na emeryturze. Mysle ze srednio taka osoba w Linku zarabia na ręke 1400zł a powiem Ci szczerze ze bedac multiagentem bardzo ciezko zarobic tyle przez jeden miesiac tylko z 1 TU a taki agent sie przy tym stara a oni no coz, pozostawiam to bez komentarza.

#158 OFFLINE   HEGMAN

HEGMAN
  • 4 postów

Napisany 22 lutego 2009 - 19:14

Witam
Widzę że toczy się tu ciężka batalia o wybór ubezpieczyciela naszych pojazdów.
Od 4 lat nie mam z tym już żadnych problemów odpowiedź jest prosta: (oczywiście jak dla mnie) mBANK.
Całość spraw związanych z ubezpieczeniem i opłatami zajmuje mi 10 min.
Przy 60% zniżce i opłatach pobieranych co miesiąc kosztuje mnie to rocznie za pojemność 2.0l 405 PLN jeżeli zapłacę jednorazowo wyjdzie mnie ok 385 PLN
Sam sobie drukuję kwity opłacenia OC oraz mam cały czas kontrolę składki.
W razie wypadku czy stłuczki dzwonię do mobilnego agenta który za mnie załatwia całość formalności ( i wiem co piszę :) )
Dodatkowym atutem mBANKU jest to że posiada chyba najatrakcyjniejszą ofertę dla młodych kierowców.mBANK oferuje również całą gamę opcji dodatkowych jak:
wykup polisy OC z opłatą NW w różnych wariantach + AC a dla wszystkich posiadaczy konta w mBANKU dodatkowe bonusy i rabaty.
Na chwilę obecną jak dla mnie najlepszy ubezpieczyciel na rynku i najbardziej wiarygodny.
ZERO ściemy ,proste i logiczne zasady ,wszystko objaśnione na tip top .
Jeśli ktoś chce sprawdzić co i jak i spróbować jak to smakuje zapraszam :)

http://www.mbank.net.../ubezp_sam.html

#159 OFFLINE   ancek

ancek
  • 129 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 22 lutego 2009 - 19:26

właściciel:
wiek 27 lat ( w sierpniu)
prawko 10 lat (w listopadzie)
2,5 V6 94r, wer. CD
miasto: +/- 100 000 mieszkancow

współwłasciciel:

wiek 51 lat
prawko od 33 lat
bezszkodowa jazda >10lat
max znizek + 10% za kolejne ubezpieczone auto

Generali:

zwyzki: 30% za wiek wlasciciela

840zł /rok
418zl/ pol roku

#160 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów

Napisany 22 lutego 2009 - 22:29

właściciel:
wiek 27 lat ( w sierpniu)
prawko 10 lat (w listopadzie)
2,5 V6 94r, wer. CD
miasto: +/- 100 000 mieszkancow

współwłasciciel:

wiek 51 lat
prawko od 33 lat
bezszkodowa jazda >10lat
max znizek + 10% za kolejne ubezpieczone auto

Generali:

zwyzki: 30% za wiek wlasciciela

840zł /rok
418zl/ pol roku

kolego, bardzo drogo, sprawdz sobie w PZM!!