Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

OC gdzie najtaniej za 2.0L ?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
360 odpowiedzi na ten temat

#121 OFFLINE   Alfa&Omega

Alfa&Omega
  • 3 postów

Napisany 20 stycznia 2009 - 16:52

Faktycznie rzeczpospolita podała już pod koniec listopada, że na nowe auta w pzu najtaniej, ale mnie zainteresował fakt wejścia tego giganta ubezpieczeń w sektor online. Faktycznie przegrywali na tym polu cenowo, więc może będzie taniej niż w direct.

#122 OFFLINE   biszek

biszek
  • 325 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 21 stycznia 2009 - 06:44

u mnie w kwietniu zeszlego roku commercial przy pelnych znizkach za 2.5 v6 naliczyl 350 zlotych w PZU przez internet z inteligo wychodzilo 507 , w agencji jeszcze drozej .
mie ma zmiluj sie , trzeba szukac i dzwonic , poza tym w roznych regionach sa rozne stawki
podobno ( tylko slyszalem) tanio jest przez mbank , albo ktorys z tych typowo internetowych bankow

#123 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 21 stycznia 2009 - 08:39

Uwazam ze 350-400zl za 2.5 to naprawde nie sa wygurowane kwoty, dzielac to np na 12 to wychodzi 33zl miesiecznie. A spojrzcie na sruga strone medalu, zastanawialiscie sie kiedys jak duzo daje takie OC? jakie to bezpieczenstwo? przeciez ktos moze nawet dostawac za ta nasza jednorazowa skladke 400zl rente na cale zycie po 1000zl!!
:nie_wiem:

#124 OFFLINE   strażak

strażak
  • 6 postów

Napisany 21 stycznia 2009 - 12:48

Chodziło o to, że nie ma strony gdzie możesz sobie kalkulatorem samemu wyliczyć.

Strażak, zobacz jeszcze w https://www.allianzd...eczenie-oc.html
Wyszło mi 316 zł!! Jak na razie to najtaniej :)

Dzięki za info, ale chyba jednak zostanę przy Linku :) Do Allianza poza tym nie mam zaufania, znajomy kiedyś mocno się sparzył na nich.

#125 OFFLINE   Immeth

Immeth
  • 44 postów

Napisany 21 stycznia 2009 - 13:29

Każdy się sparzył na jakiejś tam firmie, dla mnie wyznacznikiem jest cena :)
Biszek mbank sprawdzałem- nie daje rady- drożej! Po za tym, to nie on ubezpiecza tylko podczas wyliczenia wyrzuca ci 3 firmy które są na rynku!

#126 OFFLINE   radza

radza
  • 238 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 21 stycznia 2009 - 19:41

Witam z Opola:) Ja ma 2.0 tyle że Calibre i najlepszą ofertę jaką znalazłem to Liberty Direct. Za rok płacę 413zł mam 60% zniżki. Sprawdzałem w kalkulatorze OC i na omegę 2.0 wychodzi taka sama kwota. Tanie OC jest jeszcze w MTU, Cigna oraz na Poczcie szczególnie dla mieszkaniców małych miejscowości.

#127 OFFLINE   orzel_krakow

orzel_krakow
  • 49 postów

Napisany 29 stycznia 2009 - 22:35

Faktycznie rzeczpospolita podała już pod koniec listopada, że na nowe auta w pzu najtaniej, ale mnie zainteresował fakt wejścia tego giganta ubezpieczeń w sektor online. Faktycznie przegrywali na tym polu cenowo, więc może będzie taniej niż w direct.

co do nich to raczej nie bylbym takim optymista, jesli mieliby byc tani to raczej juz byliby wczesniej a nie dopiero teraz po wprowadzeniu direct, tym bardziej ze o ile wczesniej mieli tylko agentow to teraz maja tez serwery do utrzymania, niby maly koszt ale zawsze wiekszy.....jak dla mni ich oferta to klapa.....cenowo na bank nie przebija takiego linka czy innego directa, w ktorym rzecz jasna nie ma agentow.

#128 OFFLINE   megagkf

megagkf
  • 2 postów

Napisany 11 lutego 2009 - 02:39

Witam ostatnio kupilem omke z 2000 r b fl i szukam ubezpieczenia w miare taniego w swietle prawa jestem zielonym kierowca bo mam prawko dopiero od stycznia choc jezdze autami juz 5 lat ,szukalem juz wszedzie i chyba nie mam mowy zeby zejsc nizej niz 3000 zl na rok za samo oc.moze ktos ma jakas tania ubezp.pozdrawiam

#129 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów

Napisany 11 lutego 2009 - 09:51

Witam ostatnio kupilem omke z 2000 r b fl i szukam ubezpieczenia w miare taniego w swietle prawa jestem zielonym kierowca bo mam prawko dopiero od stycznia choc jezdze autami juz 5 lat ,szukalem juz wszedzie i chyba nie mam mowy zeby zejsc nizej niz 3000 zl na rok za samo oc.moze ktos ma jakas tania ubezp.pozdrawiam

3000zł?

Az nie chce mi sie wierzyc, sprawdz w allianz.

#130 OFFLINE   vis1966

vis1966

Roman

• 1 376 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 X32SE

Napisany 11 lutego 2009 - 10:05

W InterRisk za OC zaplacilem 303zl. plus NW 25zl. przy 60% znizki.Silnik 2,5.W tej firmie placi sie im wiekszy silnik tym taniej.

#131 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów

Napisany 11 lutego 2009 - 12:47

W InterRisk za OC zaplacilem 303zl. plus NW 25zl. przy 60% znizki.Silnik 2,5.W tej firmie placi sie im wiekszy silnik tym taniej.

W interRisk wcale nie placi sie czym wiekszy silnik tym taniej - bzdura,
sa przedzialy pojemnosci - czym mniejszy silnik tym taniej. Tam rowniez ma znaczenie rok produkcji - czym mlodszy tym TANIEJ.
Jak masz 60% znizki to przysluguja Ci rozne znizki dodatkowe w zaleznosci od powiatu.

#132 OFFLINE   Zet_radom

Zet_radom

Karol

• 186 postów

Napisany 11 lutego 2009 - 15:56

Jeśli szukacie taniego Ubezpieczenia to zapraszam do mnie
Radom, ul. Focha 5, wejście od Kilińskiego
na hasło OKP będzie jszcze jakaś zniżka
www.centrum-ubezpieczen.com
Spójrz w lusterka, sprawdź dwa razy
!!! MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE !!!

www.axel-pc.pl

#133 OFFLINE   orzel_krakow

orzel_krakow
  • 49 postów

Napisany 12 lutego 2009 - 13:39

a ile prowizji sciagasz od klientow? jakie towarzystwa oferujesz? mimo wszystko jak mam doCiebie jechac tracic czas i pieniadze na wache to chyba wole zalatawic sobie ubezpieczenie przez neta......

#134 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów

Napisany 12 lutego 2009 - 15:32

a ile prowizji sciagasz od klientow? jakie towarzystwa oferujesz? mimo wszystko jak mam doCiebie jechac tracic czas i pieniadze na wache to chyba wole zalatawic sobie ubezpieczenie przez neta......

ja nie moge jakie podejscie!! ile kto ma prowizji to tak jakby ktos spytal Ciebie ile Ty zarabiasz, a co do czasu i wahy to kolega tylko Ci proponuje bo jest mily i chce pomoc a to chyba twoj samochod i twoja sprawa zeby go ubezpieczyc dla mnei to tak jakbys powiedzial mechanikowi zeby przyjechal Ci do domu auto naprawic. :brawo:

P.S.

Mam nadzieje ze jak kiedys bedziesz chcial otrzymac jakis zwrot z ubezpieczenia to tez zalatwisz to przez NETa :pad: :pad:

#135 OFFLINE   Zet_radom

Zet_radom

Karol

• 186 postów

Napisany 12 lutego 2009 - 15:36

Prowizje ustala towarzystwo ubezpieczeniowe a nie ja i jest to uzaleznione od firmy.
Na tą chwile mam WARTĘ, PZMOT i INTERRISK, zresztą widać to na stronce.

PS. Raczej to była propozycja dla ludzi z Radomia i okolic.

ja nie moge jakie podejscie!! ile kto ma prowizji to tak jakby ktos spytal Ciebie ile Ty zarabiasz, a co do czasu i wahy to kolega tylko Ci proponuje bo jest mily i chce pomoc

Dzięki, własnie o to mi chodziło, przecież nikogo do nieczego nie namawiam, ale jak zwykle....
Spójrz w lusterka, sprawdź dwa razy
!!! MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE !!!

www.axel-pc.pl

#136 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów

Napisany 12 lutego 2009 - 17:21

Prowizje ustala towarzystwo ubezpieczeniowe a nie ja i jest to uzaleznione od firmy.
Na tą chwile mam WARTĘ, PZMOT i INTERRISK, zresztą widać to na stronce.

PS. Raczej to była propozycja dla ludzi z Radomia i okolic.

Dzięki, własnie o to mi chodziło, przecież nikogo do nieczego nie namawiam, ale jak zwykle....

Ja Cie kolego rozumiem, powodzenia

#137 OFFLINE   bike_power

bike_power
  • 29 postów

Napisany 12 lutego 2009 - 20:47

w PZMie powinno wyjsc najtaniej bo niemaja zwyzek za wiek czy jakos tak. ja place 650 na rok za 2,5TD 1994rok. z tym ze dopiero 20 latek na karku. a tez nierozumiem co sie tu niektorzy spieraja kto nizsze oc placi jak to przeciez zalezy od rocznika, silnika, wieku, zamieszkania, znizek, wypadkowosci i bog wie od czego jeszcze.......

#138 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów

Napisany 12 lutego 2009 - 23:59

w PZMie powinno wyjsc najtaniej bo niemaja zwyzek za wiek czy jakos tak. ja place 650 na rok za 2,5TD 1994rok. z tym ze dopiero 20 latek na karku. a tez nierozumiem co sie tu niektorzy spieraja kto nizsze oc placi jak to przeciez zalezy od rocznika, silnika, wieku, zamieszkania, znizek, wypadkowosci i bog wie od czego jeszcze.......

W PZM ubezpieczenie zalezy od wieku, ale jezeli jest 2 wlascicieli i jeden ma powyzej 25 lat to zwyzka jest tylko 10% i zgadza sie wychodzi dosc tanio dla mlodych

#139 OFFLINE   orzel_krakow

orzel_krakow
  • 49 postów

Napisany 13 lutego 2009 - 10:17

OC zalezy od tylu rzeczy, ze wiek odgrywa jedna z mniejszych rol i dotyczy to wszystkich towarzystw....a co do poprzedniego posta to mzoe faktycznie troche przesadzilem, ale jak ostatnio sie dowiedzialem ze moj byly juz agent proponowal mi polise o 500 zl drozsza niz w tym samym TU tylko w oddziale to myslalem ze padne na zawal.....ja juz sie naczuczylem, zeby lepiej samemu kombinowac.

P.S. a co do mechanika i naprawy w domu, to jesli nie potrafisz ubezpieczyc przez neta samochodu to juz Twoj problem, ja potrafie :D

#140 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów

Napisany 13 lutego 2009 - 11:44

P.S. a co do mechanika i naprawy w domu, to jesli nie potrafisz ubezpieczyc przez neta samochodu to juz Twoj problem, ja potrafie

hehe

Jezeli chodzi o ubezpieczenia to mam dosc szeroka wiedze poniewaz w tym siedze i zapewniam Cie ze poradze sobie z NETem :D Chodzi mi tez tu o to, ze wszystko jest pieknie jak musisz tylko zaplacic problemy zaczynaja sie jak cos potrzebujesz, mimo wszystko prosto w oczy z czlowiekiem wiecej zalatwisz niz przez net czy tel.

Zdaje tez sobie sprawe ze czasami wychodzi taniej, ale to nie jest regula. To wszystko zalezy od wielu rzeczy tak jak napisales wyzej i uwierz mi ze wiek klienta odgrywa najwieksza role ( czym mlodszy tym gorzej)