OC gdzie najtaniej za 2.0L ?
Napisany 16 grudnia 2008 - 11:48
W kwestii ubezp, sluze pomoca, prosze pisac na PW albo na gg.
Napisany 17 grudnia 2008 - 10:28
jezeli chodzi o warunki OC to sa wszedzie takie same bo to reguluje ustawa, natomiast sa rozne inne warunki: podejscie do klienta, kwiestia pozniejszego wypowiedzenia, zwroty, wystawienie zaswiadczenia. Radze pamietac ze czasami 50zl w kieszeni oznacza wiele klopotow. Znam bardzo wiele negatywnych przypadkow Link4 w zasadzie same negastywne.
W kwestii ubezp, sluze pomoca, prosze pisac na PW albo na gg.
no wlasnei o tym mowie ze 50 zl w kieszeni wcale nie oznacza ze nie bedzie sie mialo klopotow, a co do Linka to zdziwiles mnie bo ja do ostatnio widzialem o nich doscsporo pozytywnych komentarzy.....wejdz sobie w google, wpisz zeby Ci szukal miesiac wstecz to sam zobaczysz, bo te stare z 2006 czy jeszcze wczesniejsze to wedlug mnie nei ma co na to patrzec bo to tez sie zmienia.
Napisany 17 grudnia 2008 - 13:54
Napisany 18 grudnia 2008 - 11:06
Napisany 18 grudnia 2008 - 23:24
Napisany 19 grudnia 2008 - 11:34

Napisany 23 grudnia 2008 - 19:06
spoglądanie ponad głowami niezorientowanych;
Napisany 28 grudnia 2008 - 13:35
nie bardzo rozumiem jak to kupiony samochod nie mial OC, przeciez kazdy samochod musi miec OC, i po co jakas weryfikacja? przeciez w Link4 mozna umowy zawierac przez telefon albo internet......nie kumam mozesz mi to jakos lopatologicznie wytlumaczyc
a co do tego pozwu slyszalem o tym....uwazasz ze naprawde oni tak was oczerniaja w tej reklamie?
Kazdy MUSI miec, oczywiscie ale musi to pojecie wzgledne i ten nie mial OC. A co do weryfikacji w Link4 to nie mam pojecia co im nie pasowalo. Jezeli chodzi o reklame to uwazam ze jest to oczernianie, bo przeciez u nich tez jest jakas osoba ktora te umowy sprawdza czy tez przyjmuje zlecenie przez telefon...
Napisany 28 grudnia 2008 - 17:23
te ubezpieczenia mieszkania w Link 4 jest tyle warte co nic, ostnio miałem pożar (spięcie inst.elektrycznej) w domu i nie wypłacilimi mi odszkodowania, bo pożar nie wybuchł w skutek osób 3-cich :neutral:
Drodzy Koledzy zawsze w ubezpieczeniach, kiedy coś jest dokładane gratis to jest to nic nie warte z punktu widzenia ubezpieczeniowego. Czyli tzw "podpucha"
Pozdrawiam
Napisany 28 grudnia 2008 - 17:28
Pozatym moja szefowa wytoczyla sprawe im w sadzie wraz z Ogolnopolska Izba Posrednikow ubezpieczeniowych,chodzi o nielegalne praktyki w pozyskaniu klienta oraz o te reklamy "zadzwon a nie zaplacisz prowizji" :pet:
i tu sie zgadzam z mbobikiem, przecież ich konsultanci, z czegoś mają wypłacaną pensję
Napisany 05 stycznia 2009 - 20:10
Napisany 09 stycznia 2009 - 10:50
Axa 390 zł za rok.
Link4 410 zł za rok.
Pozdrawiam.
Napisany 09 stycznia 2009 - 21:31
Napisany 10 stycznia 2009 - 00:12
Napisany 18 stycznia 2009 - 11:53
Najbardziej rozwalają mnie oferty PZU, Comersiala- szumne reklamy że najtaniej itd. Ostatnio wyliczył mi comersial ponad 700 zł

Orzeł dzięki za podpowiedź, ja muszę ubezpieczyć auto tak w połowie lutego, ale kolega tu z forum mi doradził żeby popytać o re kalkulację u obecnego ubezpieczyciela - tam gdzie sprzedający miał. Może się opłacać- ale Compensa jakoś w necie bieda, nie ma jak się z nimi skontaktować. A że mam jeszcze czasu masę to powoli i mam nadzieję znajdę najtańszego.
Tak sobie myślę że podczas tej całej śmiesznej procedury wyceny oc, coś zmienić. Pytają o miejsce parkowania, ilość zabezpieczeń, kombi czy nie itp. itd. Jak by znać najlepszą "ścieżkę" wyceny mogłoby się udać zejść może jeszcze niżej. Czasem żeczy których nie da się sprawdzić można nieznacznie przekłamać ;]
Napisany 18 stycznia 2009 - 22:18
hmm no spoko tylko ze taki direct nie ma agentow ktorym placi prowizje za sprzedaz, a taki ktory ma agentow tez ma i stanowiska call center itp.......nie wiem dokladnie jak to jest ale chyba agent nie jest ostateczna osoba ktora zajmuje sie sprzedaza, pozniej jeszcze musi byc ktos taki od np wprowadzenia tego do systemu.....nie?
W wiekszosci firm teraz robie juz wszystko na kompie, wiec ejst wprowadzone za 1 razem, natomiast jezeli chodzi o weryfikacje directa to czy myslisz ze oni wierza programowi? tez jest osoba ktora to wszystko sprawdza, tak czy siak napewno Link4 nie zyskuje na tej swojej obludze ze sprzedazy, jestem ciekaw jak wyglada ich statystyka ze sprzedazy w porownaniu do naszej, zaloze sie ze jest beznadziejna. Wielokrotnie przekonalem sie jak to jest z czyms przez tel, mialem swietny przyklad przy telewizji N, tanie pakiety ale ile stracilem na telefon to nie komentuje!:...:
Napisany 18 stycznia 2009 - 22:22
Jezeli chodzi o PZu to na nowe samochody nikt ich nie pobije, np Passat 2008r 91000zl OC+AC (pelne) = 3100zl.
A kontakt do Compensy wcale nie jest taki zly, jest pelno ich przedstawicielstw w Polsce i infolinia tez jest, radze czytac dokladnie!!:mlotek:
Napisany 19 stycznia 2009 - 14:44
Max zniżki, obliczenia z 2009r.
Axa 390 zł za rok.
Link4 410 zł za rok.
Pozdrawiam.
Dzięki za info, Immeth, poszperałem trochę i faktycznie udało się jeszcze to i owo obniżyć w L4

Napisany 19 stycznia 2009 - 15:22
Chodziło o to, że nie ma strony gdzie możesz sobie kalkulatorem samemu wyliczyć.A kontakt do Compensy wcale nie jest taki zly, jest pelno ich przedstawicielstw w Polsce i infolinia tez jest, radze czytac dokladnie!!
Strażak, zobacz jeszcze w https://www.allianzd...eczenie-oc.html
Wyszło mi 316 zł

Napisany 20 stycznia 2009 - 15:02
Więc tak, pamiętajcie!, że nie ma najtańszego ubezpieczyciela ale są pośrednicy tzw Multiagencje i tylko tam znajdziecie najtańsze OC!
Czy w Multiagencji czy w Towarzystwie zapłacisz tyle samo różnica polega na tym, że Multiagencja ma wiele umów z Towarzystwami i zawsze coś dla Ciebie znajdzie a bezpośrednio w Towarzystwie dostaniesz tylko jedną ofertę.
Ponadto pamiętaj, żeby nie liczyć sobie na stronie ile kosztuje OC, tylko zadzwoń i zapytaj! na stronach jest tak dużo kruczków, że musiałbyś poświęcić cały dzień na to by wszystko posprawdzać!

Reasumując zobacz np:
www.hossa.pomorze.pl
www.oc.zajf.pl
itd,
Pozdrawiam LeOn