... Dla przykładu w średniowieczu płaciłeś jako chłop tak zwaną dziesięcinę - czyli podatek w wysokości 10%
I miales szkole, szpital, przychodnie, autobusy, drogi, policje, sady w kazdym miescie itd...
Napisany 07 października 2011 - 20:03
... Dla przykładu w średniowieczu płaciłeś jako chłop tak zwaną dziesięcinę - czyli podatek w wysokości 10%
Napisany 07 października 2011 - 20:44
Akurat tutaj to Ci odpowiem jak zrobić, aby znikły te tłumy do lekarzy i czas oczekiwania się skrócił do niezbędnego minimum.Prosty przykład-słuzba zdrowia, co z tego, że co miesiąc z mojej pensji odciągane są składki jak udając się do lekarza specjalisty muszę czekać rok czasu albo mogą mnie przyjąć za chwilkę, jak tylko zapłacę.A ja się pytam kto mi za to odda, gdzie się podziały moje składki, po co co miesiąc zabierają mi z mojej pensji minimum 700zł?Za te 700zł to ja bym sobie wykupił ubezpieczenie zdrowotne, gdzie mam wszystkich specjalistów, wszelakie zabiegi od ręki i nie musiałbym się gnieździć o 5 rano w przychodni, żeby zapisać się do lekarza za 3 miesiące.
Ja to pikuś, norbert ma 4,2 w benzynie i ten to dopiero na paliwo musi wybulać sianaA z tego co wiem Sypus, to Ty jeździsz swoją 3 litrową Omegą na codzień
No i własnie, żeby mnie głowa nie bolała od dodatkowych kosztów benzyny to sobie na razie do wiosny odpuściłem ten temati wspominałeś coś o V8 na niedzielne przejażdżki
Napisany 07 października 2011 - 22:42
A z tego co wiem Sypus, to Ty jeździsz swoją 3 litrową Omegą na codzień
Napisany 07 października 2011 - 23:05
Bo ja oszczędny jestemBo sypus do tej pory żyje z odszkodowania co to je dostał jak mu na pierwszym zlocie w Ślesinie Omegę swoim hakiem pokiereszowałem
Napisany 07 października 2011 - 23:21
Napisany 07 października 2011 - 23:43
a wysłał Cię ten lekarz kiedyś na jakieś badanie??Ja na szczęście całe życie leczę się prywatnie i w żadnych kolejkach nie stałem,
Napisany 07 października 2011 - 23:49
Normalny człowiek do lekarza potrzebuje pójść parę razy w roku i ta piątka by nie była problemem, ale to pokolenie jest nauczone za komuny, że im się za friko wszystko należy i dlatego tak łażą po tych lekarzach z byle pierdołą.
Napisany 08 października 2011 - 00:10
jest nas wiele milionów...co miesiac place haracz czyli tzw. skladke ZUS. (wlasna dzialalnosc)
w tym jest tez zawarta skladka zdrowotna,
kazdy to z nas placi, tylko nie kazdy to odczuwa tak mocno jak prowadzacy wlasna dzialalnosc.
niech te paliwo kosztuje tyle ile ma kosztować... bez zbędnych akcyz, podatków i innych opłat... które ponoszą wszyscy...kto musi wlewac do baku, ten wlewa i na cene nie patrzy (bo i tak musi wlac)
tez bym wolal, zeby paliwko oscylowalo wokol 2 zl. kto by nie chcial, albo, zeby zarobki sie ludziskom podwoily,
Napisany 08 października 2011 - 09:02
no właśnie o to chodziniech te paliwo kosztuje tyle ile ma kosztować... bez zbędnych akcyz, podatków i innych opłat... które ponoszą wszyscy...
Napisany 08 października 2011 - 10:29
Znam ten temat od podszewki bo się dłuższy czas zajmowałem działalnością gospodarczą i bez przesady z tym odczuwaniem składek. Podstawowy ZUS dla prowadzącego działalność wynosi na dzisiaj 890,14zł. Z tego składka zdrowotna to 243,39zł, z której odliczamy od podatku 209,58zł - zostaje 33,81zł. Społeczne i fundusz to 646,75 z których odliczamy w pit min. 18% tj. 116,42zł - zostaje 530,33.co miesiac place haracz czyli tzw. skladke ZUS. (wlasna dzialalnosc)
w tym jest tez zawarta skladka zdrowotna,
kazdy to z nas placi, tylko nie kazdy to odczuwa tak mocno jak prowadzacy wlasna dzialalnosc.
Te symboliczne 5zł opłaty da Tobie właśnie to, że znikną tłumy tych pseudochorych okupujących poczekalnie i wszelkie listy na zabiegi. Ludziska zapisują się w różnych miejscach, bo może gdzieś będzie szybciej. Jak by mieli dać piątaka za każdym razem to by pewnie zaczęli myśleć i liczyć. A burdel to jest dlatego, że szpitalami i innymi placówkami rządzą lekarze, a nie managerowie. W Zgorzelcu jest szpital, który zarabia pieniądze i inwestuje je w rozbudowę. Był to kiedyś zwykły szarobury szpital powiatowy, ze starym zdezelowanym sprzętem. Teraz jest to nowoczesny szpital - wyremontowany od podstaw, z oddziałem ratunkowym, tomografami i innymi sprzętami najwyższej klasy. Do pracy ściągani są lekarze z całej Polski, bo powstają coraz to nowe oddziały (między innymi powstała nowoczesna kardiologia, gdzie mnie błyskawicznie z zawału wyciągnęlichcac isc do okulisty czekam 6 miesiecy w kolejce, do dentysty podobnie, kazde wieksze badanie rowniez,
wiec co da nam 5 zloty czy tam 50 oplaty dodatkowej zdrowotnej, skoro i tak jest burdel w sluzbie zdrowia.
Napisany 11 października 2011 - 18:01
Napisany 11 października 2011 - 21:06
nie będzie :nie:a ktoś wie czy będzie taniej?
Napisany 11 października 2011 - 21:12
od stycznia ON podskoczy o akcyzę unijną, jakieś 20-30 gr
Napisany 11 października 2011 - 21:34
Napisany 11 października 2011 - 23:46
Napisany 13 października 2011 - 20:31
Napisany 13 października 2011 - 20:48
Napisany 14 października 2011 - 07:00
Napisany 14 października 2011 - 09:10