Acha - czyli te nowe ustawienia widzę ale nie są wczytane do sterownika jak dobrze rozumiem - ja sobie a sterownik sobie ??
Ta mapka fabryczna to jakiś uniwersał czy też twoja mapa ??
Po południu będę się bawił tylko powiedz mi czy jest tak jak napisałem powyżej czy też źle myślę bo z tego co pamiętam po wciśnięciu zapisz wyskakuje komunikat że jeśli tak to zbieraj mapę gazu od początku.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poniżej screeny z dzisiejszej walki:tank:
Powiem że była to jakaś masakra. Wgrałem za namową Grześka nowy program KME na moją Toshibę( dzięki za linka;) tak na marginesie )
W nowym programie KME zaznacza się opcję czy autokalibracja ma być dwu czy jedno etapowa ( tylko bez obciążeń) . Kilka prób i przeszło przez oba etapy.

Na dworzy śnieg , na drodze lód a ja kalibrowałem instalację z 80-90km/h - powiem jedno : hardcore.
Zebrałem mapy , ustawiłem wykres , modelowanie. Zapisałem i wykasowałem mapę gazu. Po raz kolejny zebrałem mapę gazu. Wymodelowałem i znowu zapisałem. I po raz kolejny zebrałem mapę gazu.

Przełanczanie gazu jest w miarę płynne. Niestety przy pierwszej mapie gazu auto gasło jak przed regulacją , przy drugiej było troche lepiej falował i gasł rzadziej. Przy trzeciej nie jest 100% ideału ale już nie faluje i po odłączeniu kompa jezdzil całkiem niezle.
Zejde do auta za jakas godzine jak ostygnie i zrobię jeszcze jeden test. Jak nie bedzie gasnąć to już będzie 50% sukcesu.
Nie wgrywałem tej fabrycznej mapy , jeśli jutro znowu będzie masakra będę musiał spróbować jej użyć:pokoj:
Mam pytanko co do pkt. P1 oraz P2. Pisałeś że tobie też auto gasło przy ich złym ustawieniu. Powiedz jak ty je zmieniasz , wg.czego lub do jakiego efektu najlepiej dążyć. Rozjechać je bardziej w szerz czy zawęzić .
Której lini one muszę się trzymać - krótko mówiąć jak zacząć z nimi zabawę i co obserwować przy modyfikacjach.