szyberdach
Napisany 21 grudnia 2013 - 09:24

Napisany 21 grudnia 2013 - 09:32
otworz szyby tak do polowy i przytrzymaj kilka sekund zamykanie zamkow,potem jak zaczna szyby isc do gory,to powinien sie szyber dach domkanac i ustawic w pozycje robocza,szyby otwierasz po to ,zeby miec juz poglad,ze zaczela sie domykanie szyb i dachy,jesli to nie pomoze to musisz szukac dalej ,jesli jednak zadxziala,to wiesz,ze padly styki w pokretleWitam problemem jest elektryczny szyberdach, od czasu kupna omegi nie reaguje w ogóle na pokrętło, może i bym się tym nie przejmował ale on jest lekko uchylony widać prześwit
. Po próbie naciśnięcia go ręcznie oczywiście dość lekko i tak nie mogę zmniejszyć prześwitu. Doradźcie czy jest jakiś osobny bezpiecznik od szyberdachu ? lub gdzie jest silniczek umiejscowiony. może da się go ręcznie jakoś zamknąć ??
Napisany 21 grudnia 2013 - 09:52
Jedna wystarczy żeby była opuszczona, poza tym zawsze można domknąć ręcznie.otworz szyby tak do polowy
Długo to trwa ??od czasu kupna omegi nie reaguje w ogóle na pokrętło, może i bym się tym nie przejmował ale on jest lekko uchylony widać prześwit
Napisany 21 grudnia 2013 - 10:13
[ATTACH]25022[/ATTACH]
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 21 grudnia 2013 - 13:22
Napisany 21 grudnia 2013 - 13:31
no tak,ale chodzi o sprawdzenie,czy ruszy szyber dach,a to ma nbyc jakis podglad,czy bangla domykanie ;pJedna wystarczy żeby była opuszczona, poza tym zawsze można domknąć ręcznie.
podczas zamykania,zostaw kluczyk w pozycji przekrecopnej,powinno zadzialac domykanieJa centralny mam tylko jak zamknę kluczykiem w zamku, bo mi te guziki na kluczyku nie dają żadnej reakcji. a szyberdach w ogóle na nic nie reaguje... gdzie jest bezpiecznik ? bo tam pod kierownicą nie przypominam sobie aby to było. Może od jego sprawdzenia bym zaczynał.
Napisany 21 grudnia 2013 - 13:34
Napisany 21 grudnia 2013 - 13:36
sprawdz,moze jest kostka wypieta od niego wlasnie pod centralka,one swiruja czest ona stykach,moze ktos juz to uczynilszyber ani rusz wtedy, wiem bo miałem uchylony i jak sprawdzałem czy mam domykanie szyb z centralnego (przytrzymać kluczyk na zamknięciu) to on dalej był uchylony, teraz zamknąłem go ręcznie ale interesuje mnie że ani pokrętło ani nic dookoła niego nie świeci, dlatego myślę o bezpieczniku....
Napisany 21 grudnia 2013 - 13:47
Napisany 21 grudnia 2013 - 14:02
to zmierz napiecie teraz,czy tam dochodzi ,jak ja rozepnieszta kostka co jest w dachu podpięta do mechanizmu ?? tam jest wpięta.
Napisany 22 grudnia 2013 - 10:53
Napisany 22 grudnia 2013 - 12:11
Szyberdach ożył po "wciśnięciu pokrętła" tylko trzeba go zaprogramować chyba to znaczy otwiera się cały ale nie chce się do końca zamknąć. Dochodzi na 3/4 i otwiera się z powrotem. regulować ręcznie potem programować ??
otwiera się na 3/4 i wraca bo napotyka opór (np. źle ułożona uszczelka)
trzymaj pokrętło wciśnięte cały czas aż się otworzy do końca
moja omega w dziale "KLUBOWY GARAŻ"
Napisany 22 grudnia 2013 - 16:48
Napisany 22 grudnia 2013 - 17:16
:nie:To jest prawidłowe działanie
prawidłowe działanie to jest takie, że otwiera się tyle co ustawione na pokrętle.
Napisany 22 grudnia 2013 - 17:27
W przeciwnym wypadku albo konczy się sterownik albo jakies rączki grzebaly przy mechanice szybraprawidłowe działanie to jest takie, że otwiera się tyle co ustawione na pokrętle

Napisany 02 lutego 2014 - 09:49
Czy szyberdach z omegi b sedan będzie pasował do omegi kombi bfl?
Czy wszystkie są takie same czy czymś się różnią?
Muszę naprawić w swojej kluseczce bo prowadnica się chyba skrzywiła i w jednym rogu jest niżej.
Nie chcę tego rozbierać 2 razy dlatego pytam
Pozdrawiam
Napisany 05 marca 2014 - 18:13
Napisany 05 marca 2014 - 21:28
Jak się nie chce zaprogramować to szukaj drugiego sterownika. Przejrzyj ten temat od początku.Mam takie pytanie jezeli szyber nie chce sie programowanie szyberdachu zrobic to czy trzeba skasowac bledy
Napisany 22 marca 2014 - 11:25

Napisany 26 marca 2014 - 07:31
rok temu miałem problem z szyberdachem nie chciał się otwierać tylko uchylał się i to tak ledwo ledwo, później był problem z zamknięciem. tydzień temu kupiłem za 30zł sterownik z silniczkiem założyłem i dalej nie otwiera się cały, tylko się uchyla natomiast znów problem był z zamknięciem (walczyłem chyba 10min aby zamknąć i się udało) mam teraz pytanie czy to wina sterownika, silniczka ?!
PS. jak zdejmowałem swój stary silniczek ze sterownikiem było tam trochę rdzy, programowałem w/g schematów i nic to nie dawało, na zapalonym silniku i zgaszonym.
Pomożecie ??????