szyberdach
Napisany 24 kwietnia 2007 - 18:42
Napisany 12 sierpnia 2007 - 10:20
Szyberdach działał, aż do dzisiaj. Rano przekręciłem kluczyk w stacyjce a tu szyber sie uchylił. No to zamknąłem go a on dalej sie uchyla. No to odczekałem z 5 minut zamknąłem go i już git. Ale zatrzymałem się pod sklep i na zakupy, wracam odpalam i nie zgadniecie... szyber sie uchylił. i walka od nowa. Na razie wyjąłem bezpiecznik i jest spokój, ale tak sie spraw nie rozwiązuje więc szukam pomocy.
Ok poszukałem dalej po forum. Chyba się pośpieszyłem z napisaniem tego posta.
Napisany 12 sierpnia 2007 - 14:09
rozbierz bo albo nie masz prądu na przekaźniku albo padł przekaźnik lub przełącznik - ostateczność to spalony silnikCo może być tego przyczyną i jak to naprawić??
Napisany 12 sierpnia 2007 - 18:49
Napisany 12 sierpnia 2007 - 19:35
takW kwestii uściśnienia, wszystko znajduje się w suficie auta?
Napisany 15 sierpnia 2007 - 19:29
Napisany 15 sierpnia 2007 - 20:09

Napisany 15 sierpnia 2007 - 21:51

Napisany 15 sierpnia 2007 - 21:52

Napisany 20 stycznia 2008 - 18:53
u mnie szyberdach swiruje przekręcam otwiera sie albo zamyka ,tak 3/4 i wraca ,albo do góry i na dół a dopiero potem sie otwiera..
nie wiem czy cos jest uwalone czy trzeba cos programować ,prosze wytłumaczcie mi to bo nie moge znależć......
dzięki
Napisany 20 stycznia 2008 - 19:56
Napisany 20 stycznia 2008 - 20:56
A dwa:
Czasami świruje i trzeba trzymać pokrętło aż do zamknięcia... wkurzające to.. ale taki urok
Napisany 20 stycznia 2008 - 21:00
Napisany 21 stycznia 2008 - 11:42
Programuje sie poprzez ustawienia pokrętła w skrajnych położeniach tj. max uchylenie, zamkniecie i max otwarcie wciśniecie i przytrzymanie przycisku aż szyber dojedzie do tych skrajnych pozycji.
To jest właśnie rozwiązanie problemu ! nie smary itp tylko PROGRAMOWANIE. To samo dotyczy szyb.

Napisany 22 stycznia 2008 - 14:33
Napisany 24 lutego 2008 - 22:53

I teraz czego i gdzie brakuje?? i jeszcze gdzie jest ta żarówka od podświetlenia tego kółka bo ja jej nigdzi nie widzę. Jeszcze czy to brązowe kółko na przedostatnim zdjęciu powinno być tam gdzie jest (bo mi wypadło i nie wiem czy dobrze wsadziłem)??
Napisany 24 lutego 2008 - 23:00
5 zdjecie pokazuje jeszcze zamonotwana plytke, po jej wyjeciu zostala obudowa , a gdzie jest skrzyneczka do ktorej wchodzi "pręt" od pokretla (ten ktory wystaje na zdjeciu 5)
[B]
Napisany 24 lutego 2008 - 23:09
To ja mam pytanie odnośnie tego "samoczynnego" otwierania się szyberdachu i luźno chodzącego kółeczka od otwierania. Zrobiłem foty wszystkich elementów i powiedzcie mi czego brakuje i gdzie żeby to chodziło tak jak należy bo mnie już coś trafia powoli!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
I teraz czego i gdzie brakuje?? i jeszcze gdzie jest ta żarówka od podświetlenia tego kółka bo ja jej nigdzi nie widzę. Jeszcze czy to brązowe kółko na przedostatnim zdjęciu powinno być tam gdzie jest (bo mi wypadło i nie wiem czy dobrze wsadziłem)??
kolko jest dobrze zalozone, ale za samoczynne otwieranie odpowiada samo pokretlo (zaznaczone na zielono) . trzeba to jeszcze glebiej rozebrac i wyczyscic alkoholem. u mnie pomoglo. miejsce mocowania zarowki - czerwone

Napisany 24 lutego 2008 - 23:25

beast To żaróweczkę znajdę, a jeszcze co do tego otwierania to wszystkie elementy są?? - bo chodzi o to że to kólko bezwładnie lata lewo prawo i nie ma żadnego oporu. Gdzieś czytałem że powinno stawiać opór i powinny być "skoki" między jedną kropką a drugą na regulacji.
Czasami podczas jazdy mam wrażenie tak jakby na dziurach dostawał zwarcia (gdzieś na kółku właśnie) i wtedy sam się otwiera i zamyka a kólko jest w niezmienionej pozycji.
Tak jak jeszcze piszesz to spróbuję rozebrać sam ten element z bolcem i go wymyję jakimś spirytem