powiec mi jak rozwiązałeś ten problem, bo u mnie na krótko odpala, a jak temp. spada ponizej 3 stopni to milczy.
Jak temperatura spada po niżej 3 stopni i zapalisz silnik to piecyk niezwłocznie powinien zapalić ale jest takie wielkie ALE zauważyłem że odpala jak mam włączonego klimatronika na HI .
Dziś rano miałem ustawionego ebera na 6 rano i jak wychodziłem z domu o 6:20 to on jeszcze działał . Wsiadłem do auta przekręciłem kluczyk w stacyjce i bez czekania odpalałem gdyż zauważyłem że świece się nie zagrzewały . i tu szok auto odpaliło na tyknięcie . wniosek tego że nie pompa paliwa skopana tylko świece żarowe długo się rozgrzewają .
Ale te miłe ciepełko od razu w aucie to jest super :-)
jeszcze nie rozwiązałem bo nie mam czasu sie za to złapać
Damian a ty jeszcze się nie przemogłeś by to zrobić ? ja bym sprawdził te sitko czy się nie zsunęło głębiej do komory spalania bo to że pompka szybko tyka to jest normalne działanie najpierw stuka powoli potem przyspiesza i później trzaska jak szalona . Wydaje mi się że to jest wina tego sitka ..
spróbuj podać napięcie na bezpiecznik F14, musiałbyś to zrobić na przekaźniku, by przez webasto nie zasilać całej instalacji. Wówczas klimatronik ruszy tak jak przy uruchomionym zapłonie i powinno działać
Podłączyłem i fakt załącza się tak jak by przekręcić stacyjkę ale jeżeli ktoś wie jak się wpiąć w klimatronika by zadziałał bez zapłonu to był bym wdzięczny a jak nikt nie będzie miał takiej wiedzy to zrobię jak doncortino radził