Witam, tydzień temu kupiłem Omegę 2.0 8V z klima-tronikiem, problem jest następujący zmieniając temperaturę od kierowcy wyświetlacze obydwa pokazują ta sama temperaturę jaka ustawie dopiero jak oddzielnie od pasażera zmienię to można sterować temperaturami jak się chce oddzielnie... nie wiem czy to normalne czy nie... Następny problem chyba najpoważniejszy po naciśnięciu przycisku ECO nie dzieje się zupełnie nic... obroty nie przeskakują pokazując załączenia sprężarki... wiatraki stoją... null... zero... nic... Zupełnie nie wiem jak za to się zabrać i czy przede wszystkim się opłaca to robić jeżeli tak opłaca to co to jest lub może być żeby nie dać sie oszukać w zakładzie zajmującym się tego typu usterkami...
P.S Jeżeli to w czymś pomoże to dodam że właściciel poprzedni od którego odkupiłem autko a który sprowadził tą omegę kilka dobrych lat temu nigdy nie uruchamiał klimatyzacji... Przynajmniej tak twierdził podczas rozmowy, byłem skłonny w to uwierzyć ponieważ pan miał około 60lat a jadąc z nim jego nową Vectrą umarłem :szpital: z gorąca... jak zapytałem czy nie da się włączyć klimę stwierdził że nie wie jak to działa i nie jest mu to do niczego potrzebne bo jest ciepło luby...
to samo i podobnie było podczas rozmowy i kupna Omegi prze zemnie... Błagam Ratunku!! Idzie wiosna!! Pozdrawiam.
przycisk eco wylacza sprezarke i wiatraki.
tzn jak eco sie swieci to sprezarka jest wylaczona.
sprezarka i wiatraki nie zalacza sie jezeli:
- bedzie za niska temp zewn.
- nie bedzie odp. cisnienia w ukladzie (tzw. pusty)
- bedzie uszkodzony czujnik cisnienia w ukladzie
- klimatronic jej nie wlaczy co przy obecnych temp nawet normalne.
ustaw nawiew na przednia szybe. przycisk eco nie powinien sie swiecic i zobacz czy dziala.
powinienny zaraz, lub po pewnej chwili wlaczys sie wiatraki i sprzeglo sprezarki przez co powinna zaczac sie obracac,
jezeli nic z powyzszych nie wystapi to polecam odwiedzic kogos od klimatyzacji, w celu sprawdzenia ilosci czynnika w ukladzie.
samemu tez to mozesz sprawdzic,
pod maska masz dwa zaworki (wentylki) na rurkach od klimy, powinny one byc pod czarnymi kapslami/nakretkami, zdejmij kapsel i jakims cienkim narzedziem (moze byc tez kluczyk ze stacyjki) wcisnij na ulamek sekundy wentylek do srodka,
jak poczujesz ze ucieka gaz, tak jak powietrze z kola, to znaczy ze jakies tam cisnienie w srodku posiadasz i wtedy mozesz miec nawet nadzieje, ze wystarczy uzupelnic ilosc czynnika.
jezeli bedzie pusta klima to nic nie poleci. w tym przypadku to trzeba usunac nieszczelnosc i napelnic uklad czynnikiem, moze byc drogo.