Pasy groźne?
Napisany 21 lutego 2010 - 16:36
Napisany 21 lutego 2010 - 17:14
Chyba 99% ludzi którzy mieli stłuczkę lub wypadek zapina zawsze pasy. W tym ja, a tak się już do nich przyzwyczaiłem że głupio się czuje jadąc z odpiętym
Dokładnie się z tym zgadzam.Kilka ładnych lat temu widziałem jak mi szyba czołowa wylatuje 10metrów przed samochód,gdyby nie pasy pewnie poleciał bym razem za nią:szpital:Od tej pory zapinam pasy,wcześniej nie zawsze zapinałem:mur:

Napisany 22 lutego 2010 - 13:47
Pasy po to są aby ich używać takie moje zdanie.
To nie jest argument. Twoja Omega ma 136 KM i Vmax 195 km/h. Też po to, żeby ich używać??? Tylko dlaczego przepisy nie pozwalają?
Napisany 22 lutego 2010 - 14:23
Napisany 22 lutego 2010 - 14:33
Napisany 22 lutego 2010 - 18:28

Napisany 22 lutego 2010 - 20:53
powiem tak ze swojego doświadczenia i ratują i nie, ja osobiście zapinam pasy tylko na trasie po mieście jeżdżę bez, osobiście przeżyłem czołowe zderzenie i faktycznie pasy mnie ocaliły gdyby nie one wystrzelił bym jak pocisk z armaty, zaś mój świętej pamięci kolega niestety nie miał tego szczęścia pas zadziałał tak niefortunnie że połamał mu mostem i zmiażdżył serce, jest to przepis obowiązkowy ale ilu go przestrzegaMoże i pasy ratują życie, ale i tak zagłosowałem za wolnością wyboru. Nikt nie nagłaśnia wypadków w których pasy były powodem śmierci. Musimy je zapinać, żeby państwo jak najdłużej mogło nas doić więc moim zdaniem statystyki też są naginane (jak z globalnym ociepleniem). Ogólnie wszystko co może zagrozić zdrowiu obywatela jest piętnowane, nawet kosztem ograniczenia wolności osobistej.
Napisany 22 lutego 2010 - 21:44
Jedni zapinają pasy bo się boją policji, inni zapinają bo się tak nauczyli, a jeszcze inni bo są przekonani, że tak jest bezpieczniej. Ja osobiście pasy zapinam bo tak mnie nauczył instruktor prawa jazdy. Czasami zdarza mi się ich nie zapinać, ale jest to trasa zazwyczaj na bardzo krótkim odcinku.
Zapinanie pasów jest obowiązkowe, więc uważam że powinniśmy je zapinać, a czy to dany kierowca czy pasażer robi to jest to jego indywidualna sprawa.
Napisany 23 lutego 2010 - 07:47
Napisany 23 lutego 2010 - 08:10
Napisany 23 lutego 2010 - 10:10
Może i pasy ratują życie, ale i tak zagłosowałem za wolnością wyboru. Nikt nie nagłaśnia wypadków w których pasy były powodem śmierci. Musimy je zapinać, żeby państwo jak najdłużej mogło nas doić więc moim zdaniem statystyki też są naginane (jak z globalnym ociepleniem). Ogólnie wszystko co może zagrozić zdrowiu obywatela jest piętnowane, nawet kosztem ograniczenia wolności osobistej.
Nikt nie nagłaśnia wypadków w których pasy były powodem śmierci bo jest ich zbyt mało!

Ja osobiście zapinam pasy i polecam to wszystkim

A globalne ocieplenie to już bzdura całkowita

Napisany 23 lutego 2010 - 11:05
najcieplejszy styczeń w historii pomiarówA globalne ocieplenie to już bzdura całkowita

http://www.gfspl.roo...net/BLOG/?p=549
Napisany 23 lutego 2010 - 13:27
najcieplejszy styczeń w historii pomiarów
http://www.gfspl.roo...net/BLOG/?p=549
Może i tak, ale przyroda zawsze tak działała i tak jak była epoka lodowcowa tak teraz mamy zmianę i tak będzie zawsze, tylko naukowcy nie mają co robić i tak biadolą ( jak to oni zawsze

Ale lepiej zwloki nie zaczynajmy nawijać nie na temat bo będą na nas krzyczeć

Napisany 23 lutego 2010 - 14:16
Może i tak, ale przyroda zawsze tak działała i tak jak była epoka lodowcowa tak teraz mamy zmianę i tak będzie zawsze, tylko naukowcy nie mają co robić i tak biadolą ( jak to oni zawsze )
Może i tak, ale przyroda zawsze tak działała i tak jak była epoka lodowcowa tak teraz mamy zmianę i tak będzie zawsze, tylko naukowcy nie mają co robić i tak biadolą ( jak to oni zawsze )
Ale lepiej zwloki nie zaczynajmy nawijać nie na temat bo będą na nas krzyczeć
to dlugi temat i nie w tym temacie , a zeby bylo w temacie , to czy cieplo czy zimno
pasy maja byc zapiete

Napisany 23 lutego 2010 - 20:44
Napisany 23 lutego 2010 - 21:36

Napisany 24 lutego 2010 - 10:57
...czy cieplo czy zimno
pasy maja byc zapiete
:up::up::up::up::up::up::up::up::up::up::up:
Napisany 24 lutego 2010 - 16:43