Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

alarm fabryczny

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
159 odpowiedzi na ten temat

#61 OFFLINE   start

start
  • 62 postów

Napisany 12 lipca 2007 - 22:34

nowłasnie wszystko jest i lapka i głośniki pełne okablowanie i te są jakby dodatek hmm no bo co mogło by być jeszcze w drzwiach zamontowane ?? są 2 głośniki elektryczna szyba i elektryczne podgrzewane lusterak wiec wszystko a z tyłu przecierz żadnych dodatków nie ma też eltryczne szyby i głosnik i koniec
Omega B Caravan 2.5 TD
duże
ciężkie
długie

dcd

#62 OFFLINE   V6

V6
  • 429 postów

Napisany 22 sierpnia 2007 - 22:23

Podepne sie pod temat
Mam fabryczny alarm z pilotem z funkcją domykania szyb, problem polega na tym ,że pilot zamyka i otwiera samochód a alarm sie nie uzbraja. Zostawiłem uchylne okno wkładam ręke przy czyjnikach ruchu i nic. Nie wyje nie mryga dosłownie nic wygląda to tak jakby się nie uzbrajał. Dodam że jak miałem bardzo słaby akumulator i nie mogłem odpalić auta bo rozrusznik ledwo krecił wtedy alarm zaczął wyć i zaczeły mrugać kierunki. Teraz akumulator jest naładowany i tak jak pisałem z pilota zamyka ,otwiera kierunki przy otwieraniu i zamykaniu mrygają, a syrena nie wydaje żadnego dzwieku. Do tego ani nie swieci ani nie mryga ta czerwona dioda co jest umieszczona miedzy kierownicą a licznikiem. Co z tym robić i gdzie szukać przyczyny tego ,że ten alarm sie nie uzbraja do końca, przynajmniej takie jest moje odczucie.pomocy!
Ps. mam fabrycznie ukryty taki guzik , prawdopodobnie antynapad.
Może po odłączeniu akumulatora lub jego całkowitym rozładowaniu trzeba coś programować , w szukajce znalazłem tylko o programowaniu pilotów , a u mnie piloty działają.

#63 OFFLINE   konio123

konio123
  • 8 postów

Napisany 05 września 2007 - 09:43

witam a umnie problem polega natym ze włańczam guzik na pilocie drzwi sie zamykają miga raz lampka z luzikiem pykam 2 guzik na kluczyku słysze jak drzwi sie ryglują i tyle lampka niemruga niewiem czy ja mam alarm czy nie???no i jak zamkne immo to jak potem wkładam kluczyk to nic sie niewłącza tylko jak otwieram drzwi to tylko raz sie zapala lampka z ludzikiem co to oznacza???prosze o pomoc

#64 OFFLINE   cita

I'm back :P

• 4 748 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 05 września 2007 - 10:18

witam a umnie problem polega natym ze włańczam guzik na pilocie drzwi sie zamykają miga raz lampka z luzikiem pykam 2 guzik na kluczyku słysze jak drzwi sie ryglują i tyle lampka niemruga niewiem czy ja mam alarm czy nie???no i jak zamkne immo to jak potem wkładam kluczyk to nic sie niewłącza tylko jak otwieram drzwi to tylko raz sie zapala lampka z ludzikiem co to oznacza???prosze o pomoc

a czytaleś cały ten wątek (zwłaszcza pierwszą strone)?
Czy tak tylko napiałeś, bo moder pokazał Ci ten wątek?

#65 OFFLINE   konio123

konio123
  • 8 postów

Napisany 05 września 2007 - 10:19

czytałem wszyskie 5 stron i nadal niewiem co mam myślec .chciałbym poprostu uzyskac pomoc w postaci masz alarm lub go niemasz. pozdrawiam

#66 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 05 września 2007 - 10:22

czytałem wszyskie 5 stron i nadal niewiem co mam myślec .chciałbym poprostu uzyskac pomoc w postaci masz alarm lub go niemasz. pozdrawiam

zapoznaj sie z instrukcja obslugi samochodu - tam rowniez jest wszystko opisane.

zeby uprzedzic nastepne pytanie

Omega B - instrukcja

#67 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 05 września 2007 - 10:24

Jak masz "ludzika", który daje oznaki życia (mruga) to alarm masz. Problem w tym, że może być posuty.

#68 OFFLINE   konio123

konio123
  • 8 postów

Napisany 05 września 2007 - 10:32

aha dzięki wielki za odp. tylko teraz znowu nasuwa sie pytanie jak go sprawdzic lub jak ewentualnie naprawic>????

no i chciałbym jeszcze dodac ze niedawno wyciągnołwm siłownik z drzwi od kierowcy i teraz go niemam zamykają sie tylko 3 drzwi poprzez immmo a kierowcy musze zamykac kluczykiem.no i dlaczego ludzik raz mruga jak otwieram drzwi

[scaliłem posty]

#69 OFFLINE   DamianB

DamianB
  • 1 595 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 05 września 2007 - 10:44

jak z kluczyka ryglujesz wszystkie drzwi, to alarm tez sie nie wlacza?

#70 OFFLINE   konio123

konio123
  • 8 postów

Napisany 05 września 2007 - 10:48

napisze jeszcze raz
zamykam drzwi poprzez immo raz miga lampka z ludzikiem słychac dzwięk z okolic poduszki powietrznej pasarzera
rygluje drzwi słychac jak sie ryglują
lampka nadal juz niedaje znaku życia
jak otwieram drzwi to ta lampka znowu raz mruga
dodam ze ostatnio wyjołem siłownik drzwi od kierowcuy i niema go tam a wcześniej sie nieinteresowałem tym czy mam alarm

#71 OFFLINE   DamianB

DamianB
  • 1 595 postów

Napisany 05 września 2007 - 10:53

rozumiem co napisales, nie musiales sie powtarzac:)
ale sprobuj zamykac i ryglowac auto bez pilota samym kluczykiem i zobacz czy sie alarm sie uzbraja wtedy
kilka dni temu mialem podobny problem, ale jakos udalo sie go rozwiazac (tez mam fabryczny alarm)
alarm nie chcial sie uzbroic ani z kluczyka, ani z pilota
nacisnalem przycisk z "LUDZIKIEM" w samochodzie, zaczal sie migac na kilka sekund i w tym czasie sprobowalem zamknac auto, tym razem udalo sie juz uzbroic alarm
troche to dziwne, bo z tego co wiem, to manualne wcisniecie tego przycisku na konsoli powoduje wylaczenie czujnikow ruchu w alarmie - dziala on wtedy tylko na otwieranie drzwi/maski/bagaznika

#72 OFFLINE   konio123

konio123
  • 8 postów

Napisany 05 września 2007 - 10:59

ale ja niemam pilota mam tylko kluczyk a w nim 2 przyciski wienc jak kluczykiem samym mam zaryglowac

#73 OFFLINE   DamianB

DamianB
  • 1 595 postów

Napisany 05 września 2007 - 11:08

:jezor: no ja tez mam kluczyk z dwoma przyciskami ;]
przekrecic musisz 2x kluczyk po prostu
pierw jakbys normalnie samochod zamykal, i pozniej jeszcze raz

#74 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 05 września 2007 - 11:08

ale ja niemam pilota mam tylko kluczyk a w nim 2 przyciski wienc jak kluczykiem samym mam zaryglowac

pilota masz w kluczyku, te 2 przyciski to zamykanie i ryglowanie drzwi. Przeczytales instrukcje ?

a czy masz alarm - wsiadz do samochodu, zamknij sie pilotem albo z kluczyka przez otwarta szyba (tylko bez ryglowania) i po 30 sekundach otworz drzwi od srodka - jak zacznie wyc to znaczy ze masz alarm

#75 OFFLINE   bogumil.s

bogumil.s

made in france

• 4 238 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 05 września 2007 - 11:19

tu masz wizuala wg instrukcji jak sie to robi intrukcja

#76 OFFLINE   konio123

konio123
  • 8 postów

Napisany 05 września 2007 - 11:45

zrobiłem tak jak muwiłes i nic niezaczeło wyc ale skoro mam tą lampke z ludzikiem a niemam alarmu to poco to jest??no i dlaczego ona miga jak sie zamknie drzwi i jak sie je otwiera ruwnierz mruga raz. prosze o pomoc.

dzięki za pomoc i za cierpliwosc bo straszny kat zemnie. z instrukcji wywnioskowałem ze mam alarm ale jest on poprostu popsuty:( pozdrawiam

[scaliłem posty]

#77 OFFLINE   andrju

andrju
  • 17 postów

Napisany 18 września 2007 - 04:16

syreny nie posadacie bo seryjnyalarm jest podlaczony do klaksonu

:shock:

hmmm.. no ale nadal nie mam czujnikow... wiec u mnie w tej chwili to cos co jest niby alarmem dziala tylko jako imo... tak mam to rozumiec :?:

a jescze jeden maly szczegolik ktory wlasnie sobie przypomnialem...

w w kluczyku sa dwa przyciski... jeden ten duzy do otwierania i zamykania a jeszcze jest jeden taki malutki na boku pilota :roll:

jakie jest jego zadanie :?:

Witam to taki pilot z kluczykiem jak ja mam i mam problem przycisk z chlopkiem swieci sie bez przerwy i po wlozeniu kluczuka do stacyjki nie mozna zapalic autamimo ze przyciskiem z ludzikiem staram sie wylaczyc ta lampke ale nic w czym tkwi problem
andrju

#78 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 18 września 2007 - 15:51

Andrju wysłalem ci na priva jak obejsc immo juz wczoraj. Poszukaj na poczcie forum.

#79 OFFLINE   andrju

andrju
  • 17 postów

Napisany 19 września 2007 - 19:17

Andrju wysłalem ci na priva jak obejsc immo juz wczoraj. Poszukaj na poczcie forum.

wiem dzieki
jeszcze musze dowiedziec sie jak alarm podlaczyc
andrju

#80 OFFLINE   Waldemar_1982

Waldemar_1982
  • 33 postów

Napisany 13 listopada 2007 - 13:31

Czy ten fabryczny alarm to nie lipa? jak miałem vectre to mi sie włamali łomem przekręcając wkładkę w zamku (alarmu nie było) , więc pytanie czy jeśli w omie można rozbroić alarm kluczykiem, to czy łom go też nie rozbroi ??
Przedni napęd jest dla dziewczynek