alarm fabryczny
Napisany 12 lipca 2007 - 22:34
duże
ciężkie
długie
dcd
Napisany 22 sierpnia 2007 - 22:23
Mam fabryczny alarm z pilotem z funkcją domykania szyb, problem polega na tym ,że pilot zamyka i otwiera samochód a alarm sie nie uzbraja. Zostawiłem uchylne okno wkładam ręke przy czyjnikach ruchu i nic. Nie wyje nie mryga dosłownie nic wygląda to tak jakby się nie uzbrajał. Dodam że jak miałem bardzo słaby akumulator i nie mogłem odpalić auta bo rozrusznik ledwo krecił wtedy alarm zaczął wyć i zaczeły mrugać kierunki. Teraz akumulator jest naładowany i tak jak pisałem z pilota zamyka ,otwiera kierunki przy otwieraniu i zamykaniu mrygają, a syrena nie wydaje żadnego dzwieku. Do tego ani nie swieci ani nie mryga ta czerwona dioda co jest umieszczona miedzy kierownicą a licznikiem. Co z tym robić i gdzie szukać przyczyny tego ,że ten alarm sie nie uzbraja do końca, przynajmniej takie jest moje odczucie.pomocy!
Ps. mam fabrycznie ukryty taki guzik , prawdopodobnie antynapad.
Może po odłączeniu akumulatora lub jego całkowitym rozładowaniu trzeba coś programować , w szukajce znalazłem tylko o programowaniu pilotów , a u mnie piloty działają.
Napisany 05 września 2007 - 09:43
Napisany 05 września 2007 - 10:18
witam a umnie problem polega natym ze włańczam guzik na pilocie drzwi sie zamykają miga raz lampka z luzikiem pykam 2 guzik na kluczyku słysze jak drzwi sie ryglują i tyle lampka niemruga niewiem czy ja mam alarm czy nie???no i jak zamkne immo to jak potem wkładam kluczyk to nic sie niewłącza tylko jak otwieram drzwi to tylko raz sie zapala lampka z ludzikiem co to oznacza???prosze o pomoc
a czytaleś cały ten wątek (zwłaszcza pierwszą strone)?
Czy tak tylko napiałeś, bo moder pokazał Ci ten wątek?
Napisany 05 września 2007 - 10:19
Napisany 05 września 2007 - 10:22
czytałem wszyskie 5 stron i nadal niewiem co mam myślec .chciałbym poprostu uzyskac pomoc w postaci masz alarm lub go niemasz. pozdrawiam
zapoznaj sie z instrukcja obslugi samochodu - tam rowniez jest wszystko opisane.
zeby uprzedzic nastepne pytanie
Omega B - instrukcja
Napisany 05 września 2007 - 10:24
czytałem wszyskie 5 stron i nadal niewiem co mam myślec .chciałbym poprostu uzyskac pomoc w postaci masz alarm lub go niemasz. pozdrawiam
Jak masz "ludzika", który daje oznaki życia (mruga) to alarm masz. Problem w tym, że może być posuty.
Napisany 05 września 2007 - 10:32
no i chciałbym jeszcze dodac ze niedawno wyciągnołwm siłownik z drzwi od kierowcy i teraz go niemam zamykają sie tylko 3 drzwi poprzez immmo a kierowcy musze zamykac kluczykiem.no i dlaczego ludzik raz mruga jak otwieram drzwi
[scaliłem posty]
Napisany 05 września 2007 - 10:44
Napisany 05 września 2007 - 10:48
zamykam drzwi poprzez immo raz miga lampka z ludzikiem słychac dzwięk z okolic poduszki powietrznej pasarzera
rygluje drzwi słychac jak sie ryglują
lampka nadal juz niedaje znaku życia
jak otwieram drzwi to ta lampka znowu raz mruga
dodam ze ostatnio wyjołem siłownik drzwi od kierowcuy i niema go tam a wcześniej sie nieinteresowałem tym czy mam alarm
Napisany 05 września 2007 - 10:53
ale sprobuj zamykac i ryglowac auto bez pilota samym kluczykiem i zobacz czy sie alarm sie uzbraja wtedy
kilka dni temu mialem podobny problem, ale jakos udalo sie go rozwiazac (tez mam fabryczny alarm)
alarm nie chcial sie uzbroic ani z kluczyka, ani z pilota
nacisnalem przycisk z "LUDZIKIEM" w samochodzie, zaczal sie migac na kilka sekund i w tym czasie sprobowalem zamknac auto, tym razem udalo sie juz uzbroic alarm
troche to dziwne, bo z tego co wiem, to manualne wcisniecie tego przycisku na konsoli powoduje wylaczenie czujnikow ruchu w alarmie - dziala on wtedy tylko na otwieranie drzwi/maski/bagaznika
Napisany 05 września 2007 - 10:59
Napisany 05 września 2007 - 11:08
przekrecic musisz 2x kluczyk po prostu
pierw jakbys normalnie samochod zamykal, i pozniej jeszcze raz
Napisany 05 września 2007 - 11:08
ale ja niemam pilota mam tylko kluczyk a w nim 2 przyciski wienc jak kluczykiem samym mam zaryglowac
pilota masz w kluczyku, te 2 przyciski to zamykanie i ryglowanie drzwi. Przeczytales instrukcje ?
a czy masz alarm - wsiadz do samochodu, zamknij sie pilotem albo z kluczyka przez otwarta szyba (tylko bez ryglowania) i po 30 sekundach otworz drzwi od srodka - jak zacznie wyc to znaczy ze masz alarm
Napisany 05 września 2007 - 11:45
dzięki za pomoc i za cierpliwosc bo straszny kat zemnie. z instrukcji wywnioskowałem ze mam alarm ale jest on poprostu popsuty:( pozdrawiam
[scaliłem posty]
Napisany 18 września 2007 - 04:16
:shock:syreny nie posadacie bo seryjnyalarm jest podlaczony do klaksonu
hmmm.. no ale nadal nie mam czujnikow... wiec u mnie w tej chwili to cos co jest niby alarmem dziala tylko jako imo... tak mam to rozumiec:
a jescze jeden maly szczegolik ktory wlasnie sobie przypomnialem...
w w kluczyku sa dwa przyciski... jeden ten duzy do otwierania i zamykania a jeszcze jest jeden taki malutki na boku pilota :roll:
jakie jest jego zadanie:
Witam to taki pilot z kluczykiem jak ja mam i mam problem przycisk z chlopkiem swieci sie bez przerwy i po wlozeniu kluczuka do stacyjki nie mozna zapalic autamimo ze przyciskiem z ludzikiem staram sie wylaczyc ta lampke ale nic w czym tkwi problem
Napisany 18 września 2007 - 15:51
Napisany 19 września 2007 - 19:17
wiem dziekiAndrju wysłalem ci na priva jak obejsc immo juz wczoraj. Poszukaj na poczcie forum.
jeszcze musze dowiedziec sie jak alarm podlaczyc
Napisany 13 listopada 2007 - 13:31